Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Eräs kokemus täyteaineista

28.06.2016 2 kommenttia
Muistan kuinka sanoin kymmenen vuotta sitten, etten piikittäisi ihooni mitään. Muistan myös joskus sanoneeni etten enää koskaan käytä olkatoppauksia, mutta kuinkas kävikään.

Olen aina ollut luonteeltani utelias ja kokeilunhaluinen, sekä kiinnostunut kaikista kauneudenhoitoon liittyvistä menetelmistä. Päätinkin pitkän harkinnan ja tutkimisen jälkeen mennä testaamaan täyteainetta. Miten voisin väittää tietäväni näistä asioista, jos minulla ei olisi omakohtaista kokemusta.

Pistokset ovat yleistyneet huimaa tahtia, mutta kukaan ei puhu niistä. Aihe on vieläkin jollain tapaa tabu, vaikka täyteaineita ja botoksia käyvät enimmäkseen ottamassa ihan tavalliset suomalaiset keski-ikäiset naiset – ja miehet.

Olen aina ihmetellyt ihmisten paheksuntaa kun puhutaan esteettisistä pistoshoidoista. Miksi itseensä panostamista katsotaan pahalla. Keneltä se on pois jos joku näyttää omasta mielestään paremmalta ja voi hyvin? Miten hiustenpidennykset tai rakennekynnet eroavat tästä toimenpiteestä, joka on myöskin väliaikainen. Ylilyöntejä näkee toki edelleen ihan liikaa ja olen sitä mieltä, että kovin nuorena ei kannata tälle tielle lähteä.

Ja heti alkuun väärinkäsitysten välttämiseksi. En suosittele kyseisiä hoitoja kenellekään, sillä kiinnostuksen pitää lähteä aina omasta halusta. Kerron vain oman kokemukseni, jotta tästä aihepiiristä löytyisi muutakin tietoa, kuin sitä mitä saa juorulehtien sivuilta.

MINNE

Täyteaineisiin, kuten kaikkiin muihinkin toimenpiteisiin kannattaa ensin tutustua erittäin maltillisesti ja käydä läpi mahdolliset haittavaikutukset. Kannattaa myös selvittää mitä ainetta kasvoihinsa laittaa ja kenen sen antaa tehdä. n

Bulevardin klinikan Tomi Miettisen CV on omaa luokkaansa. Hän kouluttaa Suomen Restylane-lääkärit ja on hoitanut jo yli 8000 täyteaineasiakasta. Tomi käyttää Pixel-kanyylitekniikkaa, joka tehdään pienellä tähystimellä. Se tarkoittaa vähemmän pistoja, vähemmän mustelmia ja mikä tärkeintä – vähemmän kipua.

Suomessa ei ole minkäänlaita lainsäädäntöä täyteaineisiin liittyen, joten periaatteessa niitä voi pistää kuka tahansa. Ja valitettavasti ainekin voi olla melkein mitä tahansa. Jos jossain tarjotaan vähän liian edullisia pistosbileitä, niin kannattaa miettiä kaksi tai kolmekin kertaa.

RESTYLANE

Päädyin Restylaneen monestakin eri syystä. Sitä ei saa pistää muut kuin koulutetut ammattilaiset (lääkärit ja sairaanhoitajat). Sitä ei myöskään saa käsiinsä muut kuin koulutetut ammattilaiset. Aine on ollut markkinoilla yli 20 vuotta ja sillä on tehty jo yli 28 miljoonaa käsittelyä.

Täyteaineet eivät nimittäin ole samanarvoisia, vaan niissä on isoja eroja. Markkinat ovat täysin villit ja maailmassa on yli 200 erilaista valmistetta. Jotkut niistä jopa sisältävät muovia, joka voi aiheuttaa hylkimisreaktioita ja tulehduksia.

Restylane on periaatteessa samaa hyalurenihappoa, jota luonnostaankin muodostuu ja hajoaa ihossa koko ajan. Sitä on muutettu kaikista vähiten – vain 1% – kaikista markkinoilla olevista valmisteista, joten kehoon ei tuoda vierasaineita. Kyseessä on sokerijohdannainen, joka hajoaa ihossa ja poistuu kehon luontaisen aineenvaihdunnan kautta noin vajaan vuoden kuluessa.

MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN?

Täyteaineiden yleisimmät käyttötarkoitukset ovat nenän ja suupielen väliset juonteet, poskipäät, sibeliusryppy ja huulet. Joiden freesaaminen ei suinkaan aina tarkoita nyt niin kuuluisaa ankkaversiota. Restylanen avulla voi palauttaa huulten omaa volyymia ja korostaa amorinkaarta. Hienovaraisesti. Eikä kannata sekoittaa täyteaineita Botuliinitoxiniin (tuttavallisemmin Botoxiin), joka taas toimii paremmin esimerkiksi otsan poikittaisiin juonteisiin tai silmänympärysihon ryppyihin.

MITÄ SITTEN TAPAHTUU

Omana tavoitteena on pieni huomaamaton freesaus. Eli haluan näyttää samalta, vähän vain pirteämmältä. Olen jo päättänyt mihin haluan ainetta kokeilla, mutta toki kuuntelin ensin ammattilaisen näkökulman. Tomi kertoo ikääntymismuutoksista joita kasvoissani näkee ja kommentit ovat itse asiassa aika kivoja. Ja myös niitä samoja, joita näen itsekin peilistä eli samoilla linjoilla ollaan. Haluan kokeilla nenän sivun nasolabiaalijuonteisiin minimaalisen annoksen Restylanea.

Sitten alkaakin jo syke nousta, onneksi Tomi kertoo rauhallisesti koko ajan mitä tekee. Pintapuudutusaine paikoilleen ja tuoliin makaamaan. Ensimmäinen pistos ja huojentunut fiilis. Ei se satukaan niin paljon kun olin kuvitellut.

Kun neula viedään pistoskohdasta kolmisen senttiä nenänvarteen asti tuntuu se lähinnä epämiellyttävältä, ei juurikaan kivuliaalta. Kyse ei tietenkään ole mistään hemmotteluhoidosta, mutta paljon vähemmällä pääsin mitä etukäteen pelkäsin. Koko homma on ohi vartissa.

Hoidon jälkeen kylmäpussi tulee tarpeeseen. Ei kivun, mutta turvotuksen takia. Kun katson illalla peilistä sieltä katsoo takaisin todellinen desperate housewife. Onneksi Tomi varoitteli, että oikea lopputulos näkyy vasta parin viikon päästä, muuten olisi kylmä hiki noussut ohimoille.

JÄLKIHOITO

Samana päivänä pistoskohtia hoidetaan mahdollisimman paljon kylmäpussilla. Ei saunaa tai auringonottoa pariin päivään, mutta sen kummempia kommervenkkejä homma ei vaadi. Seuraavana päivänä kasvot ovat aika turvoksissa, mutta sen jälkeen peilistä katsovat ihan omat kasvot. Juonne on selkeästi pienempi, eikä meikkivoide keräänny siihen enää samalla tavalla kuin ennen, joten olen tyytyväinen.

Kukaan lähipiiristäni ei huomannut muutosta. Mikä on juuri se reaktio mitä halusinkin, sillä en tehnyt tätä kenenkään muun vuoksi. Halusin tietää mistä niin paljon puhutaan – ja mitä niin kovasti paheksutaan.

Ja sitten antaa tulla. Comments anyone?

IMG_1248-2-2

  1. Ghita

    Vaikea sanoa, olisit laittanut ennen-kuvan viereen.

    • Muotikuiskaaja

      Ennen-kuvia ovat kaikki kuvat kyseistä postausta ennen ;)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Tilaa Elle

Seuraa Elleä