Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Tehoa ja tuloksia – Kemiallinen kuorinta

31.10.2014 Ei kommentteja

Astun hieman täristen sisään Siluetti Span hemmottelua henkivään tunnelmaan. Tällä kertaa kyse ei kuitenkaan ole rentoutumisesta. Olen tulossa kokeilemaan ensimmäistä kertaa kemiallista kuorintaa, jonka olen kuullut olevan todella kivulias. Jenkeistä Suomeen rantautunutta kuorintaa on käytetty jo vuosia ja tulokset ovat kuulemma järjestäen hyviä. Siluetti Span johtava hoitaja Taina Heikkinen kertoo aluksi mista TCA-kuorinnassa on kyse. 

Hoito aloitetaan tekemällä ihon väriä tasoittava ja kuulakkuutta tuova Youth Recovery Peel-syväkuorinta, jota tehdään myös yksinään ikääntyvän ja samean ihon hoitoon.

Sen jälkeen iho desinfioidaan ja sille levitetään TCA peeling 15 % happo. Hoidon voi tehdä myös vahvemmalla 20% liuoksella, mutta vahvuus katsotaan aina asiakkaan ihon mukaan. Hoidon tarkoituksena on vaalentaa hyperpigmentaatiota sekä tasoittaa ihonpintaa, madaltamalla esimerkiksi pieniä juonteita. Kun kuollut ihosolukko poistetaan syvemmältä kuin normaaleissa kuorinnoissa, pitäisi alta tulla sileämpi ja tasaisemman värinen iho.

Miltä se tuntuu?

Minua alkaa jännittää ja syke nousee. En osaa aavistaa mitä on tulossa ja mietin kestänkö hoidon loppuun asti vai joudunko luovuttamaan heti kättelyssä. Ainetta levitetään kasvoille osio kerrallaan. Heikkinen kyselee koko ajan miltä tuntuu ja pyytää kertomaan kun kipu alkaa olla sietämätöntä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ensimmäisenä käsitellään otsa. Kymmenisen sekuntia menee helposti, sen jälkeen joutuu jo hieman puremaan hammasta. Siinä vaiheessa kun tuntuu, että neste on aivoissa asti, pyydän apua. Heikkinen laittaa jääpalat iholle ja kuumotus on hetkessä pois.

Jääpalojen kylmyys neutraloi hapon ja helpotus tulee saman tien. Seuraavaksi käsitellään posket, joista vältellään aluetta, jossa itsellä on vähän couperosaa. Pahasti couperoisalle iholle hoitoa ei suositella, mutta periaatteessa kaikille muille se sopii. Nyt kun tietää mitä odottaa, ei homma enää tunnukaan niin pelottavalta. Pahimmalta tuntuu kun käsitellään huulten ympärys, mutta tieto heti tarvittaessa tulevista jääpaloista helpottaa kummasti.

En suostuisi hoitoon jos aine levitettäisiin kerralla koko kasvoille, mutta näin alueittain palasteltuna homma on todella siedettävää. Paljon helpompaa kuin uskoin ja menisin uudestaan milloin vain.

Mitä seuraavaksi tapahtuu?

Heti hoidon jälkeen ihoa kiristää ja kasvoille levitetäänkin paksulti perusvoidetta. Hoidon jälkeen seuraavaan viikkoon ei saa käyttää elvyttäviä voiteita tai kuorintoja, vain runsaasti kosteutusta. Naama punoittaa, muttei pahasti. Ehkä vähän kun olisi saunonut liian kauan. Pariin päivään ei kuitenkaan suositella meikkiä, eikä sitä saunomista.

Seuraavana päivänä kasvoja kiristää niin, että tekisi mieli sukeltaa voidekylpyyn. Kasvot ovat kuitenkin ihan siedettävän näköiset ja ulos kehtaa lähteä.

Kolmantena päivänä alkaa ihon kuoriutuminen. Nahkasuikaleita putoilee lavuaariin, koska en malta olla koskematta niihin vaikka pitäisikin. Ihon mukana irtoaa jopa joitain pigmenttiläiskiä(!) ja alta alkaa paljastumaan sileämpi sekä hieman vaaleampi iho. Joudun töihin lähtiessä lätkimään meikkiä naamaan ja tulos ei ole ihan sieltä parhaimmasta päästä. Välillä huomaan peiliin katsoessani nahkasuikaleen roikkuvan poskella, mutta kukaan ei ainakaan sano mitään, joko eivät kehtaa tai sitten näytän kuitenkin melko normaalilta.

Neljäntenä ja viidentenä päivänä iho kuivuu ja kuoriutuu lisää, mutta meikki pysyy jo melko hyvin naamalla.  Tässä vaiheessa kukaan ei ehkä huomaisi vaikka katsoisi tarkemminkin. Kun tunnen, että iho on periaatteessa parantunut, mutta iho vielä hilseilee, teen kevyen kotikuorinnan, jolla saan loput nahat pois.

Iho kuoriutuu noin 7 päivän ajan, jolloin korkean aurinkosuojakertoimen käyttö on ehdotonta. Hoito onkin parasta tehdä näin pimeään aikaan, jolloin näillä leveysasteilla ei tarvitse pelätä auringonsäteitä. Kun iho on taas rauhoittunut, niin voi alkaa normaalien ihonhoitotuotteiden käytön.

Lopputulos

Ero entiseen on huomattava.  Vaikka vannonkin kotikuorintojen ja hoitojen nimeen, ei niistä voi puhua edes samana päivänä. Iholta on kadonnut pieniä juonteita. Pigmenttihäiriöt ovat silminnähden vaalentuneet ja osa kadonnut kokonaan. Iho tuntuu pehmeältä ja sileältä, tosin kosteutta se tuntuu kaipaavan erityisen paljon vielä näin pari viikkoa hoidon jälkeenkin.

Loistohoito esimerkiksi pistoshoidon sijasta kun kaipaa näkyviä ja nopeita tuloksia.

www.siluettispa.fi

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä