Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Surffikiharat for dummies

23.08.2015 Ei kommentteja

Omat hiukseni ovat piikkisuorat, joten luonnollisestikin kiharran niitä päivittäin. Onko olemassa naista, joka olisi tyytyväinen hiuksiinsa juuri sellaisena kuin ne ovat? Epäilen.

Tykkään rennon letkeistä, ei niin asetelluista kiharoista. Kutsutaan niitä nyt vaikka surffikiharoiksi, joka ehkä kuvaa parhaiten toivottua lopputulosta, joka on suolaisten aaltojen ja lämpimän kesätuulen yhdistelmä. Totuuden nimissä ainakin itsellä, rannalla vietetyn päivän jälkeen hiukset muistuttavat enemmän aurinkorasvan ja hiekan muodostamaa takkupalloa, mutta mielikuvallisesti surffarityyli kuulostaa juuri oikealta.

Alla helpot ohjeet tyylin luomiseen.

1. Lähtötilanne. Puhtaat hiukset, jotka ovat kuivaneet yön yli. En käytä fööniä juuri koskaan, koska hiusten latvat ovat tarpeeksi kuivat ilmankin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

2. Laitan yleensä aina alkuperäistä Morocconoil -hiusöljyä kuiviin hiuksiini. Öljyn sisältämien argan-öljyn, vitamiinien ja proteiinien avulla hiuksista tulee kiiltävät ja pehmeät. Varsinkin näin kesän jälkeen loistovaihtoehto saksille.

3. Levitä öljyä koko pituuksiin, ei ihan juureen. Sitä voi käyttää myös kosteisiin hiuksiin selvittämään takkuja, mutta itse tykkään käyttää kuiviin. Se ei tee hiuksista rasvaisen oloisia, vaan jättää ne keveiksi.

4. Kiepauta päällihiukset pois tieltä laittamalla ne sykkyrälle. Aloita muotoilu niskahiuksista. Ihan paras muotoiluneste on Lanzan Healing Style Spray Gel, jota käytetään muotoilurautojen ja föönin alla suojaamaan hiuksia. Tuotteessa on juuri sopiva määrä pitoa. Ei liian tönkkö, mutta kampaus pysyy ja on hyvänä (ellei jopa parempana) vielä seuraavanakin päivänä. Suihkuta hiuksiin muotoilunestettä osio kerrallaan ja ei kun kihartamaan. 

5. Ota eri paksuisia osioita hiuksia, jotta kiharoista tulee sopivasti eri kokoisia. Osiot saavat olla melko isoja, jolloin lopputulos on enemmän laine kuin korkkiruuvi. Homma käy näin  myös paljon nopeammin. Kiharrin saa olla aika paksu, jottei kiharoista tule liian napakoita. Joidenkin kihartimien mukana tulee hanska. joka helpottaa huomattavasti ja säästää sormia palovammoilta. Kiharra kaikki niskahiukset osio kerrallaan ja sen jälkeen avaa sykerö ja sama homma (4-5) päällimmäisiin hiuksiin.

6. Lookki kihartamisen jälkeen. Kuin suoraan vanhojen tansseista. Anna hiusten jäähtyä viitisen minuuttia, äläkä ota vielä selfietä.

7. Ja koska edellinen kuva ei ole toivottu lopputulos, niin seuraavaksi on vuorossa tärkeä vaihe. Käy läpi viisipiikkisellä tai harjalla hiukset, jotta kiharoiden rakenne muuttuu rennommaksi ja luonnollisemmaksi.

8. Tupeeraa erittäin kevyesti tyvestä päällimmäiset hiukset. Ei tiukkaa 80-lukulaista, vaan pari kertaa ja kevyesti.

9. Suihkuta kevyttä lakkaa tyveen. Oma suosikki on Lanzan Healing Style Design F/X, joka on todella kevyt lakka. Se jättää hiukset joustaviksi ja helposti uudelleen muotoiltaviksi. Sitä voi käyttää myös esimerkiksi rautojen alla, mutta itse tykkään käyttää sitä viimeistelyyn.

10. Hiero tyvestä pois tupeerauksen jäljet. Vähän kuin raapisit päänahkaa. Hiukset jäävät ilmaviksi ja kevyiksi. 

11. Viimeistele samalla Lanzan lakalla parit kiehkurat paikoilleen. Lakkaa ei tarvita paljon, sillä pohjatuote pitää hiukset hyvin kuosissaan vielä seuraavanakin päivänä.

12. TA-DAA, surffitukka for dummies on valmis. 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä