Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Hyvät kulmakarvat kuuluvat kaikille.

04.02.2017 10 kommenttia
Great eyebrows don´t happen by chance. They happen by appointment.

Itselläni on aina ollut haalean, vaaleat ja mitäänsanomattomat kulmakarvat, vaikka muuten piirteeni ovat melko tummat. Kävin noin kuutisen vuotta sitten pigmentoimassa kulmakarvani ja tänä päivänä kyseisestä toimenpiteestä oli jäljellä punertava palkki siinä missä kulmakarvojen tulisi olla. Monilla on tämän alueen kanssa ongelmia ja itsellänikin on tapahtunut stipluja. Jossain vaiheessa näytti kuin Nike olisi sponsoroinut kulmakarvojani

Oikeanlaisia kulmakarvan muotoja on yhtä paljon kuin ihmisiä. Mikä sopii äidille ei välttämättä sovi tyttärelle.  Mikä tarkoittaa, ettei ole yhtä sapluunaa, jonka mukaan voisi piirtää kaikille samanlaiset kulmat. Tässä kohtaa tulee esiin tekijän ammattitaito ja estetiikan taju. Olin lukenut ja kiinnostunut Suomessa melko uudesta menetelmästä nimeltä microblading. Ja kun kuulin, että kulmien kuningatar, Rebelin Suvi Tiilikainen hallitsee kyseisen tekniikan, otin luurin käteen.

MITÄ TAPAHTUU

Aluksi väriaineella piirretään kulmat symmetrisiksi ja mikä tärkeintä omanlaisiksi, sekä omiin kasvoihin istuviksi. Värisävyjä on monia, joten jokaiselle löytyy kyllä juuri se oikea.

Sitten pienenpienellä terällä vedetään väriaineen kanssa karvan muotoisia viiltoja. Aluksi ihoon tehdään kulmien “raamit” ilman puudutusainetta, jolla estetään se että puudutusaineen turvottavan vaikutuksen ansiosta kulmat tulisivatkin väärään kohtaan. Näiden raamien teko kyllä tuntuu, mutta kipu ei ole millään tavalla kestämätöntä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kun “raamit” on tehty levitetään puudutusainetta, jonka jälkeen homma ei juurikaan enää satu. Suvi piirtää lisää karvoja vähitellen. Välillä tsekataan yhdessä miltä näyttää ja haluaako jonnekin hieman lisää karvoja.

Tekniikka eroaa perinteisemmästä pigmentaatiosta eniten sillä, että jälki on paljon luonnollisempaa, sillä iholle piirretään ohuita karvoja. Ihanteellinen menetelmä myös sellaisille, joilla on omissa kulmissa “koloja” joihin ei karva kunnolla kasva. Microbladingin avulla nämä kohdat on helppo täyttää.

Juuri käsittelyn jälkeen kulmat punoittavat hieman, mutta jo samana iltana niistä ei huomaa mitään. Ensimmäisten parin päivän aikana saunominen, sekä kulmien meikkaaminen on kiellettyä, mutta muuten niitä ei tarvitse juurikaan huomioida. Paitsi levittämällä aamuin illoin, noin viikon ajan hoitogeeliä. Sävy on ensimmäisen viikon aikana vähän tummempi kuin lopputulos, joten sitä ei kannata säikähtää.

Noin kuukausi ensimmäisen microbladingin jälkeen käydään vielä vahvistamassa ja mahdollisesti korjaamassa kulmia, jos väri ei ole tarttunut täysin tasaisesti.

LOPPUTULOS

Itse olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Kulmat ovat juuri sen muotoiset kuin halusinkin sekä luonnolliset. Illalla kun pesen kasvoni, kulmakarvat ovat vielä tallella. Aamulla aikaa säästyy kun ei tarvitse keskittyä piirtämään molemmille puolille samanmuotoisia kaaria (koska juuri mikään ei ahdista niin paljon kuin epäsymmetriset kulmat).

Värin pitäisi pysyä pari vuotta, mutta ihotyyppi määrittää hieman microbladingin pysyvyyttä, joten lupaus on vuodesta kolmeen vuoteen. Jos microblading kiinnostaa, niin kannattaa kurkata varauskalenteria ajoissa, sillä kaikki Rebelin kulmien kuningattaret ovat kovin haluttuja naisia.

Ja jos haluaa laittaa itsensä kuntoon ilman punttisalia, niin kulmista on hyvä aloittaa.

Rebel

Ylemmat kuvat: Kira Kosonen

Kommentit

Kommentoi
 1. Kisu

  Onpas kauniit kulmat. Tosi luonnolliset. Minkä hintaista toi on?

  • Muotikuiskaaja

   Kiitti ;). Hinta on ensimmäiseltä kerralta 400€ ja vahvistus 190€.

 2. Jaana

  Miten paljon sattuu verrattuna kulmien pigmentointiin? Ton voi siis tehdä vanhojen pigmebtointien päälle??

  • Muotikuiskaaja

   Se sattuminen on vähän erilaista. Tässä tapauksessa sattuu tosiaan vain se alkurajojen teko ja sen jälkeen ei juurikaan. Pigmentoinnissa tuntui olevan vähän toisinpäin. Aluksi ainakin mulla oli ihan ok, mutta mitä pidemmälle meni, sitä enemmän tuntui.

   Mulla tehtiin juurikin vanhojen pigmentointien päälle ja tosi hyvät tuli, joten taitava tekijä kyllä pystyy siihenkin.

 3. Taru72

  Onpas huikea ero. Tosi hyvät ovat :)

  • Muotikuiskaaja

   Kiitti, tykkään itsekin tosi paljon.

 4. FF77

  Tosi hyvän malliset kulmat. Onkohan tonne tosi vaikea saada aikoja??

  • Muotikuiskaaja

   Kannattaa soittaa ja kokeilla. Toisaalta hyvää tekijää kannattaa hieman odottaakin ;)

 5. Marja

  Täällä eräs nike-kulmainen viittaa :D Voi vitsit en ole edes tajunnut, että pigmentoimalla voisi saada aikaiseksi noin luonnollisen näköiset kulmat! Nyt tiedän mitä toivon syntymäpäivälahjaksi :)

 6. Muotikuiskaaja

  Haha, se on hyvä toive.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä