Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Pigmenttihäiriöiden katoamistemppu

17.02.2016 8 kommenttia
Liiallinen auringosta nauttiminen jättää jälkensä ihoon. Kesän jäljiltä kasvoilleni oli ilmestynyt pisamien lisäksi myös paljon ei-toivottuja pigmenttihäiriöitä.

Ihoni on erittäin altis pigmenttihäiriöille ja niitä tulee lisää, vaikka suojaisin kasvojani korkeilla suojakertoimilla. Toki jos olisin kokonaan pois auringosta näin ei kävisi, mutta se on jo aivan liikaa vaadittu. Pigmenttihäiritöitä tulee monille iän mukana tai esimerkiksi raskauden aikana, mutta niiden kanssa ei ole kuitenkaan pakko elää.

Kävin Siluetti Spassa Taina Heikkisen käsittelyssä poistattamassa epätoivottuja läiskiä laserin avulla. Cutera laser periaatteessa polttaa pigmenttihäiriöt pois iholta. Laseraalto ohjataan ihon sisään, sen uloimpaan dermikseen ja sillä voi pigmenttihäiriöiden lisäksi hoitaa ihon pintaryppyjä, laajentuneita ihohuokosia, epätasaista ihoa ja arpia.

Laserhoito ei ole ihan kivutonta, mutta koska valo tulee sykäyksinä, eikä pitkäaikaisena poltteena, niin sen kyllä kestää. Oikeastaan yllättävän hyvin. Heti hoidon jälkeen ihoa kuumottaa aika paljon, mutta paksu rasvakerros rauhoittaa sen nopeasti. Seuraavana päivänä iholla ei enää tunnu poltetta, mutta ulkonäkö on aika hurja kuten kuvista näkyy. Noin viikon kuluttua tummat jäljet alkavat rapista pois ja niiden alta paljastuu vaalea läikätön iho.

Yksi hoitokerta riitti omalla kohdalla poistamaan ei toivotut pigmenttihäiriöt. Ja vaikka jouduinkin vetämään pari viikkoa tavallista paksumpi meikkikerros naamassa, niin se on aika pieni hinta tästä lopputuloksesta.

Nyt on vielä erittäin hyvä vuodenaika käydä poistamassa pigmenttiongelmia, sillä auringosta ei vielä ole pelkoa ja viime kesän rusketus on muisto vain.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Alla kuvat ilman meikkiä ennen hoitoa, kaksi päivää sen jälkeen ja lopputulos.

IMG_20151009_191602-2_Fotor_Collage-2 IMG_20151009_191602-2_Fotor_Collage3-2

Siluetti Spa

Kommentit

Kommentoi
 1. Eevi

  Pitääkö nuo kohdat, joista poistettu pigmenttiä suojata erikois tarkasti?

  • Muotikuiskaaja

   Pitää suojata varsinkin heti hoidon jälkeen. Mutta vielä vähään aikaan, kun aurinko ei niin vahvasti paista, niin ihan tavallinen suojakertoimellinen meikkivoidekin riittää.

 2. Iisa77

  Onpa hienot tulokset. Olikobiho yhtään arka tuissa vaiheessa kun oli noita mustia laikkuja?

  • Muotikuiskaaja

   Kiitos, oon itsekin tosi tyytyväinen. Oli se vähän arka, muttei varsinaisesti sattunut. Meikkiä pystyi laittamaan ihan helposti.

 3. Elina

  Tosi hyvä lopputulos! Minä kärsin myös pigmenttiläiskistä ja auringosta kokonaan suojassa pysyminen olisi vain liikaa. Nyt pitää taas muistaa heti kevätauringon esiintullessa alkaa käyttämään suojakertoimia!

 4. Muotikuiskaaja

  Joo, itse unohdan monesti alkukeväästä käyttää suojakerrointa, kun aurinko ei vielä polta…

 5. Heini

  Hei, onko tulokset olleet pysyviä?

  • Muotikuiskaaja

   Moikka,
   On olleet pysyviä, mutta jos unohdan käyttää korkeaa suojakerrointa, niin kyllä ne sieltä tulevat nopeasti takaisin. Olen myös todella pisamainen, mutta onneksi isommat läiskät ovat pysyneet poissa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä