Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Jalat kesälaitumille

16.05.2015 Ei kommentteja

Omat jalkani ovat jalkapallon muokkaamat. Nämä vaivasenluut eivät mahtuisi Tuhkimon lasikenkään. Saatika Jimmy Choon kapeisiin korkkareihin. Yleensä jalkahoitaja on ottanut esiin mattoveitsen, sillä mikään pienempi ei ole näihin kovettumiin auttanut. Kesäisin osasyy siihen miksi pidän rannoista, on se että voin haudata jalkani hiekkaan.

Kävin kokeilemassa Maarit Leikoski -hoitolassa uutta veitsetöntä, hellävaraista Calluspeeling-jalkahoitoa, joka lupaa siloittaa jalkapohjat hellävaraisin metodein.

Hoidon aluksi jalkojen ympärille kääritään AHA-hedelmähappoa sisältävät kääreet, joiden annetaan vaikuttaa noin 15 minuuttia. Vaikutusaikana kosmetologi tekee varpaankynsille sen mitä tehtävissä on. Noin kuusi kertaa irronneeseen isovarpaan kynteen tarvitsisi viilan sijasta hiomakonetta, mutta on tehtävä se mitä tehtävissä on.

Kun kääreet otetaan pois, lähtevät kovettumat ja halkeileva iho pelkästään muovilastalla ja raspilla raapimalla. Ei veistä tai poria. Okei, homma ei näytä kivalta ja käy jopa vähän sääliksi hoitajaa, mutta mikä tärkeintä lopputuloksena on sileät ja pehmeät jalkapohjat. Kovettumat kadoksissa ja jalkoja ei tarvitse haudata rantahiekkaan. Koko hommaan menee aikaa 30-45 minuuttia.

Ne Tuhkimon lasikengät tosin eivät toimi vieläkään, mutta ainakin omat sandaalit näyttävät paljon paremmilta.

TUOTTEITA KOTIIN

Hoidon jälkeen iho kuoriutuu vielä viikon ajan kevyesti jalkapohjista. Kotihoidoksi hoitolasta suositeltiin laventelia ja eukalyptusta sisältävää Mavex foot Daily cream -voidetta. Se toimiikin kuin unelma, auttaa halkeileviin kantapäihin ja pitää jalkapohjat kuosissa.

Nykyään kauppojenkin hyllyiltä löytyy hapon avulla kuolleen ihosolukon irroittavia sukkia. Ne eivät ole ihan yhtä tehokkaita kuin kyseinen jalkahoito, mutta erittäin kelpo tuotteita ylläpitämään jalkahoidon tuloksia. Baby Foot ja Foot Peel -hoidot toimivat samalla tavoin. Paketissa olevat sukat jalkaan 90 minuutiksi, huuhtelu ja noin parin viikon sisällä jalkapohjien kuollut ihosolukko kuoriutuu pois. Uskomatonta mutta totta. Iho lähtee ihan suikaleina ja lopputuloksena on – ei nyt ihan vauvan pehmeät, mutta huomattavasti sileämmät jalkapohjat.

Ihon kuoriutumiseta edesauttaa Ecotoolsin bambu jalkaraspi, joka on valmistettu kierrätetyistä materiaaleista ja bambusta. Loistava tuote kesällä, harjalla saa ensin putsattua jalat ja hellävaraisella raspilla poistettua kuuman asfaltin värjäymät jalkapohjista.

Lisätietoa hoidosta tästä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä