Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Koodiviidakko

29.04.2019 Ei kommentteja

Oletko koskaan saanut kutsua kivoihin juhliin ja ollut hetken innoissasi, kunnes takaraivoon on iskenyt epäilys? Mitä kutsun pukukoodi mahtaa tarkoittaa. Toki vanhat kunnon casual, tumma puku ja juhlapuku ovat monille tuttuja, mutta nekään eivät ole ihan yksiselitteisiä ja pahimmillaan jakautuvat moneen eri alakategoriaan. Sillä missä kulkee raja casualin, busineksen ja smart casualin kanssa? Voiko jakkupuvun laittaa kaikkiin? Ja jos näin, niin miksi sitä varten tarvitaan kolme eri koodia.

Saatika mitä pitäisi ajatella viime aikoina vastaantulleista pukukoodeista kuten boho chic, dress your best, denim&diamonds tai garden party. Tarkoittaako viimeksi mainittu sitä, että pitää asettaa horsma hampaiden väliin ja nauris käsilaukkuun?

Jos haluaa pelata varman päälle, niin onneksi on yksi asu, joka periaatteessa toimii oikeastaan mihin vain koodiin. Puku (tai tässä tapauksessa puvun takki with a twist). Yves Saint Laurentin lanseeraama power suit on ollut käsite jo 60-luvulta lähtien. Aikana, jolloin naiset eivät pukeutuneet housuihin, Saint Laurentin edistyksellisyys vapautti muutakin kuin jalat irti toisistaan.

Kuvien alla vielä yleisimmät koodit ja niiden selitykset.

Jakku: Balmain X H&M (lainattu)
Kengät: Givenchy

Kuvat: Minna Barbunakis
Muah: Anu Levy

Tumma Puku: Miehille musta tai tummansininen puku. Sopii myös coctailkutsuille ja häihin. Naisille iltapuku tai juhlapuku, jotain mikä jollain tapaa henkii arvokkuutta. Juhlapuvun ja iltapuvun erona on pituus, juhlapuvun tulee aina olla täyspitkä.

Coctail: Miehille käy tumma puku, mutta myös arkisempi puku tai pelkkä puvuntakki toimii. Tässä kohtaa naisten on helppo kaivaa vaatekaapista esiin esimerkiksi aina varma pikkumusta.

Smart casual: Tämä tulee usein vastaan sekä juhlissa, että työelämän riennoissa. Se toimii hyvin vapaammissa tilaisuuksissa. Pukukoodi viestittää rennommasta tilaisuudesta, mutta liian rennoksi ei kannata mennä (farkut tai leggarit). Toki tällä koodilla ei laiteta ylle myöskään kimallusta ja glitteriä.

Frakki: Jos saat Suomessa kutsun tällä pukukoodilla, olet luultavasti menossa linnan juhliin. Frakki voidaan korvata myös tummalla puvulla. Kun mies pukeutuu frakkiin, naisen tulee pukeutua pitkään juhlapukuun.

Säännöt on kuitenkin loppupeleissä tehty rikottavaksi. Kunhan pitää mielessä, ettei pukeutumisellaan loukkaa järjestäjää, niin omasta mielestäni kaikki on sallittua. Paitsi sukkahousut. Sukkahousut eivät ole ok.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä