Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK
Lue koko juttu

Käsien hoitoon kannattaa kiinnittää huomiota, sillä se on alue, jossa (decolteen lisäksi) ikääntyminen yleensä ensimmäisenä näkyy. Alla suosikkituotteeni, jotka eivät ole ihan sieltä edullisimmasta päästä, mutta laadun ja hinnan välisen yhteyden todellakin huomaa.

ZO Skin Health, Oraser Nourishing Hand Cremen tehokas yhdistelmä antioksidantteja hajottaa olemassa olevia pigmenttihäiriöitä ja estää uusia syntymästä. Voiteen sisältämä Retinol auttaa karheisiin ja kuiviin käsiin, sekä pitää ihon pehmeänä. Täyteläinen voide imeytyy ihanan nopeasti ja suojaa ihoa vanhentavilta vapailta radikaaleilta. Käytän tätä aina iltaisin ennen nukkumaanmenoa, ja aamulla kuivat karheat kädet ovat muisto vain.

Chanelin La Creme Main käsivoide on kuin koru. Tämän purkin voi ottaa esiin missä vaan, joten sitä tuleekin lisäiltyä pitkin päivää. Purkki on mitoitettu täydellisesti käteen sopivaksi ja on tarkoitettu myös mukana kuljetettavaksi. Täydellinen hoito käsille, kynsille ja kynsinauhoille. Voide kosteuttaa ja kirkastaa käsien ihoa sekä vahvistaa myös kynsiä. Voide tuntuu kevyeltä levittäessä ja imeytyy hetkessä, mutta sen vaikutus tuntuu pitkään.

En olisi koskaan ajatellut kuoriä käsiäni. Erikoista sillä kuorin kropan ja kasvot pari kertaa viikossa. Zo Skin Health Oraser Correcting Hand and Body Scrub on sekä mekaaninen, että kemiallinen kuorinta samassa pakkauksessa. Salisyylihappo ja sokerikristallit kuorivat tehokkaasti ihoa. Sheavoi ja mangon siemenöljy kosteuttavat ja antioksidantit vahvistavat ihon suojakerrosta. Samaa tuotetta voi käyttää myös vartalolle, kun kaipaa vähän tehokkaampaa kuorintaa (esim ennen itseruskettavan levittämistä). Kuorinta myös vähentää käsien punoitusta, mikä ainakin itselleni näin kylmänä aikana tulee todellakin tarpeeseen.

Chanelin kosmetiikkaa myy esimerkiksi: Stockmann
Zo Skin Health -sarjaa löytyy esimerkiksi Skinmedistä

Seuraa juttuja myös Instassa nimellä Piizu.

 

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Piilota juttu
Lue koko juttu

Kaikilla meillä on oma mukavuusalueemme. Se kasvaa ja kutistuu sen mukaan miten rohkealta meistä tuntuu. Sen raja voi hämärtyä tai tarkentua, riippuen siitä mitä olemme asettaneet tavoitteeksi tai mistä olemme päättäneet luopua.

Joskus jäämme sen vangiksi. Musta aukko siinä mukavuusaluen keskellä vetää meidät helposti takaisin origoon. Vähän kuin eläisimme elämäämme koko ajan 10 kilon punnukset jaloissa. Mukavuusalueelta poistuminen on nimittäin aina riski, sillä epäonnistumisen pelko on sen ulkopuolella vahvasti läsnä. Meillä kaikilla on omat syymme, tai ehkä paremminkin tekosyymme sille, miksi emme tee muutoksia, vaikka tavallaan sitä tarvitsisimmekin.

Eräs tapa selvittää oletko jämähtänyt reunojen sisälle on se, menetkö päin niitä pelottavia tehtäviä tai päätöksiä, joita meille kaikille tulee vastaan. Ruksaatko listaltasi pois myös niitä asioita, joiden vieressä on iso uhkaava kysymysmerkki. Niitä, joiden toteuttamista ei millään uskaltaisi aloittaa?

Useimmiten muutokset tapahtuvat vasta silloin, kun pelko paikoilleen jämähtämisestä ylittää muutokseen liittyvän pelon. Täydellistä hetkeä ei tule. Jos odotat sitä, odotat sitä lopun ikäsi. Tuskin kukaan sitten ajan loppuessa miettii, miksi uskalsin, miksi en elänyt niin kuin muut odottivat.

Mukavuusalueita löytyy elämän monilta eri osa-alueilta. Helpoimmillaan sieltä pääsee pois aloittamalla kevyesti. Ottamalla pieniä askelia ja siirtymällä niistä sitten isompiin loikkiin. Alla olevat kuvat ovat tavallaan ulkona omalta mukavuusalueeltani. Lähdin sieltä ja se oli helppoa ja hauskaa. Ehkä seuraavaksi uskallankin jo tehdä jotain oikeasti rohkeaa.

Upea Jirka suostui mukaan yhteen otokseen ;)

Asu: Gustav Denmark (Dots)
Kengät: Sargossa (Dots)

Valokuvat: Minna Barbunakis
Hiukset: Hair by Teemu
Meikki: Katja Arolinna

Katso myös miten matkustat mukavasti tästä.

 

TallennaTallenna

Piilota juttu
Lue koko juttu
Hygge on niin vuotta 2016. Viimeinkin aiheesta on loppuunmyyty myös viimeisimmät jatko-osat “Kuinka hillitset elämäsi kevättä ottamalla rennosti” ja “kuinka poltat kynttilää vain yhdestä päästä villasukat jalassa”, eikä siitä enää  saa puristettua irti mitään uutta.

Enää ei siis puhuta downshiftaamisesta, kotoilusta ja villasukista. Skandihössötyksen uusin aalto maailmalla tulee nyt Suomesta. Tanskalaisten Hygge on hienovaraista: punaviini, kashmirviltti ja jazz-musiikki. Suomalainen vastine on jotain paljon aidompaa (sillä kuka muka oikeasti pitää jazzista)? Suomalainen vastine ovat Black Horset, hevi ja Koskenkorva. Vaikka totuuden nimissä kalsarikänni ei vaadikaan kalsareita. Kyseessä on mielentila. Hieno sellainen.

Sivuuttaako maailman onnellisimman kansan ohjenuoran perisuomalainen kalsarikänni? Ollaanko jo kyllästytty ainaiseen itsensä kehittämisen trendiin, vai halutaanko rinnalle vain jotain tasapainottavaa? Kyllähän ajatus on kerrassaan upea. Ei enää pakollista molemmilla käsillä hetkeen tarttumista. Käden voi sen sijaan laittaa kalsareihin ja toisen kaukosäätimelle. Ottaa eri tavalla rennosti.

Tähän kirjoitukseen olisi sopinut täydellisesti kuvat kalsareista tyyliin Sinkkuelämää ja Sarah Jessica Parker. Mutta kokeiltuani, päätin että vielä ei ole sen aika. No rehellisyyden nimissä, tuskin koskaan on sen aika. Päätin siis olla aikaani jäljessä ja pukeutua kuviin Hyggen innoittamana. Mitä kuvista ei kuitenkaan näe, on se mitä asun alta löytyy…

Kaupunkikelpoinen ja kotimainen unelmanpehmeä kashmir/villa-asu: PURA

 

TallennaTallenna

Piilota juttu
Lue koko juttu

Pidän näyttävästä tyylistä. Koroista, jotka ovat niin korkeat, että ne on tarkoitettu periaatteessa vain istumista varten. Hyvinleikatuista kotelomekoista, joiden kanssa on hieman hankalaa edes kumartua. Kirkkaista väreistä ja erikoisista kuoseista.

Päähäni on pinttynyt ajatus, että saan tehtyä helpommin hyvän ensivaikutelman vaatteillani, kuin persoonallani. Olen toki helvetin hauska kun paremmin tutustuu, mutta vaatteeni ovat usein sitä heti ensinäkemältä. Toinen puoleni (tai yksi niistä) taas rakastaa minimalismia. Yksinkertaista, selkeää ja vaivatonta pukeutumista. Siinä on itse asiassa jotain kovin voimakasta. Jotain, minkä taakse ei voi piiloutua.

Pukeutumisen avulla voi tuoda esiin eri puoliaan. Toki parempiakin tapoja on, mutta kevyimmillään itseään voi ilmaista sen avulla mitä pukee päälleen. Tai mitä jättää pukematta. Aion jatkossakin piiloutua kultaisten kenkien ja glitteripaidan taakse, ja ehkä heti seuraavassa hetkessä vain antaa itseni näkyä.

Kaikista maagisimpia ovat vaatteet, jotka eivät vain näytä hyvältä, vaan myös tuntuvat siltä. Vaatteet, jotka huokuvat rentoutta ja itsevarmuutta, omaa itseään. Olivat ne sitten minimalistisia tai totaalisen maksimaalisia.

Gollegeasu: Katri Niskanen
Kengät: Fendi
Laukku: Givenchy
Aurinkolasit: Carrera

Katso myös ajatuksia iän mukaan pukeutumisesta tästä.

 

TallennaTallenna

Piilota juttu