Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Muotikerman uusin muusa: Kaia Gerber

19.11.2018

Harvalla lukiolaisella on 3,8 miljoonaa Instagram-seuraajaa, nousukiidossa oleva mallinura ja viimeisimpänä yhteistyömallisto Karl Lagerfeldin kanssa. Elle jututti it-tyttö Kaia Gerberiä mallimaailman haasteista.

kaia gerber

Kaia Gerber nousi tulokkaasta huippumalliksi muutamassa kuukaudessa.

Kuvittele itsesi tekemään lukion läksyjä, kun muotilegenda Karl Lagerfeld soittaa kysyäkseen kiinnostaisiko luoda yhteinen vaatemallisto.

Tämän hetken halutuin malli Kaia Gerber, 17, avasi viime syksynä Chanelin näytöksen Pariisin muotiviikoilla ja teki ranskalaisen muotitalon pääsuunnittelijaan vaikutuksen. Lagerfeld halusi suunnitella Kaian kanssa capsule-kokoelman omaa nimeään kantavalle merkille.

Hyvä veto bisnesälystään tunnetulle muotiveteraanille: Kaia Gerber on nimi, josta muotipiireissä on kohistu sitten hänen vuoden takaisen muotiviikkodebyyttinsä. Nuori mallilupaus käveli kaikkiaan 18 muotinäytöksessä niin Pariisissa, Lontoossa, New Yorkissa kuin Milanossakin ja kipusi saman tien Models.comin 50 arvostetuimman mallin joukkoon.

Kuten ei Kendall Jennerille tai Hadidin siskoille, ei myöskään Kaialle ollut haittaa kuuluisista vanhemmistaan läpimurron tekemisessä. Hänen äitinsä on huippumalli Cindy Crawford ja isä Hollywoodin vaikutusvaltaisempien ystävä ja bisnesmies Rande Gerber. Hänet Kaia nimeää Instagramin kaverikuvassa partner-in-crimekseen, ja äitiään parempaa mentoria mallimaailmaan tuskin on olemassa.

”Äitini on paras ystäväni. Hän onnistui pitämään työn ja perhe-elämän erillään. En lapsena koskaan tajunnut, kuinka kuuluisa hän on”, Kaia kertoo puhelimessa Ellelle.

Tunnetuilla vanhemmilla ei kuitenkaan lunasteta muotimaailman arvostusta – se Kaian on pitänyt ansaita itse. Vaatesuunnittelija Alexander Wang kinusi häntä muotinäytösmallikseen lukuisia kertoa ennen kuin äiti-Cindy antoi luvan. Miuccia Prada on ylistänyt Kaian draivia ja nöyryyttä, Marc Jacobs puolestaan Kaian tinkimätöntä asennetta.

Moinen pyöritys voisi saada teini-ikäisen jättämään koulut kesken, mutta Gerberin perheessä tuntuu olevan arvot kohdillaan. Äiti, isä, Kaia ja veli Presley viettävät paljon yhteistä aikaa Kalifornian kodillaan, ja äiti-Cindyn kerrotaan olevan tarkka Kaian seurasta. Mallimamman huhuttiin tykänneen huonoa Kaian ja tositv-leimasta kärsivän Kendall Jennerin ystävyydestä. Pahoilta teiltä on pysyttävä poissa ainakin täysi-ikäisyyteen saakka, ja koulu on saatettava loppuun.

”Lukion ja töiden yhdistäminen on jatkuvaa tasapainoilua. Pysyn järjissäni panostamalla yhteen asiaan kerrallaan. Kun matkustan töiden perässä, keskityn vain työminääni. Kun palaan kotiin, saan olla taas ihan tavallinen nuori. Yritän pitää nämä kaksi maailmaa mahdollisimman etäällä toisistaan.”

Kaia Gerber ja Karl Lagerfeld

Kaia Gerberin ja Karl Lagerfeldin yhteistyömallisto on myynnissä osoitteessa Karl.com.

Lue myös:

Gigi Hadid: ”Olen ylpeä vartalostani, enkä voi alistua haukuttavaksi.”

Tällaisia he ovat: Kardashianin kohuperhe

11 asiaa, joita et tiennyt muotiviikoista

Cosmopolitan: Jos haluat pysyä kartalla uusista trendeistä, seuraa näitä naisia!

Toimittanut Jaana Forsberg
 Kuvat Bryant Eslava
Tilaa Elle

Seuraa Elleä