Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Meikkaajaguru Raili Hulkkonen tyylistään: ”Tiedostan hyvin vartaloni huonot puolet ja häivytän niitä pukeutumisella”

30.12.2019

Meikkaajaguru Raili Hulkkonen, 73, rakastaa selkeitä asuja eikä koskaan poistu kotoa ilman isoja korvakoruja.

Minua kauhistuttaa ajatus tätimäisyydestä, mutta en toisaalta halua pukeutua liian nuorekkaasti. Liika klassisuus ei myöskään ole juttuni: minulla ei juuri koskaan näe päällä raitaa, ruutua tai kukkakuosia. Niinpä jäljelle jää yksinkertaisuus. Pukeudun usein kokomustaan, mutta silloin asussa pitää olla jokin kiinnostava yksityiskohta tai leikkaus. Toinen ikisuosikkini on violetti. Se on minulle jopa uskonnollinen väri, joka on kulkenut mukanani aina. Enää en tosin vetäisi päälle violettia kokopukua vaan käytän sitä mausteena.

Viime aikoina tyylini on muuttunut jonkin verran, ja tavoittelen luksukasta mutta rentoa ja sporttista kokonaisuutta. Olen löytänyt vaaleansinisen, valkoisen ja puuterisävyt. Vielä pari vuotta sitten en sietänyt paitapuseroita ja farkkuja omassa vaatekaapissani, nyt minulla on niitä valtavasti. Valkoisilla paitapuseroilla on sitä paitsi kauhean helppo leikitellä: niissä on usein hauskoja detaljeja, ja asuun saa sekunnissa muotoa sujauttamalla paidan helman osittain farkkujen sisälle.

 

Juuri nyt tavoittelen luksukasta mutta rentoa ja sporttista kokonaisuutta.

 

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tiedostan hyvin vartaloni huonot puolet ja häivytän niitä pukeutumisella. Siksi en käytä pooloja tai tiukkoja kauluksia – ne ovat hyvin epäedullisia leualleni. Hermostun, jos minulle tarjotaan vaatekaupassa lyhythihaista yläosaa; haluan hihojen yltävän vähintään kyynärpäihin saakka. Toisaalta saatan välillä pukea pitkän mekon tai leveät, valuvat housut, vaikka ne eivät todellakaan pidennä 164-senttistä varttani.

Kotini on täynnä rillejä, sillä rakastan leikkiä niillä. Parikymmentä vuotta sitten aloin käyttää silmälaseja ihan vain asusteena, ilman vahvuuksia. Käytin silloin paljon muitakin asusteita, kuten käsikoruja ja korviksia. Lopetin korvakorujen käyttämisen, kun kasvot alkoivat valahtaa alaspäin: roikkuvat korut vain korostivat sitä. Mutta kun tulee tarpeeksi vanhaksi, ei sellaisesta enää jaksa välittää. Nykyään juoksen hissistä takaisin sisään, jos olen vahingossa lähdössä ulos ilman korvakoruja.

Ryhtiä liivillä

Liivit antavat vartalolle muotoa, ja saatan pukea sellaisen yhtä lailla löysän mekon päälle kuin bleiserin alle. Ystävältä ostamani liivi istuu hyvin Marellan neuleen ja Ritva Fallan housujen kanssa. Kengät ovat My o Mystä.

Katse käsiin

Käytän paljon käsineitä. Ne ovat paitsi kiva lisä asuun myös käteviä käsien puhtaanapidon kannalta etenkin ulkomailla isoissa kaupungeissa liikkuessa. Hermèsin laukkua käytän iltaisin silloin, kun tarvitsen mukaan vain huulipunan ja rahapussin.

Reikäneule

Madridista ostettu leikkisä neule skarppaa asun kuin asun kivasti. Käytän sitä esimerkiksi puuterinvärisen hameen parina.

Pyöreät pokat

Ennen käytin naisellisia, kissamaisia pokia, mutta nykyään suosin pyöreitä malleja. Ne sopivat pitkille, kapeille kasvoilleni ja tuovat intensiivisyyttä katseeseen. Nämä kaikki ovat Timo Anderssonin maahantuomia malleja.

Laukku joka tilanteeseen

Pieni, hihnallinen laukku on kiva asuste, jolla voi luoda muotoa asuun kuin asuun. Pyöreän laukun löysin Barcelonasta, musta on Chanelin ja sininen Fendin.

Elämänmittainen hurahdus

Minulla on valtavasti isoja klipsikorvakoruja kaikissa sävyissä ja materiaaleissa. Säilytän niitä jopa autossa, sillä en osaa olla ilman.

Oma puna

Vaihtelen punan sävyä vuodenajan ja fiiliksen mukaan kylmän fuksian, puhtaan punaisen ja oranssin välillä. En mätsää punaa asun mukaan vaan päinvastoin valitsen liilan asun kanssa punaisen punan. Oman By Raili -tuotemerkkini huulipuna on minulla käytössä päivittäin.

Saksikäsi

Hemispheren paita on La Matasta, Mos Moshin farkut löysin Monday to Sunday -putiikista Espoosta. Lyhensin itse farkkujen lahkeet, mikä on hyvin tyypillistä minua: olen oppinut vaatteiden saksimisen äidiltäni.

Sopivan kuultava

Sifonkipusero on Pipsa Laguksen suunnittelema, ja käytän sitä esimerkiksi jakkujen alla. Siinä yhdistyy rakkauteni violettiin väriin ja hauskoihin yksityiskohtiin.

Lue myös:

Pauliina Aarikka tyylistään: ”Arvostan vaatteita, joissa on jokin juju”

teksti Anni Nissi
kuvat Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä