Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Maailman ainoa rusetööri löytyy Suomesta

24.04.2019

Turkulainen muotoilija Hermanni Vuorisalo tekee asusteita ylijäämäkankaista ja vastuullisesta puusta.

Kun muotoilija Hermanni Vuorisalon 30-vuotissyntymäpäivä lähestyi, hän halusi omiin juhliinsa asusteen, jonka eettisyys on huomioitu. Syntyi ensimmäinen puinen Söör-rusetti.

”Kärsin jonkinlaisesta muotoilijakriisistä. Olin siihen asti työskennellyt muille ja toteuttanut heidän visioitaan. Nyt olin vihdoin löytänyt oman juttuni”, Hermanni kertoo.

Ensimmäinen Söör-mallisto lanseerattiin vuonna 2016. Myöhemmin se täydentyi Daam-korvakoruilla. Rusetit ja korvakorut syntyvät turkulaisten vaattureiden ylijäämäkankaista ja pääosin kotimaisesta, FSC-sertifioiduista puusta.

Hermanni haluaa olla perillä käyttämänsä materiaalin alkuperästä. Joskus se löytyy hyvinkin läheltä.”Erään maskulaisen herrasmiehen jahtiveneprojektista oli jäänyt tiikkiä yli. Otin puun ilomielin vastaan ja käytin sitä tuotteissani.”

Söör-rusetit on nimetty Hermannin lähimpien ystävien mukaan. Korvakorut taas ovat saaneet nimensä ystävien elämän naisilta. Esimerkiksi toisiinsa sopivat Elias-rusetti ja Aura-korvakorut ovat saaneet nimensä isältä ja tyttäreltä – ja kirjaimellisesti veistetty samasta puusta.

 

Kokeilu muuttuikin päivätyöksi.

 

Puuasusteet ovat herättäneet kiinnostusta ulkomaita myöten. Niitä on tällä hetkellä myynnissä pieni erä Japanissa, pohjoismaalaista elämäntapaa esittelevässä Metsä Villagessa. Neuvottelut jälleenmyyjien kanssa ovat käynnissä Milanossa ja Lontoossa. Suomessa Söörejä ja Daameja voi ostaa verkkokaupasta, mutta Hermannin Aurajoen varrella sijaitsevan verstaan yhteyteen on tulevaisuudessa tulossa myös pieni tehtaanmyymälä.

Tuotteiden suosio tuli Hermannille mieluisana yllätyksenä.

”Lähdin alun perin suunnittelemaan rusetteja estetiikka edellä, ilman kaupallisia ajatuksia. Kokeilu muuttuikin päivätyöksi.”

Lue myös:

Unisex-liike Nomen Nescio myy pelkästään mustia vaatteita

Helsingin ensimmäinen niche-tuoksumyymälä on parfyymifriikin taivas

teksti Johanna Rämö
kuvat Lisa McWhirter
Tilaa Elle

Seuraa Elleä