Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Mitä on ostoslistallasi juuri nyt, Jirka Väätäinen?

11.10.2019

Graafinen suunnittelija Jirka Väätäinen vinkkaa kauden kiinnostavimmat ostostärpit.

Old Skool -tennarit 75 e, Vans. Old Skool -tennarit 75 e, Vans.[/caption]

“Kaipaan asuihini vastakohtia. Oma väritykseni on aika maantienharmaa, joten hailakat beiget eivät sovi minulle. Pukeudun mieluiten joko yksiväriseen settiin tai valitsen housut ja paidan täysin eri värisinä ja erilaisista materiaaleista. Vansin Old Skool -tennarit ovat helppo keino tuoda asuun kontrastia.”

“Seuraan muotia pääasiassa Instagramin kautta. Yksi suosikeistani on Guido Milani, jonka tyyli on skandinaavisen pelkistetty, mutta maustettuna tietynlaisella herkkyydellä. Voisin ostaa rennon puvun tuplanapituksella aina, kun sellainen tulee vastaan. Väljän siluetin kanssa on tärkeää, että myös kengissä on volyymia.”

“Italialainen Giotto Celendoli on kadehdittavan rento tyylissään. Hän näyttää siltä, ettei kiinnitä asuihinsa liikaa huomiota. Mieleeni on jäänyt erityisesti ajatus siitä, että puvun päälle voi lisätä kerroksia. En ikinä kopioi muiden asuja suoraan, mutta kiinnostavat ideat jäävät itämään jonnekin mielen sopukoihin.”

Mainos alkaa
Mainos päättyy“Inspiroidun catwalk-tyyleistä, jotka toimisivat myös oikeassa elämässä. Daniel W. Fletcher on minulle uusi tuttavuus, mutta pidin syysnäytöksen yleisfiiliksestä ja kokoasuista. Mieleeni jäi myös Amin näytös, jossa oli hyvä sekoitus volyymia, rentoutta ja toimivia kontrasteja.”

Nahkahousut 1 100 e, Acne Studios.

Nahkahousut 1 100 e, Acne Studios.

”Syksyn ostoslistallani on vinyylihousut, jotka yhdistäisin perusvaatteisiin, kuten väljään neuleeseen tai muskelipaitaan Acne Studiosin ja GmbH:n näytöksistä inspiroituneena. Enää minulle ei tule oloa, etten uskaltaisi pukeutua kuten haluan muiden katseiden takia. Ennemmin mietin sitä, sopiiko trendi tyyliini aidosti.”

Vaelluskengät 70 e, Asos.

Vaelluskengät 70 e, Asos.

“Talveksi haluaisin vaelluskenkiä muistuttavat paksupohjaiset kengät. Ne saisivat olla sen verran erikoiset, että ne tekisivät asun, vaikka vaatteet olisivat hieman tylsemmät. Olisi parasta, jos kengät löytyisivät kirpparilta.”

Neule 590 e, Maison Margiela.

Neule 590 e, Maison Margiela.

“Arkiasuuni kuuluvat rennot kauluspaidat, joita käytän auki napitettuna t-paidan päällä. Jos en ole kovin inspiroituneella tuulella, pukeudun isoon huppariin. Isot villapaidat ovat heikkouteni. Jos löydän neuleen, jossa on hyvä malli, ostan sen varmasti. Nyt etsin neuletta, jossa olisi suuri v-aukko Raf Simonsin hengessä.”

Vyö 290 e, Burberry.

Vyö 290 e, Burberry.

“Vyötärön korostaminen kiinnostaa juuri nyt, sillä se on miehellä uusi siluetti. Pidän siitä, että väljään asuun on yhdistetty vyötärövyö. Olen käyttänyt vyötä myös bleiserin päällä.”

Nahkalaukku 950 e, Valentino.

Nahkalaukku 950 e, Valentino.

“Käytän usein clutcheja ja vyölaukkuja. Valentinon näytöksessä oli kiinnostavia, boksimallisia laukkuja.”

Ruututakki 579 e, Sand.

Ruututakki 579 e, Sand.

“Käytin koko viime talven Uffista löytämääni tummansinistä, väljää villakangastakkia, jossa on skarppi hartialinja ja suora leikkaus. Ostan takit yleensä pari kokoa isompana, sillä haluan, että takissa on kunnolla muotoa. Tänä talvena haluaisin joko ruudullisen tai karvakauluksellisen villakangastakin.”

Lue myös:

Tältä näyttää miesten muoti vuonna 2019

Syksyn 2019 muoti: tässä kaikki, mitä siitä tulee tietää

 

teksti Johanna Piispa
kuvat Imaxtree ja valmistajat
Tilaa Elle

Seuraa Elleä