Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Muotiväki hurahti huopahattuihin – muotisuunnittelija Hanna Sarén kertoo, mistä kaikki lähti

17.02.2019

Muotisuunnittelija Hanna Sarén innostui hatuista New Yorkin ja Berliinin taiteilija-residensseissä, joissa vietti muutama vuosi sitten luovaa hengähdystaukoa.

Tapahtui vuosi sitten pressitilaisuudessa Shanghaissa: Muotisuunnittelija Hanna Sarén on saapunut paikalle mukanaan vino pino värikkäitä lierihattuja. Hänen tarkoituksenaan on esitellä uusi aluevaltauksensa ja tunnustella, olisiko huopahatuille kysyntää Itä-Aasian markkinoilla. Hatut nähdessään paikalliset muotitoimittajat ja bloggaajat hullaantuvat hetkessä, eikä yksikään ehdi innostukseltaan kuunnella, mitä Hannalla on kerrottavanaan. Kaikilla on liian kova kiire postata itsestään hattupäisiä selfieitä someen. Tästä taitaa nyt tulla jotain, Hanna uumoili.

Ja tulihan siitä. Hattubrändi éN Hats kasvoi ensin verkkokaupaksi, ja nyt lierihattuja saa myös ostoskeskus Kämp Gallerian Gardenissa sijaitsevasta viehättävästä hattuputiikista.

Monipuolisen uran muotisuunnittelijana tehneen taiteilijan olisi ollut helppo hyödyntää omaa nimeään hattujen markkinoinnissa, mutta oli tietoinen valinta toimia toisin. Hanna halusi säilyttää hattumallistossaan tietyn mystiikan. Lopulta kävi niin kuin Shanghaissa: hauskannäköiset hatut hoitivat markkinointinsa itse. Myös tuotantoprosessin läpinäkyvyys vetoaa tämän päivän kuluttajaan.

”Huopahattujen materiaali on 100-prosenttista villaa, ja ne tehdään käsin Suomessa. Aitous on hyvä myyntipuhe”, Hanna toteaa.

Paitsi ekologisia minimalistiset éN-hatut ovat kaikki myös uniikkeja; ne valmistetaan yhdestä kappaleesta ilman kaavoittamista, ompelua tai leikkaamista.

”Hattujeni tulee antaa tilaa käyttäjänsä tyylille. Niiden tarkoitus ei ole varastaa huomiota vaan viimeistellä look.”

ÉN Hats, Kämp Galleria, Helsinki.

Lue myös:

Meeri Koutaniemi tyylistään: ”Pukeutuminen on minulle leikkiä

10 merkkiä, joita muotiväki fanittaa

Katri Niskanen: ”Persoonallisuus on pukeutumisessa tärkeintä”

teksti Johanna Rämö
kuva Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä