Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Nämä ovat Helsingin parhaat terassit

28.06.2017

Elle listasi Helsingin parhaat terassit. Selvisi, mikä on kaupungin virallinen näyttäytymispaikka ja missä voi viettää rauhallisen illan ulkoilmassa.

1. Hipster-terassi: Teurastamon B-side bar

Teurastamo on noussut parin vuoden aikana trendikkääksi hipstereiden kesäkeitaaksi, ja alueella on paljon mainioita ruokapaikkoja. Jos tavoitteena on viettää urbaani terassi-ilta, B-side bar sopii vallan mainiosti. Hehkulamput luovat ulkoterassille tunnelmaa kesäiltoina, ja terassilta pääsee silloin tällöin tiirailemaan Teurastamon pihalla järjestettäviä taidetapahtumia. 70-lukua henkivässä, rennossa paikassa viihtyvät etenkin nuorehkot Kallion ja Punavuoren taitelijasielut.

Työpajankatu 2

Lue lisää B-side barista täältä.

2. Näyttäytymispaikka: Löyly

Hernesaarenrantaan pari vuotta sitten rakennettu ravintola ja sauna Löyly tarjoaa Helsingin trendikkäimpiä terassihetkiä. Ei ihme että paikka on supersuosittu: näyttävä pohjoismainen arkkitehtuuri tarjoaa komeat merinäkymät, ja ruoka ja drinkit ovat maistuvia. Paikkaa suosii Helsingin trenditietoisin väki laidasta laitaan, ja se on myös turistien lempikohteita. Siksi terassi täyttyy nopeasti hyvän sään suosiessa. Hiljaisimpina aikoina Löylyssä sietää käydä myös saunomassa ja samalla meressä virkistäytymässä.

Hernesaarenranta 4

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tutustu Löylyn tarjontaan täällä.

terassi loyly

3. Klassikkopaikka: Café Torpanranta

Torpanrannan kahvila sijaitsee Munkkiniemenrannan kauniissa merimaisemissa ja on perinteisen viihtyisä terassivalinta. Terassiravintola tarjoilee juomien lisäksi myös maistuvan lounaan ja pikkupurtavia. Hienostunut kahvila on klassinen valinta, ja se on siksi etenkin vanhempien asukkaiden kantapaikka. Lähistöllä vuokrataan myös SUP-lautoja, mikä houkuttelee nuorempaa porukkaa aurinkoiselle terassille. Kahvilaan saa tuoda myös koiran.

Munkkiniemenranta 2

Lue lisää Café Torpanrannasta täältä.

4. Boheemielämää: Pikkudami

Pikkudami, toiselta nimeltään Flying Dutch, huokuu boheemia amsterdamilaishenkeä laivan kannella olevalla ulkoterassillaan. Aivan Kaisaniemen kupeessa sijaitsevan laivan kansiravintolasta käsin saa nauttia etenkin auringonlaskun aikaan henkeäsalpaavista maisemista. Maittavan ruoka-annoksen äärellä voi silloin tällöin kuulla paitsi laineiden liplatusta myös live-jazz-esityksiä. Paatilla viihtyy usein Kalliosta rantautunutta boheemia väkeä, joten luvassa on näyttäytymisterassin sijaan aidon rouheaa tunnelmaa.

Pitkänsillanranta 2

Lue lisää Pikkudamista täältä.

Lue myös: Helsingin yllättävät piknikpaikat

terassi skiffer

5. Trenditietoiselle: Skiffer

Suositun Skiffer-pizzaravintolan terassilta löytyy saaristolaistunnelmaa. Helsinkiläisten trendiravintola sijaitsee Liuskaluodon saarella ja tarjoaa juotavaa ja uniikkeja pizzamakuja raikkaassa meri-ilmassa. Ravintolan antimia voi ottaa myös mukaan Liuskaluodon kallioille ja laitureille, jotka ovat suosittuja auringonottopaikkoja. Saareen pääsee kätevästi pikkuveneellä (edestakainen lauttamatka maksaa 6 euroa ja kestää vain 2 minuuttia), mutta kannattaa varautua viettämään saarella useampi tunti etenkin suosituimpina aikoina. Väki koostuu trendikkäistä kaupunkilaista ja konkaripurjehtijoista. Viihtyisä terassi tarjoaa laaja-alaiselle asiakaskunnalle rennon trendikkään tunnelman.

Liuskaluoto

Tutustu Skifferin tarjontaan täältä.

 

6. Rauhallinen terassi: Haltialan Wanha Pehtoori

Jos kaupungin meteli ja ihmisryysis ahdistavat, terassikokemuksesta voi nauttia myös Pohjois-Helsingin laidalla sijaitsevalla Haltialan eläintilalla. Tunnelmallinen maalaismaisema eläimineen on rauhoittava elämys. Wanha Pehtoori -ravintolan ulkoilmatilat takaavat raikkaan maalaisilman ja rauhan drinkkien tai trendikkäiden burgeriaterioiden kera. Ehdottomasti aliarvostettu yksityinen terassipaikka, jonne voi piipahtaa lounaalle tai perheen yhteiselle eläintilareissulle. Etenkin ilta-aikaan Wanha Pehtoori on mukava keskustelupaikka, jossa voi rauhassa ottaa lasilliset.

Haltialan tila, Laamannintie 17

Tutustu Wanhaan Pehtoorin täällä.

Lue myös:

10 kenkäparia, jotka jokaisen pitäisi omistaa

Tässä kesätuotteet, joita ilman kenenkään ei pitäisi edes yrittää selvitä

Hikoilun kestävä treenimeikki – näillä ohjeilla onnistut

Teksti
Kuva Julius Konttinen ja Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä