Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Farkkuostosten ABC

18.03.2013

Kapea normaalivyötäröinen

Klassisen kapeat farkut paljastavat kaiken: niiden avulla voi korostaa hoikkia reisiä ja sääriä tai vastaavasti esitellä jalkojen ja lantion kurveja. Normaali- tai korkeavyötäröisinä pillifarkut luovat jalkoja pidentävän vaikutelman.

Vinkki: Kapeat farkut ovat parhaimmillaan sääriä pidentävien korkokenkien kanssa. Pituutta voi korostaa entisestään valitsemalla farkut, joissa on vajaamittaiset lahkeet. Piukkaa alaosaa tasapainottaa väljä yläosa, ja vyötärölinjaa voi korostaa kuromalla paidanhelman housujen vyötärön sisäpuolelle. Pillit ovat farkuista monikäyttöisimmät: etenkin tummina ne taipuvat juhlakäyttöön vain kenkiä ja yläosaa vaihtamalla.

Väljä ja laskeutuva

Merimiestyylisen farkkumallin lahje on leveä ylhäältä alas. Naisellisessa versiossa housumainen, pehmeä kangas laskeutuu tasaisesti. Väljät farkut ovat parhaimmillaan pitkinä, lähes maahan asti ulottuvina. Ne sopivat vartalolle kuin vartalolle mutta pukevat parhaiten pitkää ja hoikkaa. Tiukahko leikkaus vyötäröllä ja lantiolla korostavat muotoja.

Vinkki: Vastakohdat täydentävät toisiaan. Pue väljän alaosan kanssa tiukka yläosa, jotta mittasuhteet pysyvät tasapainossa. Korkokengät sopivat farkkumalliin hyvin, sillä ne estävät pitkiä lahkeita laahaamassa maassa. Konservatiivisessa bisnesmaailmassa leveät farkut puetaan esimerkiksi istuvan paitapuseron ja jakun pariksi, ja ohut nahkavyö viimeistelee kokonaisuuden. Seilorityyliin hurahtanut valitsee housujen pariksi merihenkisen yläosan.

Matala ja alaspäin levenevä

Polvista levenevät lahkeet luovat illuusion pitkistä jaloista ja kapeista reisistä. Farkut sopivat erityisesti päärynävartalolle, sillä lahkeen leveys tasapainottaa raskasta lantionseutua. Matala vyötärö taas tuo ylävartalolle lisäpituutta. Lahkeiden pituuden kanssa tulee olla tarkka: jos levenevät lahkeet ovat vähänkään liian lyhyet, saavat ne käyttäjänsä näyttämään useita senttejä lyhyemmältä.

Vinkki: Reisien kohdalta tiukkoihin farkkuihin sopii parhaiten hieman väljä, pehmeästi laskeutuva yläosa. Kurvikasta alavartaloa voi halutessaan tasapainottaa värikkään paidan avulla. Myös erilaiset yläosan yksityiskohdat vetävät huomion pois lantiolta.

Suora ja resuinen

Poikaystäväfarkuiksikin kutsuttu malli on saanut nimensä miestenfarkuille ominaisesta leikkauksesta. Tarkoituksella resuisen näköiseksi kulutettu malli imartelee sekä hoikkaa että muodokasta vartaloa. Se lyhentää jalkoja hieman, joten lyhytjalkaisen kannattaa valita toisenlaiset farkut. Malli on parhaimmillaan vaaleana ja kuluneena, jolloin se ei näytä yhtä raskaalta kuin tummapintaisena.

Vinkki: Poikaystäväfarkut venyvät moneen: tyyliä voi muuttaa naisellisemmaksi korkokenkien ja topin avulla tai urheilullisemmaksi tennareilla. Liian löysää yläosaa kannattaa välttää, jotta lopputuloksesta ei tule säkkimäinen. Housujen resuisuutta ja kulutettuja yksityiskohtia tehostaa yksivärinen tai muuten hillitty yläosa.

Lue lisää farkkuasiaa Ellen huhtikuun numerosta, s. 84.

Tilaa Elle

Seuraa Elleä