Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

10 keinoa kasvattaa pitkät hiukset nopeasti

22.09.2015

Luulitko, että paksut ja pitkät hiukset ovat mahdoton haave? Näiden 10 askeleen avulla, saat upean tukan!

1. Mene kampaajalle

Kyllä, tukan kasvatus alkaa kampaajalta. Jos hiuksesi ovat käsittelyistä hauraat, ota niihin rakennepaikkaava hoito, mielellään joka kerta kun käyt kampaajalla. Säästyt kaksihaaraisilta ja saksilta.

2. Letitä kutrit

Pidä tukkaasi letillä tai nutturalla. Kun latvat ovat suojassa auringolta ja viimalta, ne pysyvät paremmassa kunnossa. Sitä paitsi kun tukka on kiinni, se tuntuu venähtävän pidemmäksi kuin huomaamatta, koska et koko ajan kiinnitä huomiota sen kasvuun.

3. Jemmaa föönit ja raudat

Kuumuus on tukan pahin vihollinen. Käytä föönejä ja rautoja vain hätätapauksissa ja muista aina suojata hiukset lämpösuojan sisältävällä voiteella tai suihkeella.

4. Jätä latvat rauhaan

Pese vain päänahka ja anna sampooveden huuhdella hiusten pituudet ja latvat. Käytä jälleenrakentavia hoitotuotteita, jotka paikkaavat ja korjaavat vaurioitunutta hiusta. Helli kerran viikossa tukkaa kosteuttavilla tuotteilla, jotta se pysyy myös joustavana ja kiiltävänä.

5. Käytä hiuksiin jätettävää hoitoainetta

Suojaa sillä latvat joka pesun jälkeen. Katso, että hoitoaineessa on ainakin keratiinia, joka paikkaa latvan vaurioita aina seuraavaan pesuun asti.

6. Vietä naamiopäivä

Pidä kerran viikossa hiusten tehohoitopäivä. Pese tukka syväpuhdistavalla sampoolla ja pyyhekuivaa se: tukkaan jäänyt vesi laimentaa hoitoainetta ja sen vaikutuksia. Levitä sitten tukkaan naamio ja anna vaikuttaa ainakin kymmenen minuuttia. Jos haluat tehostaa vaikutusta, kiedo tukan ympärille muovipussi. Pussin sisällä oleva ilma lämpenee ja hoitoaine imeytyy paremmin. Vältä saunaa, sillä hoitoaineen koostumus saattaa muuttua kuumuudessa.

7. Kampa pois ja anna kuivua

Hiukset venyvät ja katkeilevat, kun niitä kampaa märkänä. Anna tukan kuivua vapaana ja harjaa se vasta, kun tukka on enää hieman nahkea. Käytä mieluummin takkuharjaa kuin pitkäharjaksista lapioharjaa.

8. Älä yliharjaa

Vanha kunnon ”sata harjanvetoa päivässä” -sääntö on kukkua. Mitä vähemmän tukkaasi räpläät, sitä paremmassa kunnossa se pysyy.

9. Syö itsellesi pitkät hiukset

Lappaa lautasellesi vihanneksia. Katso myös, että saat riittävästi proteiinia. Jos olet kasvissyöjä, opettele mussuttamaan papuja ja pähkinöitä. Syö hyvän ruuan lisäksi hiustenkasvua tehostavaa ravintolisää, kuten Priorinia, Viviscalia tai Puhdas+ Premium Hair Capsuls -kapseleita. Ne sisältävät hiuksille tärkeitä ravintoaineita, kuten biotiinia, piitä, kollageenia ja sinkkiä. Ravintolisien vaikutuksen huomaat viimeistään parin kuukauden jälkeen.

10. Hiero hiuspohjaasi

Kun päänahkasi verenkierto on kunnossa, hiusjuuresi saavat ravintoa ja hiuksesi kasvavat terveempänä ja nopeammin.

Lue myös:

Voiko hiukset suojata ikääntymiseltä?

Testasimme hopeashampoot ja löysimme uuden suosikin – jopa parempi kuin Fudge!

8 tyylioivallusta San Franciscon naisilta

 

Tilaa Elle

Seuraa Elleä