Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

8 tapaa ruskettua nopeammin ja nätimmin

09.06.2015

Näillä nikseillä hankit kauniin rusketuksen ripeämmin. Eikä tämä päivetys lähde pesuveden mukana.

1. Syö itsesi päivettyneeksi

Aloita aurinkokapseleiden napsiminen noin kuukautta ennen lomaa ja jatka ainakin koko loman ajan. Kapselien karotenoidit potkivat ihon oman ruskettumismekanismin käyntiin ja antavat iholle lämpimän sävyn. Muista kuitenkin, että mitä enemmän pihtaat hinnassa, sitä oranssimpi on lopputulos. Laatukapseleilla et muutu keltaiseksi.

2. Kuori rusketus tasaiseksi

Mitä pehmeämpi ja sileämpi iho on, sitä tasaisempi ja kestävämpi rusketuksesta tulee. Hankaa kuoriessasi etenkin kyynärpäitä, polvia ja nilkkoja, sillä ne ovat ihon kuivimmat alueet. Kuiva iho muuttuu ruskettuessaan muuta ihoa tummemmaksi ‒vaan ei kauniimmaksi.

3. Käy suihkussa

Jos ajatus albiinovartalosta upouusissa pikkubikineissä ei houkuta, käy ennen lomaa suihkurusketuksessa. Vältyt raidalliselta lopputulokselta ja ruskeilta kämmeniltä. Ennen suihkua pidä huoli, että rasvaat juuri kuorimasi polvet, nilkat ja kyynärpäät, sillä ne tummuvat yhtä lailla itseruskettavilla kuin auringossa.

4. Ota tehotiivisteet apuun

Sotke lempikosteusvoiteeseesi seerumia, joka käynnistää ihon ruskettumisen. Samaa eliksiiriä voit tiputella myös kasvoille tarkoitetun after sun -voiteen sekaan.

5. Nuku itsesi ruskettuneeksi

Levitä kasvoillesi yöksi hoitavaa ja asteittain päivettävää naamiota. Homma ­etenee näin: Mitä hoidetumpi iho, sitä kauniimpi päivetys. Mitä useampi yö, sitä syvempi rusketus.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

6. Suojaudu päivettyneeksi

Korkea suojakerroin ei estä ruskettumista, mutta hidastaa sitä – tai niinhän me luulimme. Tämän kesän hitti on aurinkovoide, jossa on aurinkofilttereiden lisäksi ruskettumista nopeuttavia aineita.

7. Meikkaa naamasi pesunkestäväksi

Mitäs jos yhdistäisi aurinkopuuterin ja itseruskettajan? Silloin kasvoille maalattu auringon hehku kestäisi myös uimisen.

8. Jälkihoida itsesi hehkuvaksi

Rusketuksesta tulee hehkeä ja kestävä vain, jos hipiä on kostea ja ravittu. Tässä kisassa after-sun-tuotteet voittavat tavalliset voiteet, sillä niissä on kos­teut­­tavien ja hoitavien aineiden lisäksi ihoa rauhoittavia ja korjaavia ainesosia.

Lue myös:

Ruskettuneen ihon meikkaaminen on taitolaji – tässä 4 vinkkiä

Tässä kesätuotteet, joita ilman kenenkään ei pitäisi edes yrittää selvitä

Hikoilun kestävä treenimeikki – näillä ohjeilla onnistut

teksti riikka väänänen
kuvat xavi gordo
Tilaa Elle

Seuraa Elleä