Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Trendikkään pukeutujan vaatekaapista löytyvät nämä 6 kotimaista

29.04.2017

Turha enää haikailla Ruotsiin. Saat kotimaisten brändien ­vaatteilla ja asusteilla ­muodikkaan, ­laadukkaan ja persoonallisen ­vaatekaapin.

1. Marimekon ­Aksia-housut

Taiteellisen johtajan Anna Teurnellin kädenjälki näkyi Marimekon vaatteissa muodikkaana puhtina. Aksia-housut ovat tästä paras esimerkki: ajankohtaisen leveät, prässätyt lahkeet laskeutuvat lantiolta suoraan maata kohti ja tekevät kropan pylväsmäisen ryhdikkääksi. Hinta 195 e.

P.S. Tsekkaa myös Marimekon aurinkolasit. Ne on tehty yhteistyössä Christian Lacroix’n laseista vastaavan Mondottican kanssa. Hinta 175–185 e.

2. Minna Parikan Bunny Sneaks -tennarit

Hittikengät ovat olleet mukana Minna Parikan mallistossa vuodesta 2014. Niissä on klassikkoainesta. Ne piristävät työpukeutujaa ja ovat samalla käytännölliset. HInta 280 e.

3. Samujin Hylje-toppi

Joka vaatekaappi tarvitsee yhden kuosipaidan. Se piristää farkkuasun ja käy juhlahameen kanssa. Samujin Hylje on vyötärömittainen ja siksi erityisen hauska korkeavyötäröisten alaosien kanssa. Hinta 140 e.

4. R-Collectionin ­college

Collegepaita ostetaan tietysti legendaarisen Suomi-verkkariasun tekijältä. Kuka muu osaisi tehdä mallin, joka on löysä muttei liian pussi, sekä pääntien, joka on pieni muttei liian tiukka? Värit ovat raikkaita ja monikäyttöisiä ja collegen puuvilla on neulottu Suomessa. Kajaanilainen R-Collection on Suomen American Apparel mutta paljon laadukkaampi. Hinta 62 e.

5. Cut & Pretin t-paita

Täydellisen t-paidan etsiminen on kuin hankalan ristisanan ratkomista. Stockmannin tavaratalon oman Cut & Pret -malliston t-paita on loistava ratkaisuehdotus: sen malli imartelee vartaloa ja materiaali on pehmeää viskoosia. Uudella tavalla ajatellut raidat tekevät t-paidasta sopivan myös jakun alle. Hinta 25 e

6. Marja Kurjen ­Sointu-laukku

Kaikki tietävät Marja Kurjen silkkihuivit, mutta eivät välttämättä sitä, että merkin mallistossa on ollut päheitä nahkalaukkuja vuodesta 2013. Kultakoristeinen Sointu-olkalaukku ei ole halpa, mutta se ylevöittää arkiasut niin, että et tarvitse enää edes koruja sen lisäksi. Hinta 530 e.

teksti Sanna Sierilä
kuvat Mari Lahti
kuvausjärjestelyt Sanna Sierilä ja Anna Pirkola
Tilaa Elle

Seuraa Elleä