Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Klassinen ­pukeutuja: Hanki nämä 7 Suomi-muodin hittiä!

21.04.2016

Turha enää haikailla Ruotsiin. Saat kotimaisten brändien ­vaatteilla ja asusteilla ­muodikkaan, ­laadukkaan ja persoonallisen ­vaatekaapin.

1. Andiatan Dona-jakku

Kauneutensa säilyttävä villakangasjakku ostetaan Andiatalta, joka taitaa klassisen työtyylin. Vaatemerkin suunnittelija ja perustaja Tarja Rantanen on viilannut ja höylännyt jakun istuvuutta ja mallia jo 30 vuotta. Nyt jakku istuu kuin hanska. Se on oleellinen osa arki- ja juhla-asuja. Hinta 359 e.

2. Arelan Laine-neule

Arjen parasta luksusta on ihanan löllykkä neule, joka on lämmin muttei hiostava, villainen muttei kutittava. Äidin ja kahden tyttären pyörittämä Arela on erikoistunut eettisesti tuotetusta kašmirista valmistettuihin neuleisiin. Perusmalli Laine on yksinkertaisuudessaan täydellinen. Hinta 275 e.

3. R/H:n Mickey-­mekko

Paras bilemekko on helppo ja mukava kuin t-paita. Helsinkiläisen R/H:n Mickey-mekko on pysynyt suosionsa vuoksi brändin mallistossa vuodesta 2010. Mekon niukka yläosa graafisine leikkauksineen korostaa kroppaa ihoa paljastamatta. A-linjainen helma saa sääret vaikuttamaan pitkiltä ja siroilta. Hinta 159 e.

4. Terhi Pölkin Stella-kengät

Puupohjaisia korkkareita monikäyttöisempiä kenkiä saa hakea. Ne sopivat ainakin farkkujen, liehuhelmaisen hameen, lököhousujen ja t-paitamekon kanssa. Terhi Pölkin puukkareiden pohja on koivua ja nahkaosat kasvivärjättyä nappaa. Kengät valmistetaan Suomessa. Hinta 189 e.

5. Lumi Accessoriesin­ Klara-laukku

Vuonna 2000 lanseerattu laukku­brändi on kasvanut mahtaviin mittoihin: mallistossa on jo 214 mallia. Sileänsuloisesta mokasta valmistettu Klara on uudenlaista, entistä naisellisempaa Lumia. Soma laukku on passeli päivän piristäjä. Ota se käyttöön aina, kun kaipaat tyylikästä seuralaista. Hinta 349 e.

6. Sauson käsineet

Valitse vuorittomat mokkakäsineet luumun värisinä. Ne sopivat kaikkien takkiesi kanssa. Sauso valmistaa käsineitä kolmannessa sukupolvessa omassa tehtaassaan Unkarissa. Merkin laatu on tasavarmaa. Tiesitkö, että käsineiden koko on sopiva, kun ne tuntuvat kaupassa tiukoilta? Mokka löystyy käytössä. Hinta 89,90 e.

7. Balmuirin Milan-huivi

Tässä luksusta, jonka ostamista ei tarvitse perustella. Balmuirin Milan-huivi on kašmirsilkkiä ja niin reilun kokoinen (70 cm × 200 cm), että se hellittelee kuin rakkaan syli. Balmuirin tuotteet valmistetaan perheyrityksissä, ja koko tuotantoketju on tarkassa syynissä. Hinta 149 e.

Lue myös:

Näitä klassikkovaatteita kannattaa metsästää alennusmyynneistä

Näiden merkkien vaatteilla luot tyylikkään toimistotyylin

Blogitähti Hanna Väyrynen ja klassinen vaatekaappi

teksti Sanna Sierilä
kuvat Mari Lahti
kuvausjärjestelyt Sanna Sierilä ja Anna Pirkola
Tilaa Elle

Seuraa Elleä