Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Shoppailuvinkki Punavuoressa: Salakauppa

31.07.2017

Company x Salakauppa on täydellinen matkavinkki ulkomaalaisille kavereille. Täältä hankit persoonallista suomalaista designia.

Jos Aamu Song ja Johan Olin saisivat päättää, heidän suunnittelemiaan vaatteita, asusteita ja sisustusesineitä ei myytäisi ikinä loppuun – näin pariskunnan ei tarvitsisi luopua aarteistaan.

Heidän omistamansa työhuoneen ja lifestyle-kaupan yhdistelmä Company x Salakauppa avattiin Helsingin Punavuoreen kaksi vuotta sitten, mutta se on pysynyt nimensä mukaan aika salaisena.

Se onkin idea: Aamu ja Johan saavat työskennellä rauhassa, mutta ohikulkijat voivat halutessaan poiketa ostoksille.

”Tosin sisään uskaltavat tulla lähinnä naapuruston mummut ja papat. Lapset taas kurkkivat ikkunoista, kun maalaan”, korealainen Aamu kertoo.

Company x Salakauppa on jatkoa parin toiselle kaupalle, Salakauppa-lasikopille, joka sijaitsee Postitalon vieressä Helsingin keskustassa. Nyt myös Punavuoressa myydään persoonallisia puisia maatuskoita, omenan muotoisia käsilaukkuja, kerroksellisia puuvillahameita ja huopatossuja, joihin mahtuvat päällekkäin sekä vanhemman että lapsen jalat.

 

Kutakin tuotetta valmistetaan kerrallaan vain pieni määrä.

 

”Tämä on kadotettujen esineiden säilytyspaikka, josta voit tulla ostamaan tavaran, josta haluat pitää hyvää huolta”, Johan kuvailee.

Suomalaiset tulevat ostamaan käytännöllisiä tavaroita, kuten Suomi-eläinpalapeliä. Japanilaisia taas kiinnostavat etenkin taidokkaasti maalatut maatuskat.

Suurin osa tuotteista valmistetaan Suomessa perinteisin menetelmin. Suunnittelijat kiertävät silti säännöllisesti maailmalla etsimässä yhteistyökumppaneita. Tähän mennessä he ovat tavanneet yli sata valmistajaa. Yksi uusimmista tuttavuuksista sijaitsee Pennsylvaniassa Yhdysvalloissa.

”Siellä Amishit tekevät meille hattuja. Se on hidasta, koska heillä ei ole sähköä. Yhteydenpito tapahtuu kirjeitse”, Johan kertoo.

Company x Salakauppa, Laivurinkatu 10, Helsinki, salakauppa.fi

Lue myös:

Shoppailuvinkit Pariisiin

Suuntaa Tallinnassa tänne – Viron kuumimmat muotisuunnittelijat vinkkaavat

 

Teksti
Kuva fabian björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä