Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Ruokarekalla Suomea kiertävät Katja ja Petri: ”Teemme jenkkiruokaa suomalaisella otteella”

25.05.2018

Katja Arpré ja Petri Hämäläinen perustivat Quickies-pitopalvelun vuosi sitten. Lisäksi he kiertävät tapahtumissa streetfoodia tarjoilevalla ruokarekallaan. Tulevaisuudessa kaksikko aikoo avata jenkkiravintolan Helsinkiin.

Petri ja Katja tutustuivat kokkikoulussa 2000-luvun alkupuolella. Yrittäjä-ystävykset ovat brutaalin rehellisiä toisiaan kohtaan.[/caption]

 

Teemme jenkkiruokaa suomalaisella otteella ja jätämme turhat hömpötykset pois.

 

Miten Quickies sai alkunsa?

KATJA: ”Opiskelimme samaan aikaan kokeiksi. Valmistumisen jälkeen kävin auttamassa Peten lounasravintolassa kiirehuippuina. Kun hän myi ravintolansa, perustimme yhteisen yrityksen ja aloimme tehdä hostelleille aamiais­pakkauksia.”

PETRI: ”Ajatus jenkkityylisestä ruoasta oli hautunut mielessä. Meidän oli tarkoitus tuoda viime kesänä ruokarekka Helsingin keskustaan. Luvattu paikka peruutettiin vain pari päivää ennen sovittua, mutta saimme tilalle paikan Vantaan Myyrmäen torilta. Valitettavasti ihmiset eivät tienneet, mikä bagel on, vaan he kaipasivat klassisempaa grilli­ruokaa kuten lihapiirakoita. Kesä menikin bisneksen kannalta vähän ohi. Ensimmäinen onnistuminen olivat lintumessut: paikalla oli 1 800 lintuharrastajaa ja ruokarekkamme oli ainoa paikka, josta sai ruokaa. Tuleva kesä on jo täynnä keikkoja.”

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mikä jenkkiruuassa kiinnostaa?

PETRI: ”Se on iso ruokakulttuuri, eikä sulje mitään pois. Voimme tehdä mitä vain! Barbeque, ribsit ja savuisuus ovat sydäntäni lähellä. Katja heittää hulluja ideoita, ja minä ammun tyhmimmät alas.”

KATJA: ”Otamme jenkkiteemasta kaiken irti ja hulluttelemme. Meillä asiakkaat kysyvät, että anteeksi, luinko oikein? Onko tämä donitsi grillattu?”

Mitkä ovat nyt alueen kuumimmat ruokatrendit?

KATJA: ”Kasvispainotteisuus on isossa kasvussa. Ravintoloissa tehdään myös entistä enemmän itse: jäätelössä, majoneesissa, ketsupissa ja voissa näkyy artesaanihenki. Jälkiruoissakin voi maistua savuisuus.”

Mitä Yhdysvalloissa pitäisi oppia meidän ruokakulttuuristamme?

KATJA: ”Ruoan puhtaudesta ja prosessoimattomuudesta, ehdottomasti! Emme käytä esimerkiksi maissisiirappia, koska se on pelkkää tärkkelystä – ihan hirveää. Sitä lisätään Amerikassa kaikkeen. Me teemme ruokaa suomalaisella otteella ja jätämme turhat hömpötykset pois. Ruokaa ei kannata pilata lisäaineilla.”

Entä toisinpäin?

PETRI: ”Jenkeissä työ on kokeille elämäntapa. Suomessa Kokkisota ­-tv-ohjelma synnytti 90-luvun lopussa ison buumin ja ravintolakouluihin oli tunkua. Työ on raskasta ja päivät pitkiä. Kun monille valkeni, että keittiössä raastetaan kiireessä kaalia ja paistetaan pihviä samaan aikaan, innostus lopahti. Tästä työstä täytyy todella tykätä.”

Lue myös:

Millaisia ruokatrendejä Instagramissa nähdään seuraavaksi, Marita Eriksson?

Puurolan perustaja Eveliina: ”Tutustuin mieheeni työni kautta, sillä hänellä oli hodaripyörä”

Helmi ja Arnold perustivat luksusvohveleita tarjoavan kahvilan: ”Emme olisi tässä ilman Australian MasterChef -ohjelmaa”

 

Teksti
kuvat Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä