Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Näin vältät virheostokset ja ryhdyt shoppailun mestariksi

08.10.2015

Tavoite: ostaa tästä lähtien vain uusia luottovaatteita. Näillä vinkeillä shoppailu on helppoa.

Ennen kuin shoppaat

1. Inspiroidu ja suunnittele

Shoppailu on hauskaa, kun sen takana on aito into ja pää pulppuaa ideoita. Kokoa sitä varten Pinterest-tauluja, muotikuvia tai lehtileikkeitä. Ne auttavat hahmottamaan, mikä tyyli sinuun kolahtaa juuri nyt.

2. Tee ostoslista

Kirjaa siihen myös materiaali, väri ja muut toiveet mahdollisimman tarkkaan. Älä sorru ihan kivaan vaan odota, että löydät prikulleen sen, mitä etsit.

3. Muista, mitä olet oppinut

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Varo toistamasta vanhoja shoppailuerheitä: jos t-paita nyppyyntyi viimeksi heti, käänny toisen merkin puoleen. Kun sen sijaan löydät hyvän tuotteen, luota brändiin toistekin. Kaikki t-paitasi voivat hyvin olla samanmerkkisiä, jos ne ovat täydellisiä juuri sinulle.

Kaupoilla

4. Valitse lahjomaton makutuomari

Paras shoppailukaverisi olet sinä itse. Jos välttämättä kaipaat toista mielipidettä, hyödynnä lahjomattominta ystävääsi – mieluiten sitä, joka tietää vaatteista enemmän kuin sinä. Älä silti sorru yllytykseen. Vain sinä voit tietää, missä vaatteessa tunnet olosi hyväksi.

5. Valmistaudu lempivaatteillasi

On helpompi ostaa paitoja farkkujen kaveriksi, jos jalassasi on farkut myös sovituskopissa. Pukeudu siis shoppailureissulle asuun, joka edustaa etsimääsi tyyliä.

6. Käy kahvilla ennen päätöstä

Joskus tarvitaan tuumaustauko. Vaate on oikea, jos et saa sitä mielestäsi. Joskus taas huomaat, että et sittenkään taida tarvita vaatetta, joka vielä vartti sitten tuntui elinehdolta. Hyväksy myös se, että joskus asiat maksavat liikaa. Kaikkea mitä haluaa, ei tarvitse ostaa.

Joka päivä

7. Muista elämäntyylisi

Osta vain vaatteita, jotka sopivat juuri sinun elämääsi. Olisiko järkevämpää vuokrata iltapuku yhtä karonkkaa varten kuin ostaa sellainen kaappiin roikkumaan?

8. Osta vain omaa kokoa

Jokainen näyttää paremmalta, kun vaatteen hartia osuu olkaluuhun ja rinnanympäryksessä riittää halausvaraa. Älä kuvittele, että voit laihduttaa vaatteeseen. Tarkista huolellisesti, että vaate on oikean kokoinen. Kokolapun tuijottamisen voit unohtaa, sillä eri valmistajat käyttävät eri mitoituksia. Sovita tarvittaessa eri kokoja tai pyydä myyjiltä apua.

Tilaa Elle

Seuraa Elleä