Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Maryam Razavi kertoo parhaan vinkkinsä muotialalle haluavalle

15.03.2017

Maryam Razavi on helsinkiläinen malli, stailaaja ja juontaja. Nyt hän kertoo tiestään muotialan huipulle ja antaa parhaan vinkkinsä, jolla sinäkin voit onnistua!

Maryamin vinkki muotialalle haluavalle:

”Näytä intohimosi muille. Jos haluat tehdä töitä esimerkiksi tietyn mallitoimiston, stailaajan tai bloggaajan kanssa, ota rohkeasti yhteyttä ja tarjoudu assistentiksi. Kukaan ei heitä sellaisia viestejä roskikseen.”

Miten se sitten tapahtuu?

”Asun Lontoossa, jossa minulla saattoi olla kymmenen mallicastingia päivässä. Kun muutin takaisin Suomeen vuonna 2011, piti keksiä jotain tekemistä. Aloin tehdä Modelboom-mallitoimiston uusien kasvojen portfolioita valokuvaaja-bloggaaja Vilma Peltosen kanssa. Julkaisin kuvat blogissani. Pian sen jälkeen Anna Abreu otti minuun yhteyttä ja pyysi stailaamaan hänet Vain Elämää -tv-ohjelmaa varten. Se oli käännekohta urallani.

Haluan saada asiat rullaamaan nopeasti. Olen kuitenkin oppinut, että pitää malttaa odottaa, kunnes sopimuksessa lukee mustaa valkoisella.

Huippumalli haussa on minulle tärkeä ohjelma ja intohimoprojekti. Mallimaailma on antanut minulle paljon, ja haluan jakaa hiljaista tietotaitoa uusille mallikokelaille. Juontopesti on uusi aluevaltaus, mutta toisaalta kaikki uraratkaisuni ovat olleet hyppyjä tuntemattomaan.”

Millaisia ominaisuuksia muotimaailmassa työskentelevältä vaaditaan?

”Parhaita ominaisuuksiani ovat pitkäpinnaisuus ja diplomatiantaju. Hyvät käytöstavat ja tilanteen lukutaito ovat tärkeitä asioita, kun työskentelee ihmisten kanssa.

Mallina olen kohdannut stailaajia ja asiakkaita, jotka ovat puhuneet käskevään sävyyn. Artistien ja yksityisasiakkaiden kanssa ei voi käyttää sellaista fashion-auktoriteettia, sillä kyse on tiimityöstä.

Kaikki alalla näyttää ihanan kepeältä, mutta oikeasti taustalla on kovaa duunia, joka vaatii järjestelmällisyyttä.”

 

Lue myös:

Maryam Razavi: Näin minusta tuli stailisti

Huippumalli Saara Sihvonen: 5 totuutta mallimaailmasta

 

 

Teksti
Kuva Elina Simonen
Tilaa Elle

Seuraa Elleä