Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Läpimurron Balenciagan näytöksessä tehnyt suomalaismalli Steffi Cook: ”Työtilanteeni on kovan uurastuksen tulos”

02.10.2017

Askolasta lähtöisin oleva Steffi Cook, 25, tekee kansainvälistä mallinuraa ja matkustaa New Yorkin, Tokion, Lontoon ja Sydneyn välillä. Steffi säväytti kävelemällä Pariisin muotiviikoilla arvostetun Balenciagan näytöksen mallina.

”Usein mallit kertovat, miten he ovat ajautuneet alalle, kun heidät on bongattu kadulta. Minä taas halusin malliksi, ja nykyinen työtilanteeni on kovan uurastuksen tulos. Aluksi vain unelmoin, että olisin useiden ulkomaisten toimistojen listoilla. Nyt niin on tapahtunut.

Ensimmäinen kosketukseni mallin töihin oli Suomen Huippumalli Haussa -ohjelma vuonna 2010. Minua harvemmin kukaan muistaa; pääsin taloon, mutta minut tiputettiin toisena huonon hiusmuodonmuutoksen jälkeen. Toisaalta olin myös nuori ja epävarma.

Samalla kaudella nähtiin myös menestyneet suomalaismallit Anna Nevala ja Saara Sihvonen. Asuin kesällä heidän kanssaan kimpassa New Yorkissa. On luksusta vuokrata kämppä yhdessä parhaiden kavereidensa kanssa.

Steffin isä on englantilainen, äiti suomalainen. ”Kotikieleni on englanti, ja kaksikielisyydestä on ollut hurjasti apua koulussa ja töissä.”

Nykyään luotan omaan taitooni, kuten myös agenttini. Agentit ovatkin oleellisen tärkeitä mallin menestyksen kannalta. En myöskään ota itseäni enkä muita liian tosissaan. Asenteeni on: it’s only fashion at the end of the day.

Siksi mallina on hyvä tehdä muutakin. Itse olen suorittanut avoimessa yliopistossa online-kursseja. Ei ollut yhtään hullumpaa opiskella markkinointia Bondi beachillä!

Haastavinta työssäni on jatkuva 
matkalaukkuelämä. Minulla on aina ikävä perhettä, ystäviä ja poikaystävää. Toisaalta matkustaminen on intohimoni. Jos en olisi ryhtynyt malliksi, olisin jäänyt paljosta paitsi.

Vinkkini alalle haluavalle on olla itsevarma, oma itsesi! Sillä pääsee pitkälle. Ei kannata myöskään aloittaa liian aikaisin. Itse aloitin mallintyöt vasta yli parikymppisenä. Tämä on rankka ala, ja on tärkeää tuntea itsensä ja rajansa.”

Elle povasi Steffille menestystä esittelemällä hänet muotinumerossaan kotimaan kuumimpia muotinimiä käsittelevässä jutussa. Viimeksi Steffi on nähty Meksikon Ellen muotijutussa ja Warby Parker ja Off White -merkkien aurinkolasiyhteistyön mallikasvona.

Lue myös:

Tältä näyttävät tämän hetken lupaavimmat kotimaiset mallit

Suomalainen kenkäsuunnittelija Achilles Ion Gabriel: ”Pidän rumista asioista”

Näin syntyy romanttinen juhlatyyli – huippumalli Anna Nevala näyttää mallia

 

teksti Emilia Laitanen
Kuva Chadwick Tyler
Tilaa Elle

Seuraa Elleä