Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Leena Oravainio: ”Maustan nörttityyliä epäkäytännöllisillä korkkareilla”

10.01.2017

Art director Leena Oravainio viimeistelee asunsa huiveilla, epäkäytännöllisillä korkkareilla ja miesten tuoksuilla.

_ffb9497

Ikuinen klassikko

Valkoinen kauluspaita on osa tyyliäni. Kirpparilta löytyneessä Banana Republicin paidassa tulee aina asiallinen fiilis, mutta vyö tekee siitä hieman erityisemmän. Farkut ovat myös kirpparilta, lastenosastolta, josta teen joskus löytöjä.

_ffb9549

Näyttävät kengät

Kengät ovat juttuni. Rakastan kauniita kenkiä enkä välitä, ovatko ne käytännöllisiä. Ajattelen asun loppuvan kenkiin: niillä voi muokata arkisenkin vaatteen juhlaan sopivaksi. Rebeca Sanverin, Sigerson Morrisonin, Lola Cruzin ja Antonio Sianon kenkiä yhdistävät terävät kärjet.

_ffb9518

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Välttämätön paha

Vaadin laukuilta paljon, sillä ne ovat minulle lähinnä välttämätön paha. Laukun on oltava simppeli mutta silti jollain tavalla näyttävä, ja sen pitää sopia kaikkien vaatteiden kanssa kesällä ja talvella. Tässä 3.1 Phillip Limin Bucket-laukussa on sitä kaikkea. Poolo on kirpputorilta ja housut Asokselta.

_ffb9316

Juhlatyyli

Ostin Iron silkkisen haalarin Elle Style Awards -gaalaa varten. Korkkareiden kanssa se on täydellinen juhla-asu, mutta matalilla kengillä se sopii arkeen. & Other Storiesin koroissa on hyvä lesti ja korko, joilla jaksaa tanssia vaikka kuusi tuntia putkeen.

_ffb9543

Uusi löytö

Huomasin huivit Chloén muotinäytöksessä ja halusin kokeilla tyyliä. Se tuntuikin heti omalta. Huivi on niitä pieniä yksityiskohtia, joilla on iso vaikutus asuun. Tämä on kirpparilta: ostan sieltä usein asioita, joita haluan kokeilla. Jos en viihdykään tyylissä, virhehankinta on kevyempi kukkarolle.

_ffb9554

Lempituoksut

Pidän vanhoista klassikkotuoksuista ja puhtaista miesten cologne-tuoksuista. Hermès’n parfymöörin Jean-Claude Ellenan kirjassa The Diary of a Nose on paljon uutta tietoa tuoksufriikille.

_ffb9503

Nahkatakkityttö

Olen tykännyt bikereista pitkään. Perusmallisten bikereiden ongelma ovat niiden kaulukset, jotka eivät talvella suojaa kylmältä. Tässä Tuomas Merikosken luotsaaman Aalto-merkin takissa on poolokaulus, joka näyttää kivalta esimerkiksi villakangastakin alle puettuna.

_ffb9229

Luottoasuni

Lempiasuuni kuuluvat neulepoolo ja löysät tai muuten kiinnostavan muotoiset housut. Ellen päätoimittaja ja entinen pomoni Taru kutsui minua culotte-Leenaksi, mutta nyt olen löytänyt myös 70-luvun leikkaukset ja ukkohousut. Musta neulepoolo pitsiyläosalla on Bybloksen ja valkoiset farkut Mangon nettikaupasta.

_ffb9560

Kurkistus koteihin

On inspiroivaa huomata, miten ympäristö muistuttaa aina omistajaansa. Espanjalainen Apartamento-lehti on suosikkini siksi, että sen esittelemät ihmiset ja kodit ovat jotain ihan muuta, kuin mitä sisustuslehdet yleensä esittelevät.

Teksti
Kuvat Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä