Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Lanvinilla työskentelevä Liisa: ”Suunnittelijan täytyy olla sopeutuvainen”

02.05.2017

Lanvinilla vuodesta 2013 työskennellyt Liisa Nieminen suunnittelee naisten näytös- ja pre-mallistoja Pariisissa.

“Luksustalon etu ovat laadukkaat materiaalit ja ammattitaitoiset ompelijat ja kaavoittajat, jotka ovat työskennelleet talossa kymmeniä vuosia. Lanvinin ateljeessa työskentelee jopa 50 ompelijaa ja kaavoitusmestaria, ja käytössäni on iso kangasvarasto.

Työni alkaa mallistoa varten tehtävästä taustatutkimuksesta. Etsin materiaalia internetistä, kirjastoista ja näyttelyistä. Joskus ostan vintagevaatteita yksityiskohtien, materiaalin tai kiinnostavan leikkauksen vuoksi.

Suurin osa ajastani kuluu silti vaatteiden tekemiseen: muotoilen kangasta mallinuken päällä, kaavoitan ja ompelen protoja. Useamman kerran viikossa tapaan Lanvinin taiteellisen johtajan, jonka kanssa käymme läpi prototyyppejäni.

Vaatesuunnittelijan täytyy olla sopeutuvainen ja tehokas. Jos pääsuunnittelijan näkemys muuttuu, mallisto voi mennä kokonaan uusiksi kireällä aikataululla. On haastavaa suunnitella kaupallisia mutta samalla kiinnostavia tuotteita, joista asiakas on valmis maksamaan suurenkin summan.

Parasta työssäni on työpäivien vaihtelevuus ja omien ideoiden konkretisointi. Saatan saada aamulla idean, ja iltapäivällä olen jo tehnyt vaatteen valmiiksi. Palkitsevinta on nähdä jonkun käyttävän suunnittelemiani vaatteita – tai käyttää niitä itse.”

Mainos alkaa
Mainos päättyy

KLASSISTA LANVINIA

Silkkisatiininen drapeerattu mekko.

TÄTÄ ET TIENNYT LANVINISTA

Jeanne Lanvin oli ensimmäisiä suunnittelijoita, jotka tekivät vuodessa neljä mallistoa. Hän muotoili vaatteen aina suoraan mallinuken tai asiakkaan päälle, ja niin tehdään talossa vieläkin.

SUOSIKKI KEVÄTMALLISTOSTA

Pidän malliston raidallisista silkkiaamutakeista. Niiden leikkaus on miehekäs, mikä sopii hyvin kontrastiksi malliston muuten naisellisiin tuotteisiin.

LEMPIPAIKKA PARIISISSA

Ravintola 52, Vivant, Clown-baari ja Clamato. Vapaina viikonloppuina käyn gallerioissa ja näyttelyissä tai kävelemässä Canal Saint-Martinin varrella. Saint-Ouenin iso kirppis on täynnä kiinnostavia löytöjä.

Lanvinia myy Suomessa LuxBag

Lue myös:

Mitä tapahtui, kun vastavalmistuneen suunnittelijan takki päätyi Rihannalle?

Tältä näyttävät muotitalojen upeimmat couture-iltapuvut

Maryam Razavi kertoo parhaan vinkkinsä muotialalle haluavalle

 

 

 

Teksti
Kuvat Sara Sani ja Imaxtree
Tilaa Elle

Seuraa Elleä