Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Kaupallinen yhteistyö

Neste & Elle yhteistyö

Kovatasoisen Neste Fashion Forward -kilpailun voitto jaettiin

06.04.2016

Tyylillä tulevaisuuteen! Nesteen ja Ellen järjestämässä vaatesuunnittelukilpailussa etsittiin uutta ja raikasta edustusmallistoa Nesteen työntekijöille.

Asujen toivottiin ilmentävän siirtymää kohti uusiutuvia materiaaleja, ja kisatyöt hehkuivatkin kekseliäisyyttä sekä luonnonmukaista luovuutta. Tuomaristo valitsi finalistien joukosta kaksi voittajaa: Olli Turusen ja Nanku Anttilan. Kunniamaininta annettiin Ilona Voltille.

Olli Turunen – formaalit asut

Olli-Turunen-Neste-Fashion-Forward-voittaja

Raikkaus, puhtaus ja luonnonvoima. Taidokkaasti muotoillut digiprintit tuovat eloa formaaleihin edustusasuihin. Luomupuuvillaisten puseroiden päälle puetaan ryhdikkäät villasekoitejakut. Tuomaristo kehui modernia mallistoa, jonka kuosi tuo mieleen uusiutuvan energian.

Olli-Turunen-Neste-Fashion-Forward

Nanku Anttila – vapaa-ajan asut

Nanku-Anttila-Neste-Fashion-Forward-voittaja

Idea rentoihin huppareihin lähti pisaranmuotoisesta taskusta. Rennossa edustusasussa on hyödynnetty Nesteen värejä ja logoa, joka on brodeerattu huppuun. Materiaaliksi suunnittelija haluaisi kehittää kankaan, jossa yhdistyvät luomupuuvilla ja eukalyptuksesta valmistettu tencel.

Nanku-Anttila-Neste-Fashion-Forward

Pisaranmuotoiset taskut ovat kekseliäät ja street-tyyli sopii hyvin rennompiin tilaisuuksiin.

Kunniamaininta: Ilona Voltti

ilona_voltti_neste-fashion-forward-kunniamaininta

Tuomaristo lumoutui malliston rentoudesta ja raikkaudesta. Tapa käyttää digiprinttiä erottaa työn muista ja luo uudenlaisen tavan lähestyä edustusmalliston suunnittelua. Rennoissa paidoissa hyödynnettäisiin innovatiivista, kierrätetyistä muovipulloista saatavaa rPET-kangasta. Idea puhutteli myös Nesteen edustajia, sillä yritys itsekin jalostaa jätteistä ja tähteistä uusiutuvia polttoaineita.

ilona_voltti_neste-fashion-forward

Pisaroiva digiprintti sopii monenlaisiin vapaa-ajanasuihin.

Raikkaita uusiutuvia materiaaleja

Neste hyödyntää enenevästi uusiutuvia jäte- ja tähderaaka-aineita, joten kilpailussa painotettiin kierrätettyjä tai uusiutuvia materiaaleja. “On helppoa tehdä ympäristöystävällisiä valintoja. Uskon, että kierrätetyistä muovipulloista saatava rPET-materiaali lyö pian vahvasti läpi vaatetusteollisuudessa”, sanoo suunnittelija Olli Turunen.

neste-fashion-forward-voittajat

Nesteen markkinointipäällikkö Pia Rantanen (vas) ja Nesteen markkinointijohtaja Sirpa Tuomi (oik) ojensivat palkinnot voittajille.

Nesteen pääkonttorilla, Espoon merellisissä maisemissa kohdattiin iloisissa tunnelmissa. Nesteen markkinointijohtava Sirpa Tuomi palkitsi voittajat kehuen vuolaasti palkittuja töitä. Nesteellä oltiin selvästi tyytyväisiä kilpailun satoon. Brändin raikkaus ja luonnosta voimaa ammentava tyyli oli tuotu kekseliäästi esiin kilpailutöissä.

Olli Turusen asuissa vaikutuksen teki seikka, joka helpottaa edustuspukeutumista: kun paidassa on upea taiteellinen digiprintti, ei asusteita, kuten huiveja ja solmioita enää tarvita.

Tuomariston ja yleisöäänestyksen tuloksen takana seisoivat myös nesteen työntekijät, jotka ilolla ottavat vastaan modernit edustusasut. Kaikki voittomallistot lähtevät nyt tuotekehitykseen ja ensimmäisiä asuja saatetaan nähdä työntekijöiden päällä jo seuraavassa Neste-rallissa heinäkuussa.

Hauska sattuma oli, että kaikki voittajat ovat käyneet Helsinki Design Schoolin vaatesuunnittelun linjan. Ilona ja Olli olivat tuttuja jo opiskeluajalta. Eri vuosikurssilta valmistunut Nanku oli käynyt koulun etänä. Koko porukka olivat heti kuin vanhoja ystäviä. Yhteistyökuvioita suunniteltiin kiihkeästi kahvipöydän ääressä ja juteltavaa riitti. Kaikilla on kova palo viedä omaa suunnittelua eteenpäin.

Nanku kirjoittaa Sairaankaunis-blogiaan ja omaa NanQ -vaatemallistoaan lapsiperhearjen ohessa. Blogi on poikinut tulevaisuuteen yhteistyökuvion Yle:n kanssa. Voittorahoillaan hän aikoo matkustaa synnyinmaahansa Namibiaan.

Olli kertoili matkastaan New Yorkin muotiviikolle, jossa hän oli esittelemässä tiiminsä Vejits –naistenvaatemallistoa kun tieto pääsystä Nesteen kilpailufinaaliin tuli.

Ilona puolestaan esitteli Pioni+ -mallistonsa, joka tarjoaa tyyliä koosta 42 ylöspäin. Hän oli pukeutunut mallistonsa kauniiseen pioniprinttipaitaan.

Kilpailusta kuoriutui kolme lupaavaa suunnittelijaa, joista kuulemme varmasti vielä.

 

Tilaa Elle

Seuraa Elleä