Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

8 tyylioivallusta San Franciscon naisilta

04.04.2017

Toimittaja ja katutyylikuvaaja Liisa Jokinen muutti San Franciscoon ja ihastui heti kaupungin rentoon tyyliin. Nyt hän kertoo kalifornialaisten kahdeksan parasta tyylioivallusta.

1. Elä nilkka-buutseissa

Sanfranciscolaisen naisen lempijalkine on nilkkabuutsi. Ensin ihmettelin, miksi kukaan haluaa pitää raskaita nahkakenkiä, kun sandaaleissakin tarkenisi. Sitten oivalsin, että korolliset pikku buutsit ovat sopivasti korkokenkien ja sandaalien välimaastosta. Korkkarit ovat mäkiseen kaupunkiin liian epäkäytännölliset ja lenkkarit liian sporttiset. Ehkä Suomessakin nilkkurien käyttöaikaa voisi jatkaa kesään asti?

Lue myös: Näin luot tyylin jossa on oikeasti asennetta!

2. Vilauta koruja

Ei sanfranciscolaista naista ilman koruja. Kaupunki on täynnä suloisia korukauppoja, ja designmarkkinoilla suurimmat ruuhkat syntyvät koruntekijöiden kojuille. Statement-korujen sijasta kalifornialaiset rakastavat pienikokoisia, minimalistisia koruja sekä erilaisia luonnonkiviä. Tässä suhteessa he muistuttavat ranskalaisia sisaruksiaan: muutamalla vähäeleisellä korulla asuun tulee harkittua mutta huoletonta eleganssia.

Lue myös: Tee itse trendikoru

3. Tunnusta kotiseutua

Nykyään San Franciscossa tehdään mobiilisovelluksia, mutta ennen täällä tehtiin vaatteita. Kaupungissa on parhaimmillaan ollut yli 300 vaatetehdasta. Tunnetuin San Franciscossa syntyneistä vaatemerkeistä on Levi’s, joka perustettiin vuonna 1853. Kaupunkilaiset rakastavat kaikkea paikallista luontevalla ylpeydellä. On itsestään selvää, että farkut ovat Levikset. Paikallisten merkkien suosiminen luo yhteenkuuluvuuden tunteen, jonka saa Suomessa aikaan korkeintaan Marimekko.

Lue myös: Suomimuodin menestyjät: Marimekko

4. Ota käyttöön varapaita ja kakkostakki

San Franciscossa jokainen oppii kerrospukeutumisen mestariksi, sillä sää vaihtelee jopa kaupunginosasta toiseen. Mereltä voi milloin tahansa nousta kalsea sumu. Koska takki on usein liikaa, monella tyyliniekalla on lisäkerroksena liivi. Vyötäisille solmittu ekstrapaita ei ole vain grungetyylinen somiste, vaan lisäkerros, joka puetaan päälle ilman viiletessä. Kevyitä takkeja voi hyvin pukea useita päällekkäin, kunhan ne ovat keskenään eri materiaaleja. Pääasia on, että jokainen kerros pilkottaa hiukan toisen alta.

Lue myös: Kerrospukeudu tyylillä – pue villakangastakin päälle nahkatakki

5. Luota lierihattuun

Länsirannikon naiset käyttävät lerppareunaisia lierihattuja, jotka varjostavat kasvoja salaperäisesti. Tuollainen hattu on yhtä aikaa rento ja elegantti. Se kohottaa asun kuin asun toiselle tasolle. Lisäksi se suojaa auringolta ja pelastaa pahan hiuspäivän. Olisiko meidänkin aika unohtaa lapselliset pipot?

Lue myös: Radiojuontaja Jekku Berglund esittelee vaatekaappinsa

6. Yhdistä äidin vanhaa ja nykymuotia

1960-luvun puolivälissä syntynyt hippityyli elää Yhdysvaltojen länsirannikolla edelleen, mutta tuotuna nykypäivään. On inspiroivaa nähdä, miten nuoret naiset päivittävät vanhempiensa ikäpolven pukeutumistyyliä. Parhaat hipahtavat asut ovat sekoitus uutta ja vanhaa, nykymuotia ja vintagea. Tee kuten Danielle: kuro äidin vanhan kaftaanin helma ylös vyöllä, heitä jalkaan modernit kengät ja pujota ranteisiin iso läjä koruja.

Lue myös: 10 uutta tyylisääntöä, jotka sinun tulee tietää

7. Kanna kurvisi

Hienon ostoskadun kahviloissa kannattaa katsella ympärilleen. Naiset istuvat brunssilla mimosalasit käsissä ja pitkät hiukset huolitelluilla laineilla. Meikki on tiptop, mutta kaikilla on jalassa – juoksutrikoot. Trikoissa voi San Franciscossa mennä minne vain. Ehkä juuri jokapäiväinen, piukea sporttipukeutuminen auttaa olemaan luontevasti oman vartalon kanssa. Täällä kaikenikäiset ja -muotoiset naiset pukeutuvat napakasti istuviin, kurvit paljastaviin housuihin. Sitä itseluottamusta on pakko ihailla.

Lue myös: Ostosvinkkejä kurvikkaalle naiselle

8. Karta mustaa

Ensimmäiset kuukaudet Kaliforniassa maastouduin normcore-univormuun, t-paitaan ja farkkuihin. Oma tyyli hukkui uudessa paikassa hetkeksi. Vähitellen innostuin ostamaan värikkäitä silkkimekkoja ja paljettiaarteita. Kertaakaan en ole pukeutunut kokomustaan, niin kuin Suomessa liiankin usein. Kun Suomessa talviset kadut täyttyvät mustista toppatakeista, täällä vastassa on värien kirjo. Ne toistuvat paitsi ihmisten yllä, myös talojen seinissä, sisustuksissa ja kukissa. Kun itsensä ympäröi väreillä, ne tarttuvat myös omaan vaatetukseen.

Lue myös: Vaaleanpunainen on uusi suosikkiväri – näin yhdistelet sitä tyylikkäästi

 

Teksti ja kuvat Liisa Jokinen
Tilaa Elle

Seuraa Elleä