Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Moderni asuopas – näiden vinkkien avulla murrat juhlien pukukoodin

31.10.2017

Kokosimme modernin asuoppaan, jonka avulla murrat juhlien pukukoodin.

pukukoodi asu

Pukukoodi: Asu

Monikäyttöisimpiä juhlavaatteita ovat yksiväriset hameet ja housut, jotka voi stailata aina uuden näköisiksi yläosaa ja asusteita vaihtamalla.

Juhlava haalari tai kaksiosainen housuasu ovat täydellisiä valintoja kiireisiin tilanteisiin. Yksivärisyys luo yhtenäisen linjan, joka pidentää ja hoikistaa, eikä pitkien lahkeiden kanssa tarvitse miettiä sukkahousuja tai säärikarvoja.

Laatu näkyy ja tuntuu etenkin minimalistisissa juhlavaatteissa, joissa leikkaus ja materiaali ovat kaikki kaikessa. Herkkä silkki ja sifonki näyttävät parhailta väljissä mekoissa ja topeissa. Ohut ­villakangas taas pääsee oikeuksiinsa ryhdikkäissä jakuissa ja housuissa, eikä tunnu talviselta, jos sävy on jokin muu kuin musta.

Lue myös: 10 uutta tyylisääntöä, jotka sinun tulee tietää

pukukoodi laukut

Pukukoodi: Kengät

Kun kengän malli on siro ja elegantti, ei koron tarvitse olla päätä huimaava. Valitse kengät aina juhlapaikan mukaan.

Apteekeissa myytävä Ice Power kylmäspray on pelastuksesi siinä vaiheessa, kun jalkoja alkaa turvottaa ja väsyttää, mutta vielä tekisi mieli tanssia. Myös päkiän alle asettuvat geelipohjalliset lisäävät korkkareiden mukavuutta.

Lue myös: Slingback on tämän hetken kuumin kenkämalli – ja näin puet ne

pukukoodi laukut

Pukukoodi: Laukku

Koolla on merkitystä, kun puhutaan juhlalaukusta.

Satsaa ketjuhihnaiseen, maksimissaan A4-kokoisen paperin mentävään malliin. Sen ketjuhihna toimii samalla koruna.

Kiinnitä huomiota myös materiaaliin: mitä herkempi matsku, sitä juhlavampi se usein myös on.

Jälkiruokalautanen, skumppalasi ja kainalossa kannettava clutch-laukku ovat kömpelö yhdistelmä. Jos et istu iltapukugaalassa, satsaa mieluummin iltalaukkuun, jota voi tarvittaessa kantaa olkapäällä.

Unohda myös ikivanhat pukeutumisoppaat, joissa neuvotaan valitsemaan kengät ja laukku samassa värissä. Lopputulos on paljon rennompi ja modernimpi, kun sävyt sopivat toisiinsa olematta kuitenkaan tismalleen samat.

Lue myös: Näin nahkalaukku kestää käytössä pitkään

pukukoodi korut

Pukukoodi: Korut

Kun haluat luoda illuusion joutsenkaulasta, yhdistä isot korvakorut v-pääntiehen ja taakse kammattuun tukkaan.

Yksi trendikkäimistä korutrendeistä on graafiset korvakorut, joita käytetään yhdessä korvassa tai eriparisina.

Olkapäitä hipovat korvakorut on hyvä hankkia muovisina. Kevyt materiaali ei rasita korvanlehteä, vaikka malli olisikin kookas.

Lue myös: Suomi-muodin suurimmat trendit – katso stailistin kuusi täsmävinkkiä

pukukoodi alusvaatteet

Pukukoodi: Alusvaatteet

Shaping-tuotteissa oikean koon löytäminen on kaikkein tärkeintä: vaatteen tulee olla napakka, jotta sen muotoilevat vaikutukset toimivat. Vältyt hudeilta, kun otat juhlavaatteen mukaan alusvaateostoksille.

Pitsikoristeiset alusvaatteet voivat näyttää kauniilta, mutta yksityiskohdat kuultavat herkkien juhlavaatteiden läpi. Valitse siis mahdollisimman sileäpintaiset ja saumattomat alusvaatteet. Ole tarkka myös värin suhteen.

Huomaamattomin lopputulos syntyy, kun soinnutat alusvaatteiden sävyn vaatteiden sijaan oman ihosi väriin. Poikkeuksen tekee musta, jonka alle kannattaa pukea aina mustat alusvaatteet.

Lue myös:

Trendikkään pukeutujan vaatekaapista löytyvät nyt nämä vaatemerkit

10 merkkiä, joita himoitsemme ulkomailla

Päivitä juhlalookkisi ja kopioi nämä muotinäytöksistä tutut tyylit

Teksti
Kuvat Imaxtree
Tilaa Elle

Seuraa Elleä