Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Jenni Vartiainen laulukiellostaan: ”Jouduin todella miettimään, mitä jos en enää voikaan laulaa”

18.01.2017

Sairastelukierteeseen joutunut Jenni Vartiainen kertoo Ellelle kahden kuukauden laulukiellostaan.

Jenni Vartiainen julkaisi tänään uuden kappaleensa Turvasana. Jenni kertoi Ellelle, miten hänellä oli tarve työstää uutta musiikkia aiempaa itsenäisemmin.

”Omassa elämässäni on tapahtunut niin paljon, että on ollut nasta kirjoittaa. On ollut tosi kova tarve puhua suoraan ja katsoa omaa elämäänsä vielä tarkkanäköisemmin. On kuin tulppa olisi auennut. Olen myös saanut palautetta siitä, että uudet tekstit ovat olleet tosi rehellisiä, vielä aiempaa enemmän sitä siviili-Jenniä”, hän kertoo helmikuun Ellessä.

Uuden musiikin tekoa edelsi raju sairastelukierre. Se johti lopulta Jennin äänihuulten turpoamiseen ja laulu- ja puhekieltoon. Se oli kova paikka lauluammattilaiselle, joka on aina varjellut ääntään oikealla tekniikalla ja onnistunut välttämään flunssat. Yleensä lempeisiin luomuvaihtoehtoihin uskova Jenni yritti pistää itsensä kuntoon antibioottien, kortisonikuurien ja kipulääkkeiden voimalla. Sellaisen hevoskuurin hän veti esimerkiksi päästäkseen feataamaan ystävänsä Antti Tuiskun keikalle.

 

Olen kertaalleen luopunut jostain niin tärkeästä asiasta, ja tilalle tuli jotain parempaa.

 

”Niiden kahden kuukauden aikana, jotka jouduin olemaan hiljaa, pysähdyin todella miettimään asioita. Mitä jos en enää voikaan laulaa? Mitä jos rakkain asia viedään minulta pois?”

Voimaa antoi yksi ajatus. Jennin luistelu-ura loppui kuin seinään, kun hän 16-vuotiaana loukkasi selkänsä.

”Se on ollut opetus. Olen kertaalleen luopunut jostain niin tärkeästä asiasta, ja tilalle tuli jotain parempaa”, Jenni toteaa.

”Oikeastaan elämä on yhtä luopumista, aina napanuorasta ja maitohampaista lähtien. Ja kun joku läheinen lentää pilven päälle, ei meidän tänne jäävien pidä jäädä kiinni siihen, että ihminen on poissa. Meidän tulee ylistää niitä hetkiä, joita meillä oli yhdessä, vaikka se toki on surun hetkellä laiha lohtu surevalle.”

Jenni kertoi vuoden 2016 olleen muutenkin surumielinen, ja hän lauloi vuoden aikana hautajaisissa enemmän kuin koskaan ennen. Jenni Vartiaisen kappaleista monet ovat soineet lukemattomia kertoja hautajaisissa: Muruseni, Vedenalaista ja Suru on kunniavieras. Onko artistia koskaan pelottanut, että hänen musiikkinsa leimautuisi hautajaismusiikiksi?

”Ei koskaan”, Jenni vastaa tiukasti ja kertoo nuoren tytön hautakivestä, johon Muruseni-kappaleen teksti on kaiverrettu.

”Otan sen äärimmäisellä nöyryydellä vastaan. Olen kiitollinen siitä, että ihmiset ovat saaneet kiinni siitä parantavasta voimasta, joka kappaleilla on ollut itselleni.”

 

Lue myös: Jenni Vartiainen paljastaa uuden, vaalean lookinsa Ellelle.

 

Tilaa Elle

Seuraa Elleä