Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Luksusmerkille työskentelevä suomalainen Janni : ”Haasteeni on kielimuuri”

26.04.2017

Janni Turtiainen on suunnitellut arvostetulla Alberta Ferretillä viime vuoden marraskuusta lähtien.

”Sain soiton Alberta Ferrettin pääsuunnittelijalta vuosi sitten, kun talossa työskennellyt ystäväni oli näyttänyt hänelle töitäni. Hän tarjosi minulle työtä nuorempana suunnittelijana. Olin juuri jatkanut toista sopimusta, joten sulattelin tarjousta Lontoossa puoli vuotta kunnes muutin Italiaan, Cattolicaan. Myös partnerini muutti mukanani, ja melkein joka viikonloppu vierailemme jossain uudessa kaupungissa tai kylässä.

Tiimissämme on kuusi henkeä Cattolican viereisessä San Giovannissa, Alberta mukaan lukien. Lisäksi Milanossa on kahden hengen tiimi.

Tyypillinen työpäiväni alkaa Albertan palautteenannolla edellisen päivän töistä, minkä jälkeen saan briiffin päivän suunnittelutöihin. Briiffi voi olla vaikka kuva, jonka tunnelmasta hän pitää. Esimerkiksi meri on Albertalle tärkeä elementti, joka toistuu monissa mallistoissa.

Aloitan suunnittelutyön nopealla tutkimuksella aiheeseen liittyen. Valitsemme kaavailemistani silueteista sopivimmat, ja ennen lounasta mallinuken päällä pitäisi jo olla konkreettista näytettävää.

Ideoiden kehittelyyn ei ole hirveästi aikaa, mikä on työn suurin haaste. Olen oppinut, että nopeatempoisuus tuo suunnittelutyöhön myös hyvää spontaaniutta. Toinen haastava elementti työssäni on kielimuuri. En puhu italiaa, joten moni asia menee minulta täysin ohi.”

KLASSISTA ALBERTA FERRETTIÄ

Alberta Ferretti tunnetaan kevyistä kauniisti leijuvista alusvaatemaisista sifonkimekoista.

SUOSIKKIVAATE KEVÄTMALLISTOSTA

Valkoinen pitkä puuvillahame jossa on pitsi-inserttiraitoja.

TÄTÄ ET TIENNYT ALBERTA FERRETTISTÄ

Albertan äidillä oli Cattolicassa pieni liike, joka myi ompelutavaraa, kuten päällystettyjä nappeja ja pitsejä. Alberta alkoi hyvin nuorena tekemään mittatilausvaatteita äitinsä asiakkaille. Albertan veljen lisäksi hänen 97-vuotias isänsä on vielä mukana bisneksessä. Useiden meriruokaravintoloiden lisäksi Alberta omistaa venäläisen jäänmurtajan.

LEMPIPAIKKA CATTOLICASSA

Merenranta. Talvella Cattolica on aavekaupunki, kun kaikki hotellit ovat kiinni ja turistit poissa. On ihanaa kävellä suurella ja tyhjällä rannalla.

Alberta Ferrettiä myy www.farfetch.com

 

Lue myös:

Maryam Razavi kertoo parhaan vinkkinsä muotialalle haluavalle

Tältä näyttävät muotitalojen upeimmat couture-iltapuvut

Mitä tapahtui, kun vastavalmistuneen suunnittelijan takki päätyi Rihannalle?

 

Teksti
Kuvat Giulia Wirz ja Imaxtree
Tilaa Elle

Seuraa Elleä