Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Nämä ovat pariisilaisen muotikuningattaren tyylisäännöt

31.03.2017

Inès De La Fressange on 
pariisittarien oma tyyli-idoli, 
joka ei omista pikkumustaa.

Inès De La Fressange, 59, ei suotta ole Pariisin muotipiirien kuningatar. Chanelin ja Karl Lagerfeldin muusana mallivuosinaan toiminut Inès toivottaa Suomen Ellen tervetulleeksi omassa liikkeessään Pariisissa. Aristokraattitaustainen Inès erottuu edukseen: hän on 180 senttimetriä pitkä ja ryhdikäs.

Sanavalmis Inès on kirjoittanut menestyskirjan Parisian Chic ja luonut nimeään kantavan lifestyle-merkin. Hän on lisäksi tehnyt vuodesta 2014 Uniqlolle nimeään kantavia mallistoja, jotka on myyty hetkessä loppuun. Hänen tuorein yhteistyönsä on matkalaukkumallisto Lipault Paris’n kanssa.

Inès ei ole isojen brändienkään kanssa työskennellessä kadottanut omaa tyyliään. Hän on siksi oikea nainen paljastamaan, miten syntyy paljon puhuttu ja kadehdittu pariisittarien tyylikkyys.

1. Ei ole oikopolkuja

Pariisittaren tyyli saattaa näyttää vaivattomalta, mutta oikeasti yksinkertaisuus ei ole helppoa. Hyvän tyylin kulmakivet ovat hyvälaatuinen neule, istuvat housut ja oikeanlaiset kengät. Voi viedä hyvinkin pitkän ajan, ennen kuin löytää itselleen sopivan asun, joka imartelee kantajaansa tai juuri oikean huulipunan sävyn.

Hiustyyliäkin täytyy hioa, sillä ehta ranskatar haluaa näyttää siltä, että hiukset ovat luonnollisen väriset ja värjättyinäkin lähellä omaa sävyä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

2. Salainen resepti

Pariisilaisen chic tyyli syntyy niin, että yhdistelet hienostuneita asuja vähemmän hienostuneisiin. Esimerkiksi luksusmerkin asu puetaan rentojen tennarien kanssa, ja torilta löytyneestä kantokorista saattaa tulla lempilaukkusi. Sekoituksen täytyy kuitenkin olla oikea: pelaa huomionhakuisuuden sijaan materiaalien laadukkuudella ja leikkauksilla.

3. Vältä glitteriä

Raskaat korut vanhentavat kenet tahansa. Unohda yliasustaminen ja luota yksinkertaiseen. Inès ei käyttäisi myöskään esimerkiksi timantteja, krokotiilinnahkaista laukkua tai glittervaatteita.

4. Takuuvarmat yhdistelmät

Unohda pikkumusta. Se on asuna turhan tyttömäinen ja tylsä. Farkut ja kašmirneule toimivat tilanteessa kuin tilanteessa. Myös Burberryn perinteinen trenssi yhdistettynä moderniin t-paitaan on raikas kokonaisuus.

5. Löytöjä naapuriosastoilta

Jos olet pienikokoinen, mene rohkeasti lastenosastolle. Saatat löytää vaatteita, joita muilla ei ole. Pitkä Inès ostaa vaatteita miestenosastolta. Hän on esiintynyt juhlissa kravatissa ja puvussa ‒ yhteneväisessä asussa miehensä kanssa. Miestenosastolta hän nappaa esimerkiksi isoja puuvillaisia t-paitoja.

6. Pue väärin

Valitse väärä koko: joko liian pieni tai liian suuri. Silloin vaatteeseen syntyy juju. Vaatteet voi myös pukea uudella tavalla. Esimerkiksi v-kauluksisen miesten neuleen saa näyttämään uudelta, kun kaula-aukko tuleekin selkäpuolelle.

 

Lue myös:

Caroline de Maigret ja 10 x pariisilaisuuden lyhyt oppimäärä

Peppi Lankinen: Ainoa, mikä pysyy vuodesta toiseen, on huulipuna!

Seuraa heitä: Instagramin takkimuusat

Teksti
Kuva benoit peverelli
Tilaa Elle

Seuraa Elleä