Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Luksusbrändeille työskentelevä suomalainen Erika: ”Kaikki paitsi luottovaatteet ovat ylimääräistä”

26.05.2017

Rotterdamissa asuva suomalainen Erika Weyner, 27, suunnittelee työkseen pakkauksia, joihin kääritään maailman suurimpien luksusbrändien tuotteita. Vierailut huippumerkkien tehtailla ja muotiviikoilla ovat tehneet hänestä työmatkapakkaamisen mestarin.

Vuodenajan mukaan

Pakkaan työmatkoille eri vuodenaikoina eri luottovaatteet, kaikki muu on ylimääräistä. Matkalaukussani on aina bleiseri, vaikka olisi yli 35 astetta lämmintä. Talvella mukana on aina mustat bootsit, kuten Acne Studios Pistolit tai kesällä Pradan loaferit. Otan itse esimerkiksi enemmän paitoja kuin housuja.

”Matkalaukun pakkaaminen on minulle kuin lahjapaketin tekemistä. Ostoksilla saaduista silkkipapereista suojaan vaaleat topit ja kauluspaidat. Näin vaatteet eivät rypisty, eivätkä saa muista vaatteista väriä tai likaa. Kengät ja laturit sujahtavat omiin pussukoihin.”

Kameleonttityyli

Matkustan useimmiten Ranskaan tai Italiaan, joissa suurimmat asiakkaamme ovat. Tyylini mukautuu ja saa vaikutteita paikallisesta muodista. Pariisissa tyylini muuttuu aina hieman tyylikkäämmäksi. Tekee mieli laittaa kengät, joissa on korkoa. Asussa pitää olla aina yksi siisti juttu yhdistettynä muuten rentoon kokonaisuuteen.

Materiaali viehättää

Pyrin tekemään omat ostopäätökseni eettisesti vaikka se onkin vaikeaa. En osta suuria määriä, vaan käytän klassisia vaatekappaleita, jotka ovat laadukkaita ja kestävät vuosia. Suosin skandimerkkejä, mutta sijoitan italialaisiin nahkakenkiin, kuten Pradaan ja Sergio Rossiin. Valitsen kestäviä ja kuluttajaystävällisiä vaatteita liikkeistä, joissa asiat on hoidettu fiksusti eikä kepulikonstein.

”Käytän koruja harvoin. Chanelin huulipuna ja luksuskello toimivat luottoasusteina.”

Inspiraation kupeessa

Pariisin muotiviikoilla minua inspiroi erityisesti vaatteiden yhdisteleminen. Huomasin katseeni kiinnittyvän uniikkeihin korkkareihin, pitkiin kevättrensseihin ja eri tekstuureiden yhdistelemiseen. Tämänhetkisessä tyylissäni näkyy hieman Célineä, Caroline de Maigret’ä ja Emmanuelle Altia. Haen inspiraatiota myös verkosta, kuten They All Hate Us -blogista.

Pariisin vintagehelmet

Katsastan aina Rue De Rivolin ja Montmarten alueen kirpparit. Kirpputorit löytyvät yleensä samalta alueelta. Paras löytö oli Hermès’n kengät alle satasella Montmarten Chinemachinesta. Paras secondhand-liike on Tilt Vintage.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

”Ostoksia tehdessä on vaikea kontrolloida mitkä kaikki brändit tukevat eettisyyttä, mutta laatu korvaa määrän mennen tullen.”

Outlet-vinkki

Jätän aina tilaa matkalaukkuun varsinkin silloin, kun vierailen Italian kenkätehtailla – ikinä ei tiedä, milloin eksyy pikkukylien outlet-myymälöihin. Parhaat outletit löytyvät Firenzen ulkopuolelta. Siellä on muun muassa Pradan ja Miu Miun tilat. Mikäli etsit tuoreita malleja kohtuuhinnalla, nämä ovat paikkojasi!

Pariisin trendiherkut

Pariisissa herkuttelen Le Marais’n maineekkaassa Pierre Hermé -jälkkäritaivaassa. Erikoisista makuyhdistelmistä tunnettu liike tarjoaa macaronsien lisäksi muun muassa makuhermoja kutkuttelevaa jäätelöä.

”Vaatetyylini kapinoi persoonani kanssa, koska olen nauravainen ja hieman goofy. Pukeutumiseni kuvailee enemmän määrätietoista asennettani.”

 

Lue myös:

Claudia Cifu tyylistään: ”Olen farkkutyttö”

Leena Oravainio: ”Maustan nörttityyliä epäkäytännöllisillä korkkareilla”

Nämä ovat pariisilaisen muotikuningattaren tyylisäännöt

 

Teksti ja kuvat Suzanna Gembege
Tilaa Elle

Seuraa Elleä