Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Aira Samulin: ”Olen yhä aika hyvännäköinen muija”

03.07.2017

Aira Samulin, 90, käyttää minihameita, koska ne sopivat hänen kropalleen parhaiten.

”Olen aina ollut henkisesti ikäistäni vanhempi, mutta kroppani ei sen sijaan ole ikääntynyt. En näytä ysikymppiseltä – olen yhä aika hyvännäköinen muija.

Tärkeintä on silti yläpää, sillä kuka tahansa voi olla vaatehenkari. Kauneinta minussa onkin se, mitä on pääni sisällä. Minuun ei mahdu katkeruutta, vihaa tai pelkoa. Se näkyy ulospäin.

Olen 174-senttinen. Nuorempana minun oli vaikea löytää oikeanmittaista tanssiparia, sillä miehet eivät olleet kovin pitkiä. Ammattitanssipiireissä miehen piti olla viisi senttiä naista pidempi.

Ajattelin, että lääketiede varmaan kehittyy niin, että ihmistä voi lyhentää. Onneksi ei kehittynyt.

Ennen oli muutenkin paljon rajoituksia. 60-luvulla olin liian vanha käyttämään minihameita. No, käytän niitä edelleen 90-vuotiaana, koska ne sopivat kropalleni parhaiten. Rajat on tehty rikottaviksi silloin, kun ne eivät ole haitallisia. Neuvoni on, että eläkää kuin viimeistä päivää.

Nuorena kaikki ovat kauniita, mutta jos nuorekkuus on kauneusihanne, mennään metsään. Etenkin kauneus-
leikkauksiin menevät nuoret ovat uhreja. Sen sijaan ryppynaama vanhainkodissa voi olla hyvin kaunis.

Kaunein tapaamani ihminen on myös rumin koskaan näkemäni: sotaveteraani, joka oli saanut kranaatista täysosuman naamaansa. Vaikka nenä oli tehty vatsasta ja leuat lonkasta, hän hymyili.”

Lue myös:

Tubetähti Mariieveronica: ”En enää vertaa itseäni muihin”

Transnainen Mona Bling: ”En halunnutkaan kasvoleikkausta”

teksti saara ritvos
kuva Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä