Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Suomalainen kenkäsuunnittelija Achilles Ion Gabriel: ”Pidän rumista asioista”

27.09.2017

Marnille kenkiä suunnitteleva Achilles Ion Gabriel kertoo, millaisia ovat designerin työpäivät Pariisissa.

Kuka: Achilles Ion Gabriel suunnittelee kenkiä Marnille. Hän perusti oman merkkinsä vuonna 2013 ja on suunnitellut aikaisemmin myös COSille, Étudesille, Esteban Cortazarille ja Tillmann Lauterbachille. Pariisin miestenmuotiviikoilla esiteltiin hänen ja suunnittelija Charlie 
Mayn vaatemallisto.

”Asun nelikerroksisessa 30-luvun talossa Buttes Chaumont -puiston laidalla, ja studioni on kotini alimmassa kerroksessa. Aamuni alkavat aina kahvilla ja tupakalla puutarhassani, jolloin lueskelen samalla meilit puhelimesta.

Aloitan työskentelyn ennen kuin assistentit ja harjoittelijat saapuvat ja lopettelen yleensä yhdeksän maissa. Päivät ovat pitkiä, mutta tykkään siitä mitä teen, joten sillä ei ole väliä. Ja onhan työni tosi kepeää, jos sitä vertaa vaikka YK:n pääsihteerin työhön. Yritän pitää vähintään sunnuntait vapaina, jotta voin hoitaa puutarhaani.

Teen yleensä vain yhtä projektia päivässä, sillä muuten on vaarana mennä sekaisin. Suurin osa päivästäni kuluu piirtämiseen, ihan paperi ja kynä -meiningillä. Teen korjailuja ja muutoksia riippuen siitä, miltä kenkien mallikappaleet näyttävät.

Achilles Ion Gabriel:

Achilleksen mukaan ihmisten pitäisi käyttää vähemmän nahkatuotteita. ”Työskentelen suurimmaksi osaksi nahan kanssa, mutta haaveilen vegaanikengistä ja yritän aina saada myös vaihtoehtoisia materiaaleja mukaan.”

Mallistoa varten tallennan aina kaiken kiinnostavan, oli se sitten juttu National Geographissa, vanha kenkä tai taideteos. Pidän rumista asioista ja olen supertyytyväinen, jos onnistun saamaan ruman näyttämään hyvältä. Kun varsinainen suunnittelu alkaa, käyn läpi laajan taustatyön ja otan talteen ne asiat, joissa on järkeä projektia ajatellen. Tämän kuratoinnin jälkeen näkee, mikä on se suunta, joka kiinnostaa. Saattaa kuulostaa kliseiseltä, mutta inspiraation lähteillä ei ole rajoja – joskus se voi olla italialainen mamma lentokentän röökikopissa tai kahden, toisiinsa sopimattoman idean yhdistäminen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Parasta on tavata tosi kiinnostavia tyyppejä ja tietenkin se, kun näkee suunnittelemiaan kenkiä tuntemattomien ihmisten jaloissa.”

Achilles Ion Gabrielin vinkki alalle haluavalle:

”Mokaaminen on hyvästä, se opettaa. Lisäksi vaaditaan paljon työtä, kontakteja ja positiivinen asenne.”

Lue myös:

Célinellä työskentelevä Siiri: ”Opin joka päivä aivan järjettömän paljon”

Maryam Razavi kertoo parhaan vinkkinsä muotialalle haluavalle

Teksti
Kuvat ChoHang Siu
Tilaa Elle

Seuraa Elleä