Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

”En voi ymmärtää ihmisiä, jotka eivät hoida kynsiään”

07.09.2017

Jokaisella on paras puolensa: paksut hiukset, näyttävät ripset tai sirot sääret. Siistit kynnet ovat Riikka Söderlundin tavaramerkki, eikä hän voi ymmärtää ihmisiä, jotka lähtevät kotaan hoitamattomin kynsin.

”Nudelakkauksestani ei arvaisi, millainen kynsineurootikko olen. Työnteosta ei tule mitään, jos kynnen reunaan ilmestyy kesken päivän inhottava lovi. Kaivan silloin käsilaukustani matkakokoisen lasiviilan, tasoitan kohdan ja levitän päälle kerroksen päällyslakkaa. Päivä pelastettu.

Kynsien huolellinen hoito on kuulunut rutiineihini liki kaksi vuosikymmentä. Hoksasin jo teininä, että kynteni ovat vahvat ja kasvavat pitkiksi. Valitettavasti ne myös liuskottuivat ja lohkeilivat helposti. Opin jo varhain, että näkemällä hiukan vaivaa kynteni pysyvät kauniina – ja luokkakaverien ihailevat kommentit hivelivät mieltä.

En voi ymmärtää ihmisiä, jotka eivät hoida kynsiään. Eihän kukaan lähtisi ulos ripsiväri poskilla, miksi siis kynsilakan annetaan lohkeilla ja repsottaa?

Hoidan kynteni kuntoon joka sunnuntai. Otan esiin tarvikelaatikon, jossa on joukko erilaisia viiloja, buffereita, hoitolakkoja ja -öljyjä. Niiden lisäksi laatikossa on noin 30 lakkaa, joita vaihtelen sesongin mukaan. Teen manikyyrini kotona yhtä huolellisesti kuin ammattilainen tekisi sen hoitolassa. Kun pohjatyöt on tehty hyvin, arkena riittää pieni korjailu.

Ajatteluni joutui koetukselle, kun talvella sipulia pilkkoessani leikkasin samalla palan peukaloani pois. Veren valuessa leikkuulaudalle ensimmäinen ajatukseni oli: voi ei, nyt meni kynsi! Vasta hetken päästä tajusin, että sormestani puuttuu pala.

Lue myös: Näin lakkaat täydelliset karkkikynnet

Peukalo kursittiin kasaan tikeillä ja teipillä, mutta kynnet oli pakko jättää lakkaamatta. Se oli niin kova kolaus, etten halunnut aamuisin enää edes meikata. Mitä järkeä oli käyttää ripsiväriä, jos kynnet kuitenkin ovat lakkaamatta?

Kun kolmen kuukauden kuluttua huomaan selvinneeni lakattomasta jaksosta, päätän haastaa itseäni vielä pidemmälle epämukavuusalueellani: kokeilen geelikynsiä. En ole koskaan edes harkinnut rakennekynsiä tai geelausta, sillä mielikuvani niistä ovat luonnottoman pitkät, koristellut ja timanteilla kuorrutetut mauttomuudet. Lisäksi kammoksun ajatusta, että omat kynteni kärsivät feikkien alla.

Siksi valitsen kynsille hellävaraisen Bio Sculpture-lakkauksen, josta olen kuullut kehuja. Geelilakkauksen minulle tekevä Marianne Mäkinen romuttaa mielikuvani nopeasti kertomalla, että yleisin syy geelikynsien hankkimiseen on juuri halu saada helpot ja takuusiistit kynnet. Mielikuvani kynsien hapertumisesta geelin alla oli puhdas ennakkoluulo, tämä geeli nimittäin suojelee omaa kynttä lohkeilulta ja liuskottumiselta. Tyylikkään vaaleiksi geelatut kynteni näyttävät täydellisiltä monta viikkoa. Yllätän itseni ihailemasta kiiltävää lakkapintaa uudelleen ja uudelleen.

Sunnuntaisin oloni on kuitenkin outo. Kynsienhoitopakkini nököttää hylättynä nurkassaan ja tunnen pakottavaa halua viilata tai vaihtaa uuteen sävyyn. Hoksaan, että kynsien hoitamisesta on tullut vuosien saatossa rutiinin sijasta rituaali. Seremonia, jolla valmistan itseni tulevaan viikkoon. Kun geelit poistettuani tartun jälleen kynsiviilaan, saavutan taas tutun elämänhallinnan tunteen. Älkää siis koskaan tulko sanomaan minulle, että kyse on vain kynsistä!”

Lue myös:

Kynsiguru kertoo, miten glitterlakat irtoavat kiireessä

Mietitkö geelilakkausta kynsiin? Tässä 4 vaihtoehtoa

15 tapaa huijata kiirettä – ole huoliteltu

 

teksti riikka söderlund
kuva HIRONOBU MAEDA
Tilaa Elle

Seuraa Elleä

The access_token provided is invalid.