Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Ruskettuneen ihon meikkaaminen on taitolaji – tässä 4 vinkkiä

10.07.2017

Ruskettuneen ihon meikkaaminen on taitolaji, jossa onnistut sisäistämällä muutaman helpon nyrkkisäännön.

Huulten suojaaminen on yhtä tärkeää kuin dekolteen ja nenän – ne ottavat vastaan ison osan ylhäältä tulevista UV-säteistä. Saat tuplahyödyn, kun valitset suojakertoimellisen huulipunan.

1. Punastu rohkeasti

Älä liioittele aurinkopuuterin kanssa vaikka iho olisikin päivettynyt. Kirkas poski- tai huulipuna korostaa rusketusta jopa paremmin. Kokeile huulilla lämpimiä punaisia, poskilla pinkkiä tai roosaa.

Jos talvisen meikkivoiteesi koostumus on tarpeettoman paksu, lantraa se kevyemmäksi kosteus- tai perusvoiteella tai siirry suosiolla sävyttävään kosteusvoiteeseen.

2. Sekoittele sopiva

Talviajan meikkivoidesävy toimii harvoin kesällä. Hanki suosikkisi kahdessa sävyssä, joista tummempi vastaa ihosi sävyä loppukesästä, vaaleampi talvella kalpeimmillaan. Niitä sekoittamalla saat aina sopivan sävyn.

Luomiväriujostelijakin onnistuu, kun aloitat yhden sävyn silmämeikillä. Kokeile värikkään luomivärin lisäksi kirkkaita linereita – ne olivat iso hitti myös muotiviikoilla.

3. Koko paletti käyttöön

Kirkkaat sävyt herättävät rusketuksen eloon – siksi valkoiset tai pastellisävyiset uikkarit näyttävät ruskettuneella iholla niin hyviltä. Laajenna väripalettia kesällä myös meikissä.

Jos pelkäät valkoista voidekerrosta kasvoilla, tutustu aurinkosuojan sisältäviin primereihin. Erittäin hyviä löytyy esimerkiksi Giorgio Armanilta, Make Up For Everiltä ja Zo Skin Healthiltä.

4. Ennakoi vauriot

Ei ole sattumaa, että joka toinen huippumalli mainitsee aurinkosuojan tärkeimmäksi kauneusvinkikseen. Erityisen tärkeää suojautuminen on alkukesästä, jolloin iho on kaikista puolustuskyvyttömin.

Lue myös:

8 TAPAA RUSKETTUA NOPEAMMIN JA NÄTIMMIN

Mitä pakata rantakassiin?

Hyvä ja halpa meikkivoide – tässä parhaat alle 10 eurolla

Teksti Anni Nissi
kuvat Thiemo Sander
Tilaa Elle

Seuraa Elleä