Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Tuorekosmetiikan parhaimmistoa: uusi suomalainen Niki Newd -kosmetiikkasarja

06.11.2017

Tuoreet ja puhtaat luomuraaka-aineet sopivat fine dining -ravintoloiden lisäksi iholle, todistaa suomalainen Niki Newd -kosmetiikkasarja.

Niki Newd -sarjan tuotteet valmistetaan pääkaupunkiseudulla ja suurin osa raaka-aineista, kuten rypsi- ja pellavansiemenöljy sekä kaura, tulevat Suomesta, kertovat perustaja Kirsi Kaukonen ja osakas Kasperiina Kuurma.

”Tuorekosmetiikka on kuin elintarvike – siksi suurinta osa raaka-aineistamme voisi syödä”, sarjan perustaja Kirsi Kaukonen sanoo.

Sarjan kosteusvoiteissa, seerumeissa, kasvo-suihkeissa ja saippuoissa ei ole säilöntä- tai lisäaineita. Osaa tuotteista säilytetään tuoreutensa vuoksi jääkaapissa.

Kuulostaa siltä, mitä trendejä luovat influencerit juuri tällä hetkellä himoitsevat. Sarjan dna on syntynyt jo 1800-luvulla, kun Kirsin isoisoisoäiti kehitti oman kasvonaamion. Kirsi teki biokemisti-ystävänsä kanssa naamiosta modernin version omaan käyttöönsä 14 vuotta sitten. Onnistuneen kokeilun seurauksena naiset alkoivat kehittää myös muita tuorekosmetiikkatuotteita.

Niki Newd perustettiin kolme ja puoli vuotta sitten, ja ensimmäinen oma tuotesarja lanseerattiin tänä keväänä. Kirsin ohella merkkiä pyörittää neljä muuta naista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Diplomi-insinööriksi kouluttautuneella Kirsillä on tausta myös muotialalla: hän on työskennellyt mallina Suomessa, Saksassa ja Yhdysvalloissa.

”Mallina ihoni kärsi jatkuvasta meikkaamisesta. Minulle jäi niistä ajoista päälle ajatus, että meikittä oleminen on ihanaa. Mutta silloin ihon pitää olla kunnossa.”

Tuotteita myydään merkin omassa nettikaupassa, jossa asiakas näkee minuutilleen, milloin seuraava erä valmistetaan ja kuinka kauan se säilyy tuoreena. Näin ihonhoitotuotteet voi tilata itselleen jo ennen kuin ne on valmistettu.

”Ideamme on, että joka kuukausi alkaa tuoreella kosmetiikalla, jonka toimitamme kotiovelle”, Kirsi sanoo.

Lue myös:

Joko olet kokeillut raakakosmetiikkaa?

10 x kulttikosmetiikka, jonka hankit ulkomailta

Listasimme parhaat: 16 kosmetiikkalöytöä marketista

teksti Saara Ritvos
kuva fabian björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä