Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Microblading vie kulmat aivat uudelle tasolle – toimittaja testasi

20.02.2017

Anne Luhtalalle skarpit kulmakarvat tarkoittavat, että myös elämä on kuosissa.

Rakkauteni siisteihin ja kurvikkaisiin kulmakarvoihin alkoi ala-asteella. Samaan aikaan, kun töhräsin liian tummalla meikkivoiteella, kiskaisin pyöreäpäisillä pinseteillä kömpelön kivuliaasti ensimmäiset karvani. En tuolloin tiennyt, mitkä karvat saavat lähteä, mitkä jäädä. Sen hoksasin, että huolellisesti muotoillut kulmat kaunistavat kasvoja. Ne antavat myös illuusion hallinnan tunteesta: hajakarvat edustavat kaaosta, mutta kun kulmat ovat skarpit, koko elämä tuntuu olevan kuosissa.

Yli 25-vuotinen kulmakarvahistoriani on pitkä muttei kovin vaiheikas. Olen aina ihaillut klassisia ja siipimäisen kurvikkaita kulmia à la Elizabeth Taylor, Sophia Loren ja Carmen Miranda. Haluan, että kulmat näyttävät normaaleilta karvoilta, ei ihoon piirretyiltä palkeilta. Kunpa vielä oppisin nostamaan toista kulmaa hävyttömän vihjailevasti vanhan Hollywoodin malliin.

Törttöiltyäkin on tullut: lukiossa höyläsin hetken mielijohteesta ja Saimi Hoyerin (silloinen Nousiainen) innoittamana kulmani kaljuiksi. Katumus oli välitön ja kasvatusvaihe itkuisa.

Hämmästyneen ohuiksi mollamaijaviiruiksi en ole sentään karvojani nyrhinyt, ne ovat kulmafriikin ikuinen kauhistus.

Kulmarutiinini ovat pysyneet iät ajat samana: joka-aamuinen tilannekatsaus, muutaman hajakarvan häätö terävillä pinseteillä. Sen jälkeen muutama viiva ohuella kulmakynällä. Juhliin ehkä suihkaus hiuslakkaa kulmaharjaan ja karvat asentoon. Värjäys parin viikon välein kotona. Kovasti vaivaa en joudu näkemään, sillä kulmani ovat luonnostaan tummahkot ja karvaa on kivasti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sitten kuulin sanan microblading – ja ennen kaikkea näin kuvat. Kulmat näyttivät huikeilta. Onnettomimmistakin haituloista oli saatu luonnollisen vahvat kulmat, joissa oli muoto, jonka osaa taituroida vain ammattilainen.

En olisi ikinä antanut kalleimpiani kestopigmentoitaviksi, mutta tässä oli jotain uutta. 3D-tekniikassa jokainen ”karva” piirretään lyhyin vedoin erikseen ihon ylimpään kerrokseen. Tulos on kolmiulotteinen, ei tatuointimaisen maalattu tai feikki. Parin viikon kuluttua tehdään vahvistus, sillä väri vaalenee aluksi reilusti.

Koska microblading-tulos säilyy vähintään vuoden, kenen tahansa kädenjälkeen ei kannata luottaa. Kokemusta ja tyylitajua pitää olla, siksi valitsin Rebel Helsingin Suvi Tiilikaisen. Olin vakuuttunut somessa näkemistäni työnäytteistä ja tiesin, että Suvi on maltillinen ja pedantti meikkitaiteilija.

Näin microblading toimii:

Suvi ottaa viivoittimen ja kynän ja mallailee juuri asiakkaan piirteisiin sopivan muodon. Sitten hän tarttuu instrumenttiin, jonka kärjessä on kuusi minineulaa, ja alkaa painella tummanruskeaa pigmentointiväriä ihon alle. Raapustelu tuntuu ärsyttävältä, muttei satu. Työ on hyvin pikkutarkkaa. Välillä sipaistaan pintapuudutetta, ja homma jatkuu.

Parin tunnin päästä minulla on ihanimmat kulmat ikinä. Kolot on paikattu ja vasen kulma vihdoin yhtä pitkä kuin oikea.

Nyppimisestä en pääse vieläkään eroon, mutta värjäys- ja piirtelyrumba on ohi. Siis enemmän aikaa sen kulmakarvankohotuksen opetteluun.

Mikroblading 300 e + vahvistus 190 e, rebelhelsinki.fi

Teksti
Kuvat Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä