Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Kaupallinen yhteistyö

Hiljenny kiireen keskellä – anna metsän puhdistaa ihosi ja mielesi!

03.11.2017

Metsän parantava voima vaikuttaa tutkitusti niin mieleen kuin kehoonkin.

Milloin kävit viimeksi metsässä? Palauta mieleen auringon säteet puiden lomasta – metsän tuoksu, sen äänet ja äärettömyys. Muistatko miltä tuntuu, kun saapas uppoaa vettyneeseen, sammaleiseen maahan?

Metsällä on tutkitusti todettu olevan myönteisiä vaikutuksia ihmisen terveyteen. Metsässä liikkuminen laskee verenpainetta ja vähentää keskittymisongelmia sekä ahdistusta. Sen on todettu lisäävän luovuutta, vastustuskykyä ja parantavan unenlaatua. Metsässä keho ja mieli ovat tasapainossa.

Oleskelemalla ja liikkumalla metsässä voi tutkitusti vaikuttaa omaan terveydentilaansa.

metsä

Metsä tarjoaa hiljaisuutta ja terapiaa

Suomalaisilla on henkinen yhteys luontoon. Metsä on pakopaikka, johon voi piiloutua stressiltä, ihmisvilinältä, työkiireiltä ja sosiaalisilta paineilta. Metsä vaimentaa melun ja antaa ihmiselle hänen tarvitsemaansa hiljaisuutta. Jatkuvan melun on todettu olevan yksi suurimpia stressin aiheuttajia ihmiselle. Hiljaisuus sen sijaan auttaa meitä pysähtymään ja hiljentymään – olemaan tässä hetkessä.

Suomalainen metsä on retriitti, jonka vaikutukset ovat meditaatioon verrattavissa. Metsässä kaikki aistit ovat hereillä ja ihmisen on hyvä olla ja hengittää. Jo 20 minuuttia metsässä riittää rauhoittamaan meitä – kaksi tuntia tekee ihmeitä.

Mikäli metsä ei löydy aivan kodin nurkan takaa, myös muut luontohetket, kuten meren rannalla oleskelu tai puistossa kävely, rauhoittavat mieltä ja laukaisevat stressiä.

Ole läsnä – tässä ja nyt

Metsä on loistava paikka myös mindfulness-harjoituksille. Metsässä on tilaa pysähtyä, hengittää ja kuunnella kehoaan ja antaa ajatuksien virrata omaan tahtiin. Mindfulness on vastaus modernin elämän kiireen aiheuttamaan stressiin. Sen syvin tarkoitus on auttaa ihmistä löytämään tasapaino, jota tarvitaan oman hyvinvoinnin säilyttämiseksi ja edistämiseksi.

Mindfulnessissa ei ole tarkoitus tyhjentyä ajatuksista, vaan pysähtyä huomaamaan, mitä juuri tässä hetkessä tapahtuu – miltä kehossa tuntuu juuri nyt ja mitä ajatuksia päässä liikkuu. Mindfulnessin avulla ajatukset ja tuntemukset otetaan vastaan, tunnustetaan ja hyväksytään. Se avaa ovet omien vahvuuksien ja voimavarojen äärelle.

 

metsä

Testaa hiljentymisen voima

Kun kiire estää menemästä metsään, tuo metsän henki luoksesi. Hiljaisuuden ihorituaalilla on hyvä aloittaa tai lopettaa päivä. Ota rituaaliin mukaan Lumenen uudet Harmonia-tuotteet, jotka ovat todellista mindfulnessia ihollesi. Harmonia sisältää kolmea tehoainetta suomalaisesta metsästä: pakurikääpää, turvetta ja pohjoista lähdevettä. Sarja hoitaa ihoasi samalla kun hiljaisuus ja pysähtyminen hoitavat mieltäsi.

Hiljaisuuden ihorituaali:

  1. Hiljennä kaikki äänet kodistasi. Sulje silmäsi ja laske kahteenkymmeneen kuunnellen hengitystäsi.
  2. Jatka rauhallista hengittämistä. Aloita ihon helliminen puhdistamalla siitä epäpuhtaudet, kuten yön aikana kertynyt ylimääräinen tali tai päivän meikki. Lisää kostutetuille kasvoille runsaasti Harmonia Nutri-Recharging -puhdistusvaahtoa. Pyörittele hierovin liikkein. Sen turvemainen koostumus muuttuu iholla vaahtomaisemmaksi. Puhdistusvaahto rauhoittaa ihoa samalla kun pakurikääpä ja turve täyttävät ihon sen tarvitsemilla ravinteilla. Iho tuntuu tasapainoisen puhtaalta. Huuhtele huolellisesti.
  3. Levitä puhdistetulle iholle pakurikääpäuutteella rikastettua Harmonia Nutri-Recharging Revitalizing -seerumia. Tuoksuta seerumia hengittämällä syvään samalla kuin levität sitä ihollesi. Hiero sitä etenkin ohimoille. Voit sekoittaa seerumia ihosi tasapainottamiseksi myös päivittäin käyttämääsi kosteusvoiteeseen. Ihosi vahvistuu, sen heleys palautuu ja se on päivä päivältä kosteutetumpi.
  4. Levitä Harmonia Nutri-Recharging -kosteusvoidetta kauttaaltaan kasvoillesi ja kaulallesi pyörivin ja ylöspäin suuntautuvin liikkein. Kosteusvoiteen puhdas pohjoinen lähdevesi ylläpitää ja optimoi ihon kosteustasapainoa. Se auttaa lisäämään ihon mukavuuden tunnetta ja vähentämään ihon punoitusta. Ihosta tulee pehmeä, joustava ja levännyt.
Tilaa Elle

Seuraa Elleä