Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Akiko Yokota ja japanilaisen kauneuden salaisuus

27.06.2016

Japanilaisen V 10 Plus -ihonhoitosarjan perustaja Akiko Yokota tietää, miten saat täydellisen ihon.

Akiko Yokotan perustama V 10 Plus -ihonhoitosarja noudattaa yksinkertaisuuden periaatetta.

”Nykyisin ollaan tarkkoja siitä, että syödään lisäaineetonta, puhdasta ruokaa. Saman pitäisi päteä kosmetiikkaan. Miksi laittaa iholleen mitään, mikä voi aiheuttaa ongelmia?”

Akiko Yokota ei näytä ikäiseltään, muutamaa vuotta vaille viisikymppiseltä. Tokiolaisen iho on melkein yhtä sileä ja kuulas kuin alle kolmekymppisellä. Vain silmäkumissa huomaa hienoisia juonteita.

Miten se on mahdollista? Japanilaiset näyttävät usein ikäistään nuoremmilta – käyttävätkö he salaisia supertuotteita?

”Kauniin ihon salaisuus ovat elämäntavat”, Akiko sanoo ja hörppää maitokahvia Helsingin Punavuoressa.

Kahvi on poikkeus. Yleensä Akiko juo miltei joka aterialla vihreää teetä, joka sisältää ihoa suojaavia antioksidantteja. Akiko uskoo, että vihreä tee on yksi syy japanilaisten pitkään ikään ja terveyteen.

Mutta jos haluat kuulaan ihon, noudata rutiineja: mene nukkumaan aikaisin, syö säännöllisesti ja puhdista iho kunnolla. Akiko ei ole koskaan mennyt nukkumaan meikit päällä. Sen sijaan hän makaa kylvyssä joka ilta kaksikymmentä minuuttia. Niin tekevät kuulemma useimmat japanilaiset.

”Kylpeminen on meille kuin hampaiden harjaus. Lämmin vesi avaa ihohuokoset, jolloin voiteet ja muut hoitotuotteet pääsevät vaikuttamaan tehokkaasti.”

Antaumuksellinen ote ihonhoitoon ei ole ihme, sillä Akiko on japanilaisen V 10 Plus -ihonhoitosarjan omistaja. Hän perusti sarjan ystävänsä, kemisti herra Nobun kanssa 11 vuotta sitten, koska halusi auttaa atooppisesta ihosta kärsivää siskoaan, jolle ei löytynyt sopivia hoitotuotteita.

Sarjan myyntivaltti ovat seerumit, jotka on pakattu värikkäisiin pipettipulloihin. Lisäksi Suomessa myynnissä on muun muassa naamio, kuorinta, kosteusvoide ja puhdistusgeeli.

 

Hyaluronic-Acid-Serum

Hyaluronic Acid Serum 10

 

Yksinkertaisiin pakkauksiin kätkeytyy japanilaisia tehoaineita, kuten merilahnan suomuista eristettyä kollageenia, appelsiinipuusta uutettua C-vitamiinijohdannaista ja kudzu-köynnöksen uutetta. Hyaluronihapolla kosteuttava seerumi saa ihon tuntumaan pehmeämmältä jo parin testikerran jälkeen, ja Okinawan saaren vettä sisältävä naamio vie kiristävän tunteen moneksi päiväksi.

Mitä nämä ihmeaineet ovat?

Akiko vertaa tuotteitaan syötäviin lisäravinteisiin. Idea on, että niillä voi tehostaa omia ihonhoitorutiineita. Koko voidearsenaalia ei siis pidä uusia, vaan seerumia voi sekoittaa vaikka päivävoiteen joukkoon.

Haaveilemmeko silti turhaan japanittarien posliini-ihosta? Suomalaisten iho kun on luonnostaan japanilaisten hipiää ohuempi ja vaaleampi. Ihomme reagoi herkemmin esimerkiksi säähän punoittamalla, kutisemalla tai kuivumalla.

Herkkyys ei ole este täydelliselle iholle, Akiko sanoo.

”Ihon hoitaminen vaatii aikaa. Ei ole olemassa oikotietä tai ihmeaineita.”

V 10 Plus -tuotteita myydään Suomessa apteekeissa. Hinnat alkaen 32 e.

 

 

 

Teksti
Kuvat Kirsi-Marja Savola
Tilaa Elle

Seuraa Elleä