Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Ole huoliteltu – 15 tapaa huijata kiirettä

10.05.2016

Ulkonäön takia ei tarvitse herätä kukonlaulun aikaan tai juosta kauneushoitoloissa. Näillä vinkeillä oikaiset itsellesi helpomman arjen, mutta olet silti huoliteltu.

1. Hanki kulmille muoto

Kun kulmakarvat ovat kunnossa, ilme näyttää freesiltä. Nypitytä kulmasi ensin kauneushoitolassa, jossa ammattilainen määrittelee juuri sinulle sopivan kulmien muodon. Nypi sen jälkeen pari hajakarvaa kotona joka päivä. Aikaa kuluu alle minuutti, eivätkä kulmat rehota villinä missään vaiheessa.

2. Pidennä kampaamokäyntejä

Unohda koko pään värjäys. Värjäytä hiuksiisi raitoja tai sävy, joka on lähellä omaa hiusväriäsi: vain asteen tai kaksi tummempi tai vaaleampi. Näin esiin työntyvä juurikasvu ei haittaa, ja venytät kampaamokäyntien väliä viikoilla.

3. Pidä malli yksinkertaisena

Leikkauta hiusmalli, joka pysyy, vaikka tukka vähän venähtää. Esimerkiksi trendikkäästä polkasta (bob) tulee ajan mittaan vieläkin trendikkäämpi pitkä polkka (lob).

4. Anna ihon tehdä yötöitä

Korvaa yövoide muutaman kerran viikossa yönaamiolla, joka yhdistää voiteen ja naamion hyödyt. Naamiossa on enemmän tehoaineita kuin voiteessa, joten heräät normaalia nätimpänä.

5. Suosi seerumia

Hanki kasvoseerumi, jota voit käyttää myös silmien alla. Jos silmänympäryksesi eivät ole kuivat, voit jopa unohtaa silmänympärysvoiteen. Voiteeseen verrattuna seerumin etuja ovat runsaat tehoaineet ja ohut koostumus: saat siis tehokkaampaa silotusta ja vähemmän turvotusta.

6. Pese suit sait

Puhdista kasvot misellivedellä tai puhdistusöljyllä. Useimmat niistä poistavat sekä kasvo- että silmämeikin. Et välttämättä tarvitse edes kasvovettä. Misellivesi sopii vähän meikkiä käyttävälle, öljy puolestaan himomeikkaajalle.

7. Skippaa hinkkaus

Unohda vanhat säännöt tunnollisesta aamu- ja iltapuhdistuksesta. Nykyään myös kosmetologit suosittelevat aamuisin ainoastaan puhdistus- tai kasvovettä.

8. Kuivasampoo on olemassa

Älä pese koko päätä, jos vain otsatukka kaipaa kohennusta. Kuivasampoot ovat sitä varten!

9. Korvaa monitoimituotteella

Jos tukkasi ei ole pitkä, korvaa poishuuhdeltava hoitoaine hiuksiin jätettävällä tuotteella, joka yhdistää hoidon ja muotoilun.

10. Kohota tyvi

Mitä korkeammalle tukan tyvi nousee rasvoittuvasta päänahasta, sitä pidempään hiukset pysyvät puhtaana.

11. Huoliteltu paikkamaalaa

Rapiseeko kynsilakka tai kasvavatko kyntesi niin nopeasti, että niiden tyvi paljastuu? Kuljeta laukussa samaa lakkaa, jolla alunperin lakkasit kyntesi: sen avulla piilotat kolot nopeasti. Voit myös vetää kuluneen lakan päälle glitterlakkaa. Se peittää kolot eikä rapiseminen näy hilepinnassa.

12. Nopeuta föönausta

Jos föönaat hiukset joka päivä, hanki tukan kuivumista nopeuttava kampausneste. Se sisältää yleensä jotain haihtuvaa ainesosaa kuten alkoholia ja kuivattaa näin hiukset nopeammin.

13. Huijaa meikillä

Maalaa huulet kirkkaalla punalla, harjaa kulmat paikoilleen ja laita kasvoille näyttävät pokat. Se riittää. Paksut kehykset piilottavat silmäpussit.

14. Yhden sävyn sumusilmät

Jos pidät näyttävästä silmämeikistä, mutta aikaa on vähän, oikaise: käytä vain yhtä tummahkoa luomivärisävyä. Ei ole sääntöä, että luomille on mahdutettava kaikki paletin sävyt.

15. Herätä näyttöpäätenaama

Helppo kohennus: sudi poskille reilusti pinkkiä poskipunaa, jos juokset töistä iltamenoihin. Pinkki virkistää näyttöpäätenaamaa.

Lue myös:

Kiire on uusi läski – ammattilainen kertoo kuinka selätät sen

11 asiaa, joita et tiennyt muotiviikoista

Ihon kosteutus on nyt megatrendi – 10 askelta kauniiseen ihoon

 

Teksti
Kuvat Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä