Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Saisiko olla lenkkareiden mukavuuksilla varustetut korkokengät?

08.03.2018

Jos vastasit kyllä kiitos, kannattaa ehdottomasti tutustua brittimerkki Sargossan korkokenkiin.

Sargossa Sargossa-merkin perustaja Nanna Liv avaa ensimmäisen oman liikkeensä Lontooseen alkuvuodesta ja suunnitteilla on myös hääkenkämallisto.[/caption]

Vuosia jyllänneen tennaribuumin jälkeen osaa odottaa, että joku keksii hyödyntää lenkkitossuteknologiaa korkokenkien suunnittelussa. Brittimerkki Sargossan patentoitu pohjallinen kuulostaakin uusimmalta juoksukenkäinnovaatiolta: iskunvaimennustyynyt, memory-vaahtomuovia ja joustinkerros. Merkin perustaja, tanskalaissyntyinen Nanna Liv kyllästyi kävelemään epämukavilla korkokengillä ja alkoi tutkia jalan anatomiaa: hän haastatteli jalkakirurgeja ja insinöörejä sekä mallinsi täydellistä lestiä. Kahden vuoden tutkimustyön jälkeen syntyi Sargossa-merkki. Sen ideana on tarjota korkokenkiä, joilla jaksaa kävellä kahdeksantuntisen työpäivän.

”Monet kenkäsuunnittelijat ovat miehiä. He eivät tiedä, miltä tuntuu seistä epämukavissa koroissa, ja sen huomaa heidän suunnittelustaan,” Nanna sanoo.

Hyvässä lestissä paino jakautuu tasaisesti, vaikka korkoa olisi reilusti. Päkiät puutuvat, jos kaikki paino lepää niiden päällä.

Pehmeän pohjallisen lisäksi Sargossan kenkiin on upotettu 156 ilmataskua. Ne laajentavat kenkää jokaisella askeleella tehden siitä pehmeän.

Hyvän kengän tunnistaa riittävän leveästä lestistä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

”Jalalla pitää olla tilaa kengässä, sillä se turpoaa päivän aikana,” Nanna muistuttaa.

Hiertymien ehkäisyyn mukavien kenkien erikoisnaisella on yksinkertainen vinkki: vältä keinonahkaa. Se ei hengitä eikä anna periksi, jolloin iho hinkkautuu helposti rullalle. Sitä tuskin kukaan haluaa – oli kengän alla korkoa tai ei.”

Suomessa merkkiä myy Dots-liike, dots.fi.

Lue myös:

6 vinkkiä, joilla löydät itsellesi täydelliset korkokengät

Palaverista suoraan pippaloihin – parhaat vinkit afterwork-asuun

Pilottilasit ja muut asustetärpit Pariisin katutyylitaitureilta

teksti Jaana Forsberg
kuva
Tilaa Elle

Seuraa Elleä