Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Millainen on kaunis ihminen? Onko se henkilö joka omaa kuvankauniit kasvot, on aina siististi pukeutunut sekä on tarkka ulkonäöstään? Omasta mielestäni ulkoisen kauneuden perusteella ei voi sanoa, onko henkilö todellisuudessa kaunis ihminen. Vaikka omaisimme kaiken kauneuden ja olisimme kuinka huoliteltuja tahansa, mutta jos käyttäydymme ilkeästi ja puhumme toisillemme rumasti, voimme menettää suurenkin osan todellisesta kauneudestamme.

Mielestäni kaunis ihminen on sellainen, joka ei ajattele vain itseään, kohtelee toisia ihmisiä hyvin sekä tsemppaa muita eikä ajattele, että toisen henkilön kannustaminen olisi pois hänen omasta menestyksestään. Se mitä sanomme toisista henkilöistä, kertoo paljon meistä itsestämme.

Muutama päivä sitten kävimme Julian kanssa kuvaamassa, ja keskustaan kävellessämme meitä vastaan tuli vanhempi herrasmies. Mielestäni mies kantoi kädessään jogurttipurkkia, jonka ympärille oli kääritty rusetti, aivan kuin se olisi ollut lahja jollekin. Ehkäpä se oli tarkoitettu hänen vaimolle, lapselle tai ystävälle, en tiedä, mutta tuon kauniin teon näkemisen perusteella voisin väittää, että tämä mies on erittäin kaunis ihminen.

 

Oletteko käyneet kahvila Ruplassa? Tämä kaunis ja viihtyisä kahvila sijaitsee osoitteessa Helsinginkatu 16, Kallion ja Sörnäisten alueella. Ensimmäisen kerran kävin Ruplassa n. kolme viikkoa sitten ystäväni Johanneksen synttäreillä, ja hän on myös yksi kahvilan omistajista. Ihastuin kovasti kahvilan tarjoiluihin ja sisustukseen sekä siihen, että kahvilassa on myös myymälä jossa myydään tavaroita sekä vaatteita kirppismeiningillä. Myymälän puolella on myös muutaman eri brändin tuotteita, muun muassa aurinkolasimerkki Pöllöt.

Ruplassa tehdään superhyviä herkkuja, esim. raakakakut ja raakasuklaa on omia lemppareitani. Tänään kävin uudestaan taas Ruplassa, sillä kävin tekemässä Johanneksen kanssa raakasuklaata. Mua kiehtoo kovasti raakakakut ja raakasuklaa, joten me pistettiin Johanneksen kanssa tuumasta toimeen ja alettiin suklaan tekoon. Siitä tulossa pian postaus. 🙂 

70- luku on ollut jo jonkun aikaa in, ja itse tykkään kovasti mokkanahasta sekä välillä tykkään käyttää leveälahkeisia farkkuja. Vielä vuosi sitten leveälahkeiset farkut oli mun ”en käytä- listalla” mutta nykyään ne tuntuu jo ihan kivoilta!

Leppoisaa maanantai-iltaa. 🙂 

We took some photos inspired by the 70’s look and I wanted to have the photos taken in this coffee shop. My friend Johannes owns this coffee shop called Rupla, and I think it’s very beatiful and cosy place to sit down and have some coffee and raw cakes/ chocolate.

Today I went to Rupla for a short visit, because we made some raw chocolate with Johannes on this morning. I will also make a post about it.

If you would have asked me a year ago what do I think of these flared trousers, I might have had said I really don’t like them. But now I like to use these jeans time to time, and have a 70’s vibes on my look. 

Have a Monday! 🙂 

GINA TRICOT takki/ coat
GINA TRICOT paita/shirt
MONKI farkut/ jeans
DIN SKO nahkanilkkurit/ leather ankle boots

RUPLA HELSINKI

Kuvat ottanut Julia Namrood ja minä, editointi minä
Photos taken by Julia Namrood and me, edited by me. 

 

Tästä aiheesta multa on kysytty paljon, ja nyt halusin tehdä lyhyen katsauksen balettivuosiini. En ole kovinkaan monesti puhunut aiheesta eikä syy ole ollut se, ettenkö pystyisi puhumaan balettivuosistani tai se olisi liian arka aihe. Syy on ollut se, että olen halunnut ottaa hieman etäisyyttä baletista täällä blogissani, sillä se oli lähestulkoon koko elämäni. Lopetin baletin n. vuosi sitten, ja halusin jättää baletista puhumisen vähäksi aikaa kokonaan pois. Nyt minusta on sopiva aika ottaa aihe esille, kun olen pitänyt pidemmän tauon baletista.

Olen koulutukseltani ammattibalettitanssija ja suoritin myös lukion ja valmistuin ylioppilaaksi. Aloitin balettiharrastuksen Kokkolassa täyttäessäni juuri 14 vuotta, mikä on lajiin katsoen aika myöhään. Harrastin myös monia muita juttuja, kuten futista, joka oli minulle tärkeä harrastus. Päätin kuitenkin panostaa balettiin täysillä silloisen opettajani suuresta kannustuksesta sekä uskomisesta baletilliseen kehitykseeni. Aluksi treenasin monta vuotta nuorempien tyttöjen kanssa joka sai motivaationi lajiin kasvamaan, sillä halusin päästä samanikäisteni tunneille. Treenimäärä kasvoi nopeasti, ja suureksi yllätyksekseni pääsin ensimmäisen balettivuoteni aikana Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksen kolmivuotiseen erikoiskoulutukseen. Kursseja pidettiin n. 3-4 kertaa vuodessa. Olin kurssin toisella vuosikurssilla ja minun tuli tehdä päätös hakisinko Kokkolassa normaliin lukioon, vai Helsinkiin Suomen Kansallisoopperan Baletioppilaitoksen ammatilliseen koulutukseen, sekä Helsingissä olevaan lukioon, sillä syksyllä minulla alkaisi lukio. Kävin pääsykokeessa ja tulin valituksi Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksen ammattilliseen koulutuukseen ja lukioon. Valituksi tuleminen kyseiseen kouluun oli sokki sekä unelmien täyttymys.

Ammattitanssijan koulutus ja lukio kesti 3 vuotta, mutta itse suoritin ne neljässä vuodessa jalkaleikkauksen takia. Muutin Venäjälle kolmantena opsikeluvuotenani päästessäni Pietarin Vaganovan Balettiakatemiaan. Vietin siellä syksyn/ alkutalven, mutta tulin vammautumisen takia sairaslomalle Suomeen. Suoritin ammattitanssijan tutkinnon ja lukion loppuun tuona aikana. Kesän jälkeen työskentelin Suomen Kansallisbaletissa talveen saakka, mutta halusin mennä Venäjän Vaganovan Balettiakatemiaan kehittymään tanssijana vielä lisää, ja muutin takaisin Pietariin opiskelemaan samaiseen balettiakatemiaan. Minulle on tullut kehooni vammoja mikä on tavallista balettitanssijoille, mutta tanssittuihin vuosiini nähden vammoja oli tullut aika monta. Muutama uusi vakava vamma tuli myös Venäjällä tanssiessani. Tulin Suomeen kesällä 2014 lukukauden loputtua, ja päätin jättää baletin joksikin aikaa, sillä tahdon, että kehoni on terve. Olisin voinut jatkaa tanssia vielä jonkun aikaa kehoani ajatellen, mutta koska vammat eivät ole mitään pikkuruhjeita päätin, että nyt on aika hellittää tahtia. 

Nykyään en tanssi balettia enää työkseni, mutta tanssi tulee olemaan aina lähellä sydäntäni. Balettia en tahdo tanssia enää täyspäiväisesti, mutta minusta on kiva olla mukana erilaisissa projekteissa tanssijan roolissa, kuten esimerkiksi musiikkivideoilla joissa olen tanssinut. (Linkit videoihin tekstin lopussa.)

Kerroin miten baletti oli koko elämäni ja panostin siihen kaikkeni. Nykyään tuo sama intohimo on siirtynyt bloggaamiseen, ja tämä työ on suuri ilo, nautinto sekä intohimoni. Olen tyytyväinen päätökseeni baletin suhteen, enkä malta odottaa mitä kaikkea tulevaisuus tuo tullessaan!

Tästä balettiaheesta saattaa olla jotain kysymyksiä joihin voin vastata uuden postauksen muodossa. Jos jotain kysymyksiä tulee mieleesi, laitathan kommenttiboksiin viestiä ja vastaan näihin ilomielin. 🙂

Musiikkivideot: 
GFM- Kunnes Maailma Herää TÄSSÄ LINKKI
RONYA- Work Harder TÄSSÄ LINNK

Here is a short version of my ballet history: I’m a professional ballet dancer, and I started dancing when I was 14 years old. After a few years of dancing I got chosen to Finnish National Opera Ballet School to become a professional dancer. I studiet also in high school at the same time. I have also studied in St. Petersburg at Vaganova Ballet Academy, I was working in Finnish National Ballet, I went back to Vaganova Ballet Academy, and after that I stopped dancing. I have many injuries and that is the reason I’m not dancing anymore, because I want that my body is healty. I have been dancing on music videos and I like to do those kind of projects as a dancer.

Ballet was my passion, actually my whole life, and now the same passion and joy has moved to blogging. I really enjoy blogging and I want to be a better blogger everyday more and more. I’m very happy of the decision I made about my dancing career, and I’m anxious to see what the future is goin to bring into my life! 🙂

Music videos: 
GFM- Kunnes Maailma Herää LINK HERE
RONYA- Work Harder LINK HERE

Kuvat ottanut Julia Namrood, editointi minä.
Photos taken by Julia Namrood, edited by me. 

 

Mun on tehnyt jo pitkän aikaa mieli ottaa äkkilähtö jonnekin, vaikka Tukholmaan tai Pariisiin. Käydä kahvittelemassa jossain uudessa kahvilassa ja näpsiä kuvia, sekä kävellä illalla keskustassa. Ei Helsingissä mitään vikaa ole, mutta välillä on kiva piipahtaa jossain toisessa kaupungissa.

Toinen juttu mitä mun tekee mieli on raakakakku! Oon ihastunut ajatukseen raakakakuista, kun olen selannut raakakakku kuvia läpi sekä etsinyt niihin ohjeita. Kerran me tehtiin ystäväni kanssa raakakakkua, mutta ulkomuodoltaan se vähän lösähti sillä me ei jaksettu odottaa että se kylmenee tarpeeksi jääkaapissa…

Maanantaina menenkin tekemään raakasuklaata ystäväni kahvilaan. Aika jänskää, sillä olen vain kerran tehnyt raakasuklaata itse, ja ohje oli myös aika omakeksitty. Siitä suklaasta jäikin puolet tärkeistä aineista pois. 😀

Tässä on mekko joka on H&M.n valikoimasta, ja ainakaan ei näyttävyyttä tuosta mekosta puutu! Kivasti tuo särmää nuo nahkapintaiset yksityiskohdat.

Nyt musta tuntuu, että mä taidan lähetä kävelylle, ulkona on mukavan raikas ilma. Ihanaa perjantaita! <3

Here is a dress from H&M, I fell in love when I saw this one! I can not wait to get to use this dress at some fancy event or some gala . Now I think I will go to have a walk , it’s quite fresh weather outside. Have a lovely Friday ! < 3

H&M mekko/ dress
DIN SKO korot/ heels

Kuvat ottanut Julia Namrood ja minä, editointi minä.
Photos taken by Julia Namrood and me, edited by me.

Lapsena mä tykkäsin leikkiä tosi mielelläni ”poikien leluilla” (jos niin voi sanoa) sekä halusin itselleni poliisipuvun naamiaisiin. Mulla oli myös kaverityttöjen lisäksi muutama todella hyvä kaveripoika, joiden kanssa askarreltiin paljon ja leikittiin vesipyssyillä sekä muovisilla haikaloilla. Toisaalta olin hyvin tyttömäinen ja pidin kovasti barbeista sekä mekoista. Myöhemmin nämä ”poikien lelut” jäivät ja barbie värityskirjoista tuli yksiä mun suosikeista joita tykkäsin väritellä yksikseni.

Nykyään pidän mekoista edelleen, mutta tykkään ottaa vaikutteita myös miesten pukeutumisesta. Jotain miesmäistä tässä kokonaisuudessa on, ainakin tuo nahkainen solmio/rusetti –väkerrys. Tuo väkerrys on muistaakseni ollut jossain mekossa vyönä. En vain muista mistä se on hankittu. 

Tuli muuten mieleen, että ostin tänään ensimmäistä kertaa mantelimaitoa. Aika mielenkiintoisen makuista, myönnettäköön. Snapchatista, minnasomero, voi kurkata mun reaktion. Noh, en sitä yksikseen voisi juoda, mutta kahvin kanssa menettelee. Ehkäpä se sopii hyvin smoothieen? Onkos teillä vinkkejä mihin kaikkeen/mitä mantelimaidosta voi tehdä? Täytyy varmaan googletta jotain ideoita, mutta olisi kiva kuulla jos teillä on myös jotain neuvoja. 🙂 

 

When I was a child I wanted to have a police officer suit, and I had some toys which are “made for boys” if you can say so. I had lots of girl friends but also a few boy friends. At some point I did not play anymore with the toys which are “made for boys” and l started to liked more and more Barbie- things. 

Now I still like to wear a dress or a skirt, but sometimes I like to have some “man vibes” on my outfit. I think that bow tie- thing is pretty cool! 

GINA TRICOT paita/ shirt
MANGO housut/ pants

Eilen oli hyvä päivä, oikeastaan erittäin hyvä päivä. Rakkaalla ystävälläni Nealla oli syntymäpäivä ja olimme sopineet viettävämme tuon aamupäivän yhdessä. Halusin yllättää Nean jollain tapaa, ja päädyin mielestäni aika hauskaan ideaan! Ohjelmaan kuului Nean haku taksilla ilmapallojen kera ja suuntasimme PR toimisto Polhemille. Siellä synttärisankari sai valita itselleen mieluisen asun kuvia varten ja kuvasin Nealle synttärikuvat. Kuvausten jälkeen kävimme kakulla ja kahvilla. Hitsi miten me naurettiinkin tuon päivän aikana, oli ihana saada viettää Nean synttäripäivä hänen kanssaan.

Tässä on myös ystävä joka jaksaa aina kuunnella ja tsempata, on aina tukena, ja on täynnä positiivista asennetta ja hymyä. Nea on yksi niistä ystävistä joka on nähnyt lähestulkoon kaikki elämänvaiheeni ja on ollut aina mun rinnalla vaikka mikä olisi. Olen kertonut salapaikastani täällä Helsingissä, siellä me Nean kanssa monesti istutaan ja mietitään elämää sekä räkätetään tyhmille vitseille. Nea on sanonut monesti mulle, että me tuetaan toisiamme ja selvitään kaikesta, vaikka mikä olisi. Ja silloin kun sattuu ikäviä juttuja syödään jätskiä ja itketään yhdessä.

Oon niin kiitollinen tästä ystävästä mun elämässä, ja miten upealta Nea näyttääkään!

Paljon onnea vielä Nea. <3

Yesterday my dear friend Nea had her birthday! I wanted to surprise her, so I bought some balloons, took a taxi and we went to pick her up. We went to PR office Polhem and she got to choose an outfit for her for a couple of hours. I took some birthday photos of her and after that we wnet to have some coffee and cake.

I’m so thankful to have this friend in my life. She listens to me and supports me no matter what, she’s full of positive energy and she has said to me many times: we support each other and we get through from everything, no matter what. And when something bad happens, we cry together and eat icecream. I love this friend so so much!!

Happy Birthday Nea. <3 

”Kahvihetki keskellä puistoa” ajattelin, kun laitoin tämän asun päälle viime viikolla. Tuota pehmoista paitaa käytän usein kotona ollessani, liivi puolestaan sopii monen vaatteen kanssa yhteen, sekä housut ovat hurjan mukavat ja kivaa matskua.

Kerroin käyneeni ystäväni kanssa Ikeassa hakemassa pöydän tiettyä juttua varten, ja nämä kuvat oli osaksi se syy. Halusin myös pienen pöydän olohuoneeni nurkkaukseen, joten pöydän hankinta oli tarpeellinen ostos. Hintakin oli kohdillaan kun sen sai alle 20e, joten hyvä ostos tuli tehtyä.

Nyt mulla pyykkikone hurisee ja täytyisi vähän pistää paikkoja kondikseen, sillä tänään tuli taas kiire lähtö keskustaan hoitamaan työhommia. En edes huomannut ajan kulua kaiken kiireen keskellä, ja kotiin saapuessani ihmettelin, että mitenkäs tämä päivä suorastaan kiisi ohitse! Siispä siivouspuuhiin lähden!

Here are one of my favorite clothes which I like to wear quite often. Especially that shirt, I like to wear it at home, its so cozy!

I got this idea to these photos last week and on friday we had this photoshoot. Now I will start to clean my apartment and wash some laundry. Talk to you soon again!

RIVER ISLAND liivi/ vest
BIK BOK paita/ shirt
BIK BOK housut/ pants
MANGO tennarit/ shoes 

Kuvat ottanut Julia Namrood ja minä, editointi minä.
Photos taken by Julia Namrood and me, edited by me. 

Tänään on ollut erittäin hyvä syyspäivä ilmojen suhteen, kun pystyi kulkea sääret paljaana ja takki harteilla ilman että olisi tullut vilu. Kaunis päivä kerrassaan ja me otimme siitä kaiken hyödyn irti Julian kanssa kuvausten merkeissä. Lähdimme jo aikaisin liikkeelle, sillä otimme muutamat eri kuvat. Sen verran voin vinkata, että balettiaiheista postausta on luvassa. Instagramissa tulikin jo sneak peek pian ilmestyvästä postauksesta. ( @minnasomero )

Viikon trendivinkkinä on tällä kertaa poolokaulus. Poolokaulus tuo mukavan syksyisen fiiliksen asuun sekä se lämmittää kivasti. Syksyn/ talven saapuessa poolokaulukset tekee taas tuloaan ja poolokauluksinen mekko on mielestäni myös hyvä valinta illanistujaisiin syksyllä/talvella. Lämmin ja siisti asu johon voi yhdistää joko korot tai tennarit, maiharit tai saappaat. Lisäksi nahkatakki taikka villakangastakki, eli on siis helppo yhdistää moneksi eri asukokonaisuudeksi.

Ystävälläni Matiaksella on mielestäni tosi makee tyyli ja pidän kovasti Matiaksen lookista myös näissä kuvissa. Matias on superhyvä kuvaaja ja ihailen hänen otoksiaan, mutta tällä kertaa oli Matiaksen aika tulla itse kuviin. Halusin tehdä postauksen missä on vinkit naisille ja miehille, sekä tämä kuvauspaikka tuli mieleeni, joten lähdettiin Matiaksen ja Julian kanssa oitis kuvailemaan. 

Nyt taidan napata kirjan käteeni ja lysähtää sohvalle, illanjatkot kaikille. 🙂 

This weeks trendtip is turtleneck shirts and dresses. This trend is super cosy and chic. I wanted to make a trendtip post also for men, so here you can see how my friend Matias uses his turtleneck shirt. This location came up to my mind yesterday, so ofcourse I had to organize this photoshoot session on this day.

Now I think I’m gonna start to read a book and spend the rest of the evening on my sofa. Have a nice evening! 🙂

GINA TRICOT takki/ coat
LINDEX mekko/dress
DIN SKO nahkanilkkurit/ leather boots

 

Kuvat ottanut Julia Namrood, editointi minä. 
Photos taken by Julia Namrood, edited by me.

Tilaa Elle

Seuraa Elleä