Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

6 syytä, miksi sileistä sääristä haaveilevan kannattaa valita sokerointi

04.04.2018

Sokerointi on tehokas ja hellävarainen menetelmä, joka samalla kuorii ihoa, auttaa pitämään vauvahiukset kurissa ja kirkastaa tatuoinnit.

1. Lopputulos kestää

Tiedätkö sen turhauttavan tunteen: höyläyksen jälkeen pistelevä sänki on ilmestynyt takaisin jo seuraavana päivänä. Sokeroidessa tätä ongelmaa ei ole. Karva poistetaan tupesta sen luonnollisen kasvusuunnan mukaisesti, jolloin lopputulos kestää pidempään. Höylätessä karva taas katkaistaan, jolloin lopputulos ei ole yhtä pysyvä. Pidemmällä aikavälillä sokeroidessa karvasta tulee hentoisempi ja sen kasvu myös hidastuu. Joissain harvinaisissa tapauksissa karvan kasvu voi loppua jopa kokonaan.

2. Et tarvitse erillistä kuorintaa

Laiskat kropan hoitajat huomio! Sokerointi toimii myös vartalokuorintana. Ihon pinnalta nimittäin poistuu karvojen lisäksi kuollut ihosolukko, jolloin ihosta tulee heleämpi ja terveemmän näköinen. Samasta syystä sokerointi voi auttaa myös tatuointien kirkastamisessa. Tatuoinnit nimittäin samentuvat muun ihon mukana, jos ihoa ei säännöllisesti kuori.

3. Iho voi paremmin

Sokeroinnin jälkeen ihoa on helppo hoitaa kotona, sillä esimerkiksi vartalovoide imeytyy ihoon paremmin. Monille se voi olla myös kuukausittainen ihonpuhdistus, jossa poistetaan vaatteista ihoon tarttuneet väriaineet ja kemikaalit (kyllä, esimerkiksi farkuista jää helposti jäämiä iholle!) Sokeroimisesta seuraa sheivaamista harvemmin kutisevia näppylöitä ja sisään kasvaneita karvoja, sillä sokerointi on höyläämistä hellävaraisempaa ja kertakäyttöinen sokerointimassa on sheiverin terää hygienisempi.

4. Sopii myös herkkäihoisille

Sokerointi sopii luonnonmukaisuutensa ansiosta kaikille ihotyypeille. Sokerimassa koostuu yleensä vain puhtaista ja luonnollisista ainesosista eikä se myöskään riko ihoa. Jopa atooppista- ja allergista ihoa on yleensä mahdollista sokeroida. Sokeroinnin jälkeen iho saattaa hieman punoittaa, mutta se on kuitenkin vain tilapäistä ja väri tasoittuu hetkessä.

5. Mahdollisuus poistaa lyhyttäkin karvaa

Sokerimassan avulla voidaan poistaa lyhyimmätkin ihokarvat katkaisematta niitä. Kokeneimmat tekijät voivat sokeroida karvoja jopa 1–2 päivää niiden poistamisesta. Sokeroidessa oikea tekniikka on hyvin tärkeässä roolissa, ja väärin tehtynä se voi katkaista karvan ja aiheuttaa tällöin karvojen sisäänpäin kasvua. Siksi parhaan tuloksen saa aina ammattilaisen käsissä. Ammattilainen on käynyt käyttämänsä sokerointimerkin koulutuksen, joka takaa myös hoidon turvallisuuden.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

6. Toimii vartalon eri alueilla

Sokerointi sopii monille eri vartalon alueille, kuten säärille, reisille, kainaloille ja bikinirajalle. Monelle tulee varmasti yllätyksenä, että sokerointia voidaan hyödyntää myös muun muassa kulmien muotoilussa ja hiusrajan siistinä pitämisessä, jos runsas karvankasvu on ongelma. Käytännössä sokeroinnissa on vain luovuus rajana.

Lue myös:

Elle selvitti: missä kulkee bikinialueen trimmauslinja?

10 tapaa: päivitä kauneusrutiinit

Näin tunnistat laadukkaan ihonhoitotuotteen

 

Teksti
Kuva Imaxtree
Tilaa Elle

Seuraa Elleä