Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Meikkaaja Miika Kemppainen paljastaa näytöslavojen parhaat meikkivinkit

20.11.2018

Muotinäytöskonkari Miika Kemppainen vinkkaa, mikä meikkivoide on näytöksissä ylitse muiden ja miten kulmakarvoista voi fuskata luonnollisen pörröiset.

Miika kemppainen

”Muotiviikoilla näytösmeikit täytyy tehdä niin tarkkaan, että niistä otettuja kuvia voi käyttää sivun kokoisena lehden sivuilla. Se tekee näytösmeikkaajan työstä haastavaa ja kiinnostavaa.”

1. Meikkipohja hehkuvaksi

Olen työskennellyt muotiviikoilla vuosikausia, ja yksi tuote on takahuoneissa ylitse muiden: MACin Face & Body -meikkivoide on käytössä kaikkialla, ja käytän sitä itsekin lähes jokaisessa meikissä. Koostumus on täydellinen. Se jättää pinnan läpikuultavaksi ja kiiltäväksi, eikä sillä saa mitenkään aikaan paksua pakkelia. Arkikäyttöön meikkivoide saattaa joidenkin makuun olla liiankin kiiltävä, mutta muotinäytöksessä hehkun kanssa pitää vähän liioitella. Lisäksi sävyvalikoima on tosi monipuolinen.

MAC Face and Body -meikkivoide, 32 e.

2. Karvaiset kulmat

Kulmakarvojen ihanne on muotiviikoilla luonnollinen. Jotta kulmat saa näyttämään maalatun sijaan kolmi- ulotteisen pörröisiltä, moni käyttää hyvin ohutkärkisiä kulmatusseja. Niillä piirretyt läpikuultavat vedot näyttävät oikeasti karvoilta tai kulmakarvojen varjoilta, minkä ansiosta kulma ei näytä lähikuvassakaan palkkimaiselta. Stilan tussit ovat ylivoimaisesti parhaita.

Stila Stay All Day Waterproof -kulmatussi, 19 e.

3. Voidemaiset aseet

Muotinäytöksessä ihon halutaan useimmiten olevan kiiltävän ja kostean näköinen. Puuterimaiset tuotteet, kuten aurinkopuuterit, saattavat yhdellä pyyhkäisyllä viedä kasvoilta niille vaivalla luodun kiillon. Siksi poskipunana, varjostusvärinä ja luomivärinä käytetään usein muita kuin perinteisiä puuterimaisia tuotteita. Tom Fordin voidemaista varjostusväriä voi käyttää paitsi varjostuksiin myös rusehtavana huulipunana, luomivärinä tai tuomaan hehkuvaa rusketusta koko kasvoille.

Tom Ford Shade and Illuminate -varjostus- ja korostuspaletti, 72 e.

4. Pelastajapunat

Etenkin syksyllä mallien kasvot ja huulet kuivuvat helposti. Olen tullut huulipunissa hyvin laatutietoiseksi ja uskon, että niihin kannattaa satsata. Jotta puna levittyy kauniisti, pigmentin on oltava laadukasta. Käytän eniten Charlotte Tilburyn ja Tom Fordin punia. Niiden jokainen sävy on hiottu täydelliseksi. Juuri nyt nousevana trendinä ovat kastanjaiset, ruskeapohjaiset sävyt. Ne toimivat hyvin myös silmillä ja poskilla.

Tom Ford Lip Color -huulipuna, 55 e.

5. Silikonipuuteri

Näytösmeikeistä räpsitään paljon lähikuvia, ja tavalliset puuterit saattavat näkyä kuvissa kuivana ja kokkareisena lopputuloksena. Viime vuosina markkinoille on tullut silikonipuutereita, jotka eivät perinteisen puuterin tavoin vie iholta kosteutta vaan ainoastaan tekevät siitä mattaisen. Tämä on loistotuote kuivaihoisille, jotka kärsivät t-alueen kiiltävyydestä.

YSL Touche Éclat Blur Perfector -puuteribalsami, 58 e.

Lue myös:

Meikkaa kuin huippumalli: 15 salaisuutta catwalkilta

Näin syntyy viimeistelty juhlameikki – Ellen toimitus paljastaa luottotuotteensa

Arkilook valmiiksi 15 minuuttia nopeammin: tässä kiireaamujen pelastajat

 

teksti Anni Nissi
kuvat Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä