Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Eroon pintakuivasta ihosta

10.09.2018 32 kommenttia

Pintakuivasta ihosta ei tarvitse kärsiä edes talvella. Pari avainasiaa ovat kuorinta sekä kosteutus ohuin kerroksin. Nyt voitkin heittää romukoppaan sen ajattelun, että laitetaan kasvoille mahdollisimman paksu kosteusvoide ja sitten ihmetellään, kun pintakuivuus vaan on ja pysyy. Itselläni viime talvi oli ensimmäinen sellainen, kun en kärsinyt pintakuivuudesta ja ihoni onkin melko hyvässä kunnossa 37:een ikävuoteeni verrattuna. Tässä parhaat vinkkini:

HOITONESTE ON AVAIN ONGELMAAN

Tämä on se tuote, jolla sain ihooni suurimman muutoksen. Hoitoneste levitetään/painellaan puhtaalle iholle. Se auttaa ihoa vastaanottamaan kaiken hyödyn niin seerumista kuin kosteusvoiteestakin. Kuulostaa työläältä ja jotenkin turhalta näin alkuun, mutta upeampi iho puhuu puolestaan. Silloin, kun ihoni tuntuu todella kuivalta laitan hoitonestettä monta kerrosta vaikka Netflixiä katsellessa. Ihonhoitoon hullaantuneet korealaiset laittavat kerroksia jopa seitsemän! Lisää hoitonesteistä voit lukea TÄSTÄ.

Tähän mennessä kokeilemistani tuotteista Whamisan Deep Rich Toner* on kaikista hoitonesteistä kosteuttavin. Jos tällä ei pääse kuivuudesta eroon, niin ei sitten millään. Pakko kuitenkin kertoa, että sain tästä muutaman päivän käytön jälkeen iholleni jonkunlaisen reaktion ja naamani lehahti punaiseksi. Otin yhteyttä maahantuojaan ja kysyin mikä se voisi olla. Sain kuulla, että tuote on fermentoinnin vuoksi hyvin voimakasta ja tehokasta. Syy on siis voinut olla se, tai tuote vaan reagoi toisen käyttämäni tuotteen kanssa. Kokeilin hoitonestettä uudelleen ja mitään muuta ei tapahtunut kuin, että ihoni on entistä kosteutetumpi.

Edullisempi vaihtoehto hoitonesteelle on Holika Holikan hoitoneste*, josta moni teistä sai avun jo viime talvena. Molemmat hoitonesteistä ovat korealaista kosmetiikkaa, jonka lisäksi Whamisan tuotteet ovat luonnonkosmetiikkaa.

SEERUMI ON KOHDENNETTUA IHONHOITOA

Seerumi valitaan oman ihon tarpeiden mukaan ja se sisältää paljon vaikuttavia aineita, jotka imeytyvät syvälle ihoon. Oman ihotyyppisi seerumeista voit lukea TÄSTÄ. Blithen tiivistetty seerumi on kostausvoiteen ja seerumin välimuoto. Ainakin itselläni se riittää mainiosti ainoaksi tuotteeksi hoitonesteen jälkeen, koska se sisältää myös öljyjä, jotka sitovat kosteuden ihoon. Tämä on itseasiassa jo toinen purkkini, joka on tässä kosmetiikkameressäni hyvin harvinaista. Niin ja mitä tämä Blithen seerumi tekee? Yllätys – kosteuttaa ja hoitaa ihoa. Se on tällä hetkellä ja talvea kohti mennessä ehdoton lemppariseerumini.

ILMAN KUORINTAA EI OLE MITÄÄN

Maalaisjärkikin sen sanoo: mikään kosteuttava tuote ei imeydy, jos iholla on läjä kuollutta ihosolukkoa. Tämän vuoksi kasvot pitää puhdistuksen lisäksi kuoria muutaman kerran viikossa. Moni saattaa ajatella, että mahdollisimman rakeinen ja kova kuorinta on se paras. Itse en suosi sellaisia varsinkaan, jos iho on hyvin kuiva. Esimerkiksi Tony Molylla on hellävarainen Appletox Smooth Massage kuorintavoide*, jonka hedelmähapot kuorivat ihoa kevyesti. Tuote sisältää nimeomaan AHA-happoja, jotka ovat hyviä kuivalle iholle.

P.S. Silmämeikki on tehty Anastasia Beverly Hillsin Soft Glam -paletilla*, johon olen ihastunut aivan täysiä. Korvikset ostin H&M:stä.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu. 

Kommentit

Kommentoi
 1. Anu

  Olen lukenut blogiasi jo pitkään ja tykkään, kiitos siitä 🙂 Innoittamanasi tilasin Holika Holikalta hoitonesteen, Soothing seerumin, Aloe vera puhdistusgeelin/vaahdon (2 vaiheeseen) ja Aloe vera kosteusgeelin. Puhdistuksen aloitan neitsytkookosöljyllä.
  Suurin ongelmani on suurentuneet huokoset, mustapäät ja pintakuivuus. Malttamattomana odotan pakettia ja suuret on toiveet, että uusi hoitorutiini toisi jotain parannusta ihoni kuntoon 🙂
  Kuorintana ajattelin käyttää pois vielä perinteiset rakeiset kuorinta-aineeni. Yönaamiona minulla on Herbinan tehokosteuttava naamio sekä Origins Drink up intensive.
  Oletko itse kokenut, että korealainen hoitorutiini olisi tuonut muutoksia huokosten kokoon?

  • Miia Ezen

   Heippa Anu! 🙂 Itse en tiedä pelkän kookosöljyn toimivuudesta, koska se on kuitenkin vahvasti komedogeeninen tuote ja siis tukkii helposti ihohuokosia. Varsinkin laajentuneiden ihohuokosten kanssa kamppaillessa olisi tärkeää pitää ihohuokoset mahdollisimman puhtaina. Ootko lukenut mun postauksen siitä miten laajentuneista ihohuokosista pääsee eroon? https://www.elle.fi/miiaezen/2018/09/02/miten-laajentuneista-ihohuokosista-paasee-eroon/

   Itselläni on aina ollut suht normaalit ihohuokoset ja mä voisin heittää villin veikkauksen, että niin sullakin. 😉 Monet meinaan pitävät omiaan jotenkin todella suurina. Olen nähnyt vain muutaman kerran asiakkaalla todella laajentuneet ihohuokoset.

 2. H

  Oikeasti 37?! Vautsi vau mikä nainen olet!! En olisi ikinä uskonut, että 40 vuotta lähestyy, olet niin nuorekas ja kasvosi ovat aivan uskomattomassa kunnossa! Olenkin aina miettinyt, että oletpa kerinnyt elämässäsi tehdä paljon. Tämä varmaan oli vähän höpö kommentti, mutta hyvää syksyn alkua! 🙂

  • Miia Ezen

   Kiitos tuhannesta H! Olipas kiva viesti ja ei höpö ollenkaan. <3 Mukavaa syksyn alkua sullekin! 🙂

 3. eva

  Hei onko tuo Lumenen uusi Valo-sarjan oranssipulloinen Hyaluronitiiviste nyt sitten hoitoneste vai seerumi? Kun kumpaakin nimitystä siitä näytetään käyttävän blogeissa. Olen käyttänyt sitä jonkin aikaa, mutta en tiedä onko liikaa jos sen rinnalla käyttää vielä lisäksi seerumia vai onko tuo itsessään jo nimenomaan sellainen?

  • Miia Ezen

   Heippa Eva! Mä veikkaan, että tarkoitat tuota Kirkastava & Silottava Hyaluronitiiviste -pipettiputelia. Käsittääkseni se on seerumi. Valo-sarjassa on kyllä myös hoitovesi, joka on lähes sama kuin hoitoneste. Harmikseni en oikein osaa sua tarkemmin neuvoa, kun tuo tiiviste ei ole mulle tuttu.

 4. hennamaria.j

  Hoitoneste! Siis kyllä! Olen 40+ ja minulla on rasvainen iho, ajoittain myös vaikeaa aknetyyppistä tulehdusta. Koska ihoni tuottaa yötäpäivää niin paljon omaa rasvaa, en käytä säännöllisesti mitään voidetta (tiedän että silti pitäisi). Vain joskus tilanteen mukaan paikallisesti. TonyMolyn Timeless-sarjan paksuhko Ferment Snail Toner (eli ”vesi”) riittää minulle kosteuttajaksi ja olen siihen hinnasta huolimatta supertyytyväinen. Kuorinta on aina saanut ihoni ”räjähtämään”, mutta ei saman valmistajan Blackhead Steam Balm-kuorinta, en tiedä miksi. Se vain tasoittaa ihanasti sekä väriä että pintaa. Erittäin vahva suositus myös sarjan Silky Smooth Balm-primerille, joka kestää niin salilla (kyllä, teen kevyen meikkipohjan salille koska en halua olla tomaatti) kuin hikisen työpäivän fyysisessä työssäni. Kiitos Mia kullanarvoisista vinkeistä! (primer on muuten juurikin kultainen muna, oikeasti!)

  • Miia Ezen

   Heippa! Joo mäkin tykkään juuri noista kahdesta ensimmäisestä tuotteesta Tony Molylta ja käytänkin tällä hetkellä tuota Tony Molyn hoitonestettä aina aamuisin, koska en laillasi tarvitse päivällä niin paljon kosteutusta. Toki laitan sen päälle seerumin ja kosteusvoiteen. Kiva kuulla, että merkin primer on myös sun suosikki. Mä en itse niin tykästynyt siihen. En muutenkaan käytä primereita ainakaan tällä hetkellä. 🙂

 5. Iris

  Mäkin intouduin blogisi ansiosta ostamaan muutaman Tony molyn tuotteen ja ainakin nyt viikon kokeilun jälkeen olen ollut erittäin tyytyväinen. Kiitos näistä kaikista ihanista vinkeistä! On ihan totta, että kaunis meikki lähtee hyvinhoidetusta ihosta. Mullakin käytössä tuo Lumenen oranssipulloinen tiiviste – ihan paras! Sitä en kyllä enää vaihda ellei löydy jotain vastaavaa tai parempaa 🙂

  • Miia Ezen

   Heippa Iris! Onpa kiva kuulla, että säkin tykästyit Tony Molyyn. Ne on kyllä huipputuotteita ja mullakin siellä omat lempparit. 🙂

 6. Mari

  Hei. Osaatko sano sopiiko nuo tuotteet atopikolle?☺ Miten tunnistaa pintakuiva iho? Onko se silloin jos ihossa on kuivia ihan hilseen näköisiä kohtia. Ja ihoa lähtee kun siihen koskee.

  Sun blogi on ihan pest.👍 Kiitos siitä. Olen tilannut sinun innoittamana tuon hoitonesteen holikan. ☺👍😗

  • Miia Ezen

   Heippa Mari! Tuo whamisa saattaa olla sulle liian vahva, koska tiedän että atooppinen iho on pahimmillaan pienellä haavalla. Tuo seerumi taas vois olla sulle ihan huippu. Itselläni on siis ollut vuosia sitten atooppinen iho. Tai siis varmasti on vieläkin, mutten ole siitä kärsinyt vuosiin. Avenen skin recovery cream on loistava kosteusvoide. Se auttoi mua aikanaan atooppisen ihon kanssa ja tää koreakosme vei ihon taas siitä uudelle tasolle. ❤️

   Kuulostaa joo melko pintakuivalta. Onko sulla kuorinta säännöllisessä käytössä? Ja käytäthän kaikkea aamuin illoin? 😊

   • Mari

    Ei oo kuorinta. En oo uskaltanut niitä käyttää. Olisko sulla ehottaa jotain hyvää kuorintaa? ☺

    nyt oon testaillu tuota holikan hoito nestettä ja se tekee ihostani tosi punaisen ja kutittavan 😐😓

    • Miia Ezen

     Heippa Mari! Joo mä jättäisin sinuna hetkeksi tuon kuorinnan nyt pois. Sun ihon suojamekanismi on nyt horjunut ja sen ollessa niin kuiva pääsee kaikki aineet imeytymään nopeasti syvemmälle ihoon. Näin epäilen. Itselläni ainakin atooppisen ihon ollessa pahimmillaan melkein kaikki aineet kirveli ja kutisi. Mulle auttoi vaan Avenen Skin Recovery Cream. Ihan mieletön tuote ja auttoi heti! <3

 7. Venla

  Hei, olen tilaamassa Holika Holikan hoitonestettä ja tilaisin mielelläni samalla myös seerumin. Tuo Blithen on vähän tyyris opiskelijalle, osaisitko suositella jotain edullisempaa hinta-laatu suhteeltaan hyvää?
  Mitä arvelet, onko meikin puhdistustuotteella paljon merkitystä pintakuivan ihon hoidossa? Olen puhdistanut meikit Garnierin Micellar vedellä jo useamman vuoden ajan, sillä se kuivattaa vähiten ihoani. Myös aamuisin pyyhkäisen kasvot sillä. Mietin vain voisikohan tämä olla myös yksi syy pintakuivaan ihooni? 🙂

  • Miia Ezen

   Heippa Venla! 😊 Suosittelisin sulle mielummin kaksoispuhdistusta, koska se on todella tärkeä pintakuivan ihon kanssa. Sillä tavoin ihosi kosteustasapaino ei järkyttynyt ja saat ihon kunnolla puhtaaksi. Eli mielummin käytä rahat hoitonesteeseen ja puhdistukseen. Tässä postauksessa on puhdistuksesta: https://www.elle.fi/miiaezen/2018/03/19/koreakosmetiikkaa-kuivalle-iholle/

 8. Olgamaria

  Olisiko sulla vinkata jotain toista luonnonkosmetiikan hoitonestettä? Ilmeisesti Whamisassa on aika voimakas tuoksu?

  • Miia Ezen

   Heippa Olga! Ikävä kyllä en ole luonnonkosmen puolelta törmännyt vielä sellaiseen, jota voisin suositella. Ja siellä ei monella merkillä vielä edes käsittääkseni ole hoitonestettä. Tästä en tosin ole täysin varma. Ja kyllä oot muuten oikeassa, että Whamisan on vahva tuoksu. 😊

 9. Riikka

  Hei! Oletko käyttänyt kuorintaan Korean Konjac facial spongeja? Itse löysin ne vasta ja tuntuvat hellävaraisilta mutta tehokkailta. Minulla myös pintakuiva iho mutta en erityisemmin ole sitä osannut hoitaa. Mietin siis jos olet ko. sientä käyttänyt ja mitä mieltä siitä olet pintakuivan ihon hoidossa (:

  • Miia Ezen

   Heippa Riikka! 🙂 En ole vielä kokeillut itseasiassa minkäänlaisia konjakkisieniä. Pitäisi varmaan. 😀

 10. Emmi

  Kokeileppa Uogauogan Forest pathia kulmiin ja poskipunaksi Eco Mineralsin Lollya, ihan huipputuotteet!
  Mulla Hyntin ohi on kiilannut Absolutionin tuubipeittari, koska se toimii paremmin silmien alla ja tuubi on hygieenisempi. Näppyihin sotken paksumman tahnan tosta ja mineraalipohjasta. Mineraalipohjan ansiosta sulautuu muuhun pohjaan täydellisesti ja toi sekoitus peittää ja pysyy kun tauti 👍

  • Miia Ezen

   Heippa Emmi! 🙂 Tulikohan väärään postaukseen tämä kommentti. Eipä sillä tosin väliä. 🙂 Hyviä vinkkejä sulla!

   • Emmi

    No tuli 😅 Kommentoin mielestäni ihan oikeeseen paikkaan, mutta kommentin julkaisun jälkeen olin tässä postauksessa, joten päättelin itsekin, että pieleen tais mennä 😐
    Whamisan tuotteet kyllä käytössä ja ne toimii!

 11. Ulla

  Kiitos jälleen hyvistä vinkeistä. Minullakin oli kaapissa testereitä vesistä ja muista mutten tiennyt miten niitä käyttäisin. Luettuani neuvojasi kaivoin testiputelit esille ja aloitin… Ihoni on todella kuiva ja on tuntunut ettei mikään ole oikein toiminut. Heti ensimmäisen kerran jälkeen tuntui voiko tämä olla totta! Iho tuntui ihanan hyvälle. Kyllä se on totta. Olen jatkanut hoitorutiinia ja hyvälle tuntuu edelleen. Kiitos jälleen hyvistä ohjeista. Nyt ei tuleva talvi stressaa. Viimetalvena poskien iho rapisi kuivuutta teki mitä vaan. Ihanaa syksyä!

  • Miia Ezen

   Jee aivan huippua! 🤗 Mäkin huomasin muutoksen heti ihossa ja samalla hurahdin täysin koreakosmeen. 😂

 12. Sonja

  Hei! Haluaisin vähän selvennystä, onko essence ja toner eri asia? Onko toner enemmänkin kuin kasvovesi? Hmm. Kiitos jo etukäteen 🙂

  • Miia Ezen

   Heippa Sonja! Ihan superhyvä kysymys. Moni ajattelee, että nämä on sama asia, mutta itseasiassa ne eivät ole. Toisaalta taas hyödyt ovat hyvin samankaltaiset. Tonerin tehtävä on palauttaa ihon PH puhdistuksen jälkeen ja tuoda kasvoille myös kevyt kerros kosteutusta. Essencen tehtävä on taas tuoda kasvoille ravinteita ja lisää kosteutusta eli kunnon vitamiinipommi kasvoille. Tästä voit lukea lisää: https://theklog.co/difference-between-toners-and-essences/

   • Sonja

    Kiitos vastauksesta 😊

 13. Miia

  Hei! Sopiiko tuo holika holikan hoitoneste hyvin helposti tukkeutuvalle iholle? Sisältääkö siis mitään komedogeenisiä aineita?

  • Miia Ezen

   Heippa kaima! En ole niin tarkasti tutkinut inci-listaa, mutten usko. Itselläni on aika helposti rikkoutuvat ihohuokoset ja tämä ainakin toimii mulla. 😊

 14. Hanna

  Onko tämä Whamisan Deep Rich Toner nyt kasvovesi, hoitovesi vai hoitoneste? Nimessä tuo toner, mutta kirjoitat siitä hoitonesteenä. Käyttö kuitenkin hoitonesteen tavoin?

  • Miia Ezen

   Heippa Hanna! 🙂 Hih.. joo nämä korealaiset on kyllä mielenkiintoista sakkia. Tykkään käyttää tätä hoitonesteenä, koska tämä on todellinen kosteutuspommi ja sitähän me kuitenkin hoitonesteeltä haetaan. Vaikka tietenkään tämä ei ole nimensä mukaan essence eli hoitoneste. 😀

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä