Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Klikkaa tänne – paljastan kaiken

09.09.2018 23 kommenttia

Klikkien kalastelu on blogimaailmassa sekä nykyjournalismissa paljon käytetty asia. Sanomattakin selvää, että blogien kävijämäärät nousevat hurjasti, kun lukijat klikkaavat postaukseen vain uteliaisuuttaan. Näin saattoi käydä sinullekin tämän postauksen suhteen ja pahoittelen sitä jo etukäteen. Haluan kuitenkin puhua tästä nykyajan ilmiöstä, johon olen itsekin aikanaan sortunut.

Itse mainostan blogini juttuja somessa ja kyllä niitäkin voi klikkipostaukseksi sanoa, mutta täällä blogin puolella (ainakin toivottavasti) on sinulle ratkaisu ongelmaasi, kuten kuinka peität tummat silmänaluset tai mikä on paras meikkivoide ikinä.

Olen lopullisesti kyllästynyt klikkiotsikointiin sellaisessa tarkoituksessa, jossa bloggaaja paljastaa jotain henkilökohtaisesta elämästään. Eikö olisi kivempi olla tunnettu jostain asiasta, jonka on saavuttanut kovalla työllä tai olla tunnettu sisällöllisesti mielenkiintoisesta blogista tai YouTube-kanavasta. Miksi kukaan haluaisi olla se nainen tai mies, joka on tunnettu vain paljastuksiensa vuoksi.

Haluan puhua aiheesta, koska nykyään monen nuoren unelma-ammatti on olla vain jonkinlainen julkkis. Helpoin tie sinne luullaan tietenkin olevan somen kautta. Eli ei muuta kuin hölötellään vähän kameralle, kerrotaan henkilökohtaisia asioita ja kohta rahaa sataa ovista ja ikkunoista. Seuraajamääriin on helppo tehdä piikki klikkiotsikoinnilla, kun on kyse YouTubesta tai blogista. Tämä on hyvin lyhytkantoista, koska kuinka monta oikeasti menestyvää ihmistä tiedätte, jotka ovat vain julkkiksia ja taustalla ei ole mitään taitoa, sanomaa tai kovaa työtä.

Voin kertoa tämän hyvinkin paljon omasta kokemuksesta ja tyhmyydestäni. Blogini oli ennen hyvinkin tuntematon matkablogi, kunnes lähdin mukaan erääseen TV-ohjelmaan. Kirjoitin ohjelman tapahtumista blogiini ja sain hetkellisesti todella suuria lukijamääriä. Ohjelman loppuessa kaikki palasi normaaliin, koska en halunnut enää kirjoittaa omasta elämästäni. Tajusin, ettei median pureskelemana oleminen ei ole kivaa, koska lopulta käteen ei jää mitään. On se sitten media, joka jakaa paljastuksia klikkiotsikoin tai itse kirjoittaja, joka paljastaa omia juttujaan somessa houkuttelevaan tyyliin, niin lopputulos ei ole kuin pientä viihdettä lukijalle ja pahimmassa tapauksessa naurunalaiseksi joutumista.

Asiat ovat onneksi kohdallani muuttuneet hurjasti. Muutin blogini kauneusblogiksi, lähdin opiskelemaan alaa ja olen tehnyt kauneudesta itselleni työn paljastamatta mitään henkilökohtaisesta elämästäni. Blogin rakentaminen paljastuksien pohjalle on melko rankkaa, koska kenelläkään tuskin riittää niin paljon mielenkiintoista sisältöä elämässään. Lisäksi miten tällainen henkilö voi edes tienata tällaisella julkisuudella, jos unelma-ammattina on olla julkkis. Oikotietä onneen ei ole tässäkään asiassa ja julkisuus on mielestäni osittain vain rasittava sivutuote, vaikkakin oikein käytettynä hyvä markkinoinnin väline omalle brändille.

En edes osaa kuvailla sitä tunnetta, jonka saan, kun näen bloggaajan paljastavan klikkiotsikon. Osoittain haluaisin oksentaa ja osittain mieleni valtaa sääli. Haluaisin klikata, koska olen hyvin utelias, mutta lopulta jätän klikkaamatta. Se yksi piikki lukijamäärissä ei kuitenkaan vie häntä minnekkään. Tällä kertaa en äänestä jaloillani, en klikkaamalla vaan klikkaamatta jättämisellä.

Mitä mieltä te olette klikkiotsikoinnista ja varsinkin sellaisesta, jossa otsikoinnin takana on jotain henkilökohtaista. Tykkäättekö niistä vai oletteko kyllästyneet koko juttuun?

Kommentit

Kommentoi
 1. J

  Klikkiotsikointi on jo aikansa elänyt ja lukijaa/seuraajaa/kuluttajaa aliarvioivaa. Eikö tänä päivänä itsensä/tuotteensa/kirjoituksensa markkinoinnille löydy älykkäämpää ja lukijaa houkuttelevampaa tapaa kuin klikit? Mielestäni parhaiten toimii lyhyt, ytimekäs ja informatiivinen otsikko/klikki ja ne lukevat joita aihe oikeasti kiinnostaa. Ei ”turhat julkkikset” ainakaan itseäni kiinnosta. Elämä on aika köyhää sisällöltään jos sellaisia ihmisiä jaksaa klikkailla ja seurailla

 2. Saana

  Kylläpä olet vanhemman näköinen kun ennen!

  • Miia Ezen

   😂 Kiitos! Oot varmaan huomannut etten muokkaa kuviani enää, joten kyllä.. 37 vuoden ikä saa jo näkyäkin. Sellaista se ikä teettää!

   • hennamaria.j

    Hih… mun mielestä olet ikääsi nuoremman näköinen 🧡 katsojan silmässä on nämä asiat.
    Tämän postauksen pääaiheeseen en osaa kovin ottaa kantaa, koska en lue kuin sinun blogia 😊 Mutta varmasti asiaa kirjoitit. Jotenkin noloa jos pitää jonkun noin toimia… säälittävää.
    Kiitos kun oot hehkuttanut koreakosmetiikkaa. Kävin valikoimassa pari itselleni parhaalta vaikuttavaa TonyMolya ja on todellakin hämmästyttävän hyviä tuotteita. Kiitos ♥️

   • Papu12

    Kaunis olet. Ei tullut ikä mieleen kuvia katsoessa, vaan meikit ja muu kauneus.

    Mutta haluaisin kysyä, että etkö rajaa kuvia, lisää/muuta kontrastia, valoa, terävyyttä, lämpöä ja väriä?

    Miksi?

    Onnistutko aina ottamaan kuvan, joka ei ole ylivalottunut tai liian tumma tms?
    Käytätkö jpg- vai raw-kuvia?

    • MHR

     Onpa jännä, minusta taas näytät paljon paremmalta, freesimmältä, sinut itsensä kanssa – olevalta kuin ennen. Toki tässä iässä (+40) arvostaa eri asioita kuin vaikkapa puolet nuoremmat.. Mutta olet oikealla tiellä, minun mielestäni ❤️

   • Susanna

    Ensimmäistä kertaa klikkasin blogiisi ja en olisi kyllä luullut sinua 37-vuotiaaksi. Ennemmin vaikka 27.

  • Aino

   Mitä ihmettä 😂 toinen on upee kun mikä ja sit joku tulee ”kauhistelemaan” ikää. Anna mun kaikki kestää 😁

  • Kristina

   Sinä se varmaan näytät viikko viikolta vaan nuoremmalta, toisin kuin me muut kuolevaiset!

   • Miia Ezen

    😂😂😂

 3. Jenni

  Ihan nyt aiheesta poiketen mutta mistä nuo sun liivit on? Näyttää niin ihanille nuo olkaimet 🙂 Ja aivan hurmaava olet! Kiitos kivasta blogista 🙂

  • Miia Ezen

   Heippa Jenni! Kiitos! <3 Liivit on Hollisterista.

 4. Åsa-Maria

  Eihän se moittimista ole, jos joku toteaa Miian näyttävän vanhemmalta ilman kuvankäsittelyä? Mielipiteensä kullakin. Itse en sanoisi vanhemmalta, vaan erilaiselta kuin aikaisemmin; luonnolliselta ja normaalilta 😊 Iäksi oisin arvioinut ”30-35” eli hiukan nuoremmaksi.

 5. Jenni

  Erittäin nerokas postaus. Sai ajattelemaan, että ”niin tosiaan, miksi klikkasin otsikkoa, olisinko klikannut niin nopeasti jos kyse olisi ollut hoitoaineiden testauksesta”. Veikkaan, että henkilökohtaiset paljastukset kiinnostavat sen takia, että ne tekevät julkkiksesta/bloggarista hiukan inhimillisempiä. Ja yleensä hiukan negatiiviset asiat kiinnostaa vielä eneämmän. Halutaan tietää, että hekin kokevat epäonnistumista, ahdistusta, masennusta, sössivät asiansa yms. Ja samalla voidaan salaa olla tyytyväisiä omaan elämään ja miettiä ”hah, mitä lähti yrittämään, siitäs sai”. Pitää myös muistaa, että normaalissa elämässä myös ihmisiä kiinnostaa toisten ihmisten asiat. Udellaan raskauksista, kihlauksista ja eroista. Bloggareilla ja julkkiksilla uteliaita on ympärillä vain normaalia ihmistä enemmän ja myös seuraukset ovat kovemmat, niin hyvässä kuin pahassa.

  • Miia Ezen

   Hyvä pointti Jenni! Hyvä kun katsoit tätä positiivisimmin silmin kuin minä. 😊👌

  • Ella

   Tää pointti on ihan totta, mutta omalla kohdallani se toimii vain silloin, jos se on hyvällä maulla toteutettu ja aiheeseen on panostettu enemmän kuin vaan lisätty linkki someen ja saatetekstiksi ”tästä pääset lukemaan jotain henkilökohtaista”. En klikkaa niistä ihan periaatteenkaan vuoksi, koska sellainen on niin ärsyttävää enkä halua kannustaa ketään tekemään sellaista 😂

 6. Eili

  Minua ärsyttävät myös klikkiotsikot. Samoin monissa blogeissa oleva jatkuva asioiden hehkutus. Monissa kosmetiikkablogeissa/vlogeissa esitelty tuote on aina ”super tehokas”, ”uusi suosikki”, ”pakko saada” yms. ja iho aina vain tasaisempi, kuulaampi ja näppylättömämpi, vaikka bloggaaja olisi pitänyt blogia useita vuosia. Tuntuu jännältä miten iho voi olla vuodesta toiseen aina vain paremmassa kunnossa. Tuotteiden hehkuttamisessa ymmärrän sen, jos bloggaja valitsee tarkoin esittelemänsä tuotteet ja ne hehkutetut tuotteet ovat oikeasti bloggaajan mielestä erityisen hyviä. Hyviä tuotevinkkejä on kiva saada, vaikka samaan aikaan tuntuu, että blogit helposti yllyttävät ostamaan kaikkea mahdollista, kun kaikki esitetään niin hyvänä ja houkuttavana. Ja tämä menee vielä hankalammaksi, kun ottaa huomioon yhteistyöpostaukset.

  Sinun blogissa tykkään siitä, että postauksissa on usein jokin aihe/ongelma/tms, johon esittelemäsi tuotteet kytkeytyvät, ja postauksessa on muutakin tietoa kuin lista tuotteista. Esim. hiljattaisessa huulipunapostauksessa oli aiheena huulipunat, jotka eivät tee hampaista keltaisia, ja olit kertonut siinä ensin perustietoa sävyn kylmyyden/lämpimyyden vaikutuksesta ja antanut sitten esimerkkejä. Tai tutoriaaleissa annat esimerkkejä mitä tuotteita ja välineitä voi käyttää, mutta ei tule sellainen olo, että postaus on tehty vain näiden esittelemiseksi tai, että ne olisivat ainoat hyvät vaihtoehdot. Juuri postausten informatiivinen puoli on minusta parasta 🙂 Tämä nyt jo menee ohi aiheen, mutta jostain syystä halusin vain kertoa tämän sinulle 😀

  Ps. ihana silmämeikki!

 7. Eliisa

  Tämä teksti osu ja upposi! Täysin samalla linjalla ja kyllä, jätän klikkaamatta tai swaippaamatta, vaikkakin uteliaisuus haluais niin tehdä. Monesti jopa sitten se itse teksti nostattaa uudelleen tunteita, koska tajuaa miten tylsän ja mitättömän jutun eteen on pitänyt keksiä joku mehukas otsikko. No nää on näitä ja oikotietä onneen ei ole, ei todella! Ja osallistun keskusteluun, hyvältä näytät. Mietin jopa, että minkä takia muokkailit edes aikasemmin kuvia, ei niissä nyt juurikaan eroa minusta ole 😃

 8. Johanna

  Mun mielestä näytät nyt kauniimmalta kuin ennen. Aikuiselta naiselta, et tytöltä. Audolta, ihmuseltä joka tuntee itsensä ja hyväksyy itsensä. Silloin ihminen on oikeasti paljon kauniimpi. Ehkä myös sen elämän rakkauden löytäminen vaikuttaa asiaan…😉Olen itse samanikäinen ja muutama vuosi sitten ymmärsin ja opin tuntemaan itseäni paremmin, hyväksymään asioita…omasta mielestäni näytän nyt paremmalta kuin 20 kymppisenä☺

 9. Janna

  Tulipas huiputettu olo! 😄 Olin varma että sinä et tee pahoja klikkiotsikoita joten oletin että löydän blogistasi vaikkapa tärkeimmän ihonhoitotuotteen jota olet piilotellut meiltä 😂

  Blogisi on ihana! Viimeksi erityisesti huulipuna-postaus ilahdutti. Ihanaa syksyä Miia! 🤗

 10. Papu12

  Ei liity varsinaisesti aiheeseen, mutta voitko joskus postata ihotautilääkäri-postauksen?

  Hämmästyttävän harva tietää, ettei aknesta kannata kärsiä. Ei nuoren eikä aikuisen.

  Akneihoon ei puhdistukset ja meikit auta, vaan lääke, joka tyhjentää talirauhaset iäksi, jolloin ihonalaisia tulehduksia ei taliongelmineen enää synny.

  Jos voisit haastatella jonkun ihotautilääkärin ja pistää hinnoista lähtien vinkit aiheesta.

  Moni aknesta kärsivä saisi avun ja voisi sen jälkeen nauttia näistä sinun meikki- ja ihonhoitovinkeistäsi uudella fiiliksellä.

  • .

   Mä toivon myös jotain akneen liittyvää postausta jos sulla Miia siihen jotain sanottavaa on! Itsekin sen kanssa kamppailen tällä hetkellä 🙂 aihe vois olla hyvä ottaa esille ehkä sen vuoksi että useampi ymmärtäisi että akne ei (usein) lähde vaikka kuinka ihonhoito olisi täydellistä.

  • Miia Ezen

   Heippa! Oot niin oikeassa. Pahaan akneen tuskin ihonhoito auttaa. Laitan listalle tämän postausidean, joka on muuten todella hyvä! 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä