Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Parin kympin ripsiseerumi

09.08.2018 18 kommenttia

Yleensä ripsiseerumien hinnat pyörivät siinä satasen paikkeilla, mutta kuinka moni haluaa maksaa niistä noin paljon. Okei, jos tuloksena on takuuvarmasti upeat ripset, niin silloin kyllä. Tällä parin kympin Urodan ripsiseerumilla kuitenkin saa tuloksia ja saatavuuskin on melko hyvä.

TOIMIIKO SE?

Itse huomasin eron jo muutaman viikon kuluttua ja tuntuu, että ripset kasvavat kokoajan pidemmiksi ja vahvemmiksi. Tuotteesta sanotaan, että lopullisen tuloksen näkee 12 viikkoa käytön jälkeen. Itse olen käyttänyt seerumia melko epäsäännöllisesti muistaakseni noin parin kuukauden ajan, mutta silti näen tuloksia.

MISTÄ SITÄ SAA?

Prismasta! Kannattaa katsoa Foodie.fi:stä, että saako tuotetta sinun läheltäsi. Sieltä näet myös hyllypaikan. Itse en millään meinannut löytää seerumia, mutta vihdoin löysin sen Kaaren Prismasta – hyllypaikka oli tosin netissä väärin merkattu.

ONKO SE TURVALLINEN?

Tässä ripsiseerumissa vaikuttavat aineet ovat bimatoprost, peptidit ja kurpitsaöljy. Itse on ole mikään huima inci-lista tietäjä, mutta sen tiedän, että tuota bimatoprostia löytyy myös joistain silmätipoista, joilla hoidetaan tiettyjä silmäsairauksia. Sivuoireena on ripsien kasvu. Joskus kuulen, etteivät tällaiset seerumit ole silmälle terveellisiä, joten jätän vastuun teille. Itse luotan siihen, että Suomeen ei pääse myyntiin tuotteita, jotka ovat vaarallisia.

Kommentit

Kommentoi
 1. Anna

  RevitaLashin seerumi 120€ ja joka euron arvoinen. Mulla on pidemmät ja tuuheammat ripset kuin ikinä ennen. Otin käyttöön pidennysten jälkeen, ihan super.

 2. Lääkäri

  Itse en käyttäisi… tuo aine kuuluu prostaglandiinianalogeihin, kuten myös latanoprosti. Ainakin silmätippoina käytettyinä ne voivat aiheuttaa poikkeavaa pigmentaatiota silmään ja silmänympärysiholle. Ripsien kasvu on myös yksi sivuvaikutus, mutta ripset eivät välttämättä kasva kovin kauniina, ne voivat kasvaa miten sattuu ja esim. normaalin ripsirivin ulkopuolella. Uskoisin, että silmätipoissa on vaikuttavaa ainetta enemmän ja luultavasti enemmän haittavaikutuksiakin. En silti laittaisi prostaglandiineja sisältäviä ripsiseerumeita omiin silmiin.

  Kosmetiikkapuolen valvonta- ja testausvaatimuksia en tarkemmin tunne. Lääkkeiden suhteenhan ollaan äärimmäisen tarkkoja, mutta esim. luontaistuotteita ei samalla tavalla valvota ja testata. Suomessa myydään valtavasti mahdollisesti haitallisia luontaistuotteita. Luulisin, että ripsiseerumeiden kohdallakaan esim. mitään vaatimuksia vaikuttavan aineen pitoisuuksille ei aseteta.

  • PK

   Komppaan näin tätä^^ Ystäväni työskenteli laivalla jotain 5 vuotta sitten ja hänen kollegansa käytti jotain ripsiseerumia, jossa oli näitä prostaglandiinijohdannaisia tmv, ja hän todellakin sai kauheat seuraukset. Kasvojen toinen puoli lähes halvaantui ja oli hänellä muitakin karmaisevia oireita/kokemuksia. Ikinä en laittaisi enkä suosittelisi ”kosmeettiseen huvikäyttöön” tuotteita, joissa ko. ainesosaa tai sen johdannaisia on. Esimerkiksi Mavalan ripsiravinne toimii myös, ripset kasvavat pidemmiksi ja tuuheammi, ja se on mielestäni turvallinen. Kuullut siitä myös muilta hyviä kokemuksia.

  • Miia Ezen

   Heippa Lääkäri! Joo itseasiassa sun kommentissa on paljon hyviä asioita. Tutkin asiaa paremmin ja ihmettelen, että tämä ripsiseerumi on Suomessa myynnissä. Tässä meinaan on juurikin tuota lääkeainetta, joka on kielletty Suomessa. Kollegani on infonnut Tukesia jo asiasta. Ja tutkiessani asiaa yllätyin, että tosiaan Suomessa ei kosmetiikkaa sen koommin testata vaan maahantuoja on vastuussa sen sisältämien raaka-aineiden laillisuudesta. Tämä tuli mulle täytenä yllätyksenä ja siksi jatkossa tukeudun mielummin tunnettujen kansainvälisten brändien tuotteisiin. Ja etsintään menee myös ”lääkevapaa” ripsiseerumi.

   • Markit

    Hei; Tämä on kyllä mielenkiintoista. Minähän en ole nettimeikkitilaaja joten kosmetiikkani on Lumene, Dior, Lancome ja Sensai, kivijalkakaupoista ostettuna. Ja kun olen jo 60v, niin pitääkö nyt kyseenalaistaa nämäkin tuottemerkit ? No en niin aio tehdä. Jotenkin ajattelen niin, että tuttu tunnettu merkki on turvallinen. Turvallisempi kuin tuntematon, netissä tilattu. Olen vanhanaikainen, joo ja kivijalkakauppa on minulle kalkkikselle helppo ostopaikka 😊. Voihan teoriassa missä tahansa merkissä riippumatta valmistusmaasta olla mitä tahansa haitta-aineita, eikö? Jos en maalaisjärjellä pärjää, niin olkoon.
    Yritin itsekin googlata Urodasta lisätietoa, en täsmätietoa löytänyt, mutta olisi kiva kuulla, jos Tukesista lisätietoa joskus tulee. Minähän olen sen sortin arkajalka, että jos nimi on tuntematon, en osta. Eikä muuten koske vain kosmetiikkaa.
    Kaiken tämän perusteella en Urodaa osta, eikä muuten sitä meidän Prismassa edes ole.
    Mutta on se silti jotenkin järkeni vastausta, että Prisma myisi vaarallista tuotetta. Pitäisikö laittaa Prismaan kysely…Kerro Miia jos saat lisätietoa joskus. Minä taidan olla liian naivi ja hyväuskoinen, kun Prismaan uskon. 🤔

    • Miia Ezen

     Heippa! 😊 Joo ei ei Prisma oo tässä tapauksessa vastuullinen vaan maahantuoja. Ja kyllä missä tahansa merkissä/tuotteessa voi olla kiellettyjä aineita, koska kaikkia ei tutkita. Urodakin on puolalainen tuote eli EU-maan tuote. Näin niitä sitten selviää, kun joku fiksumpi osaa inci-listasta lukea. Ja itse en osaa. Harvinaisia nämä varmasti ovat. Tuskin tunnetut merkit varsinkaan haluavat huonoa julkisuutta.

 3. LunaM

  Risiiniöljy, se toimii takuulla luonnollisesti.

  • Miia Ezen

   Heippa LunaM! Kokeiltu on, mutta mulla ei tehnyt mitään. 🙁

 4. Markit

  Hei; Tästähän olet ennenkin kirjoittanut, kommentit eivät siis yllättäneet, tuskinpa sinuakaan. Vähän hassua kertoa ” hirvittävistä” seurauksista, jos ei mainitse edes tuotteen nimeä kommentissaan (nimim ”PK”). Kuvittelisin, että kun Prisma myy, niin tuon haitallisen aineen määrä on häviävän pieni lääkkeeseen verrattuna. Olisi mielenkiintoista se selvittää jostain. Mutta kuten kirjoitat, omalla vastuulla, näinhän sitä tehdään tuotteesta riippumatta. Minä en myöskään tiedä käyttämieni kosmetiikkatuotteitten sisällysluetteloa, mutta luotan, ettei ihan mikä tahansa pääse Suomessa myyntiin, ei sen paremmin kosmetiikka kuin luontaistuotteetkaan. 😊

 5. Santtu23

  Komppaan Markitia. Niin kauan kun ”hirveät sivuvaikutukset” ovat akselilla ”yhden kaverin tuttu kerran käytti jotain jonka nimeä en tiedä” viittaan kintaalla. Myöskään arvio ”on _mielstäni_ turvallinen” ei ole millään muotoa informatiivinen; se, että joku _uskoo_ tuotteesta jotakin, ei tee siitä faktaa.

 6. PK

  Niin no, jätin tarkemmat perustelut ja lausunnot kommenistani, sillä ajattelin jokaisen terveydestään välittävän itse ottavan selvää näistä mahdollisista lääkeaineista ja johdannaisista, sekä niiden _mahdollisista_ haittavaikutuksista. Onhan näitä seerumeita jossa ko. aineita on aiempina vuosina kiellettykin ja lääkärien lausuntoja on aiheesta luettavissa, jos tietoa haluaa lisää. Ystävänin käyttämän tuotteen nimeä en enää näin 5 vuoden jälkeen menisi varmaksi sanomaan, ja siksi en halua tähän arvalla nyt nimetä mitään. 😀 itse tapauksen nähneenä tiedän mistä puhun, jokainen saa toki uskoa mitä haluaa. Ja jokainen saa käyttää mitä haluaa. Toki pitoisuudet ovat pieniä, mutta itselleni näkö on kuitenkin sen verran tärkeä juttu, etten lähde sillä leikkimään, kun luonnollisiakin vaihtoehtoja on. Mutta jokaisen oma asia ”viitata kintaalla” terveydelle.

  Kaivoin netistä nyt sitten sen Mavalan INCIn tarkastukseen, koska mieluummin sanoin ensin ”mielestäni” sillä sen olen viimeksi tarkistanut tuotetta ensimmäistä kertaa käyttäessäni vuosia sitten, enkä nyt faktana halua sanoa mitään mitä en varmaksi muista. Asiaa en jaksanut tarkistaa aiemmin, koska ajattelin jokaisen asiasta kiinnostuneen sen selvittävän itse jos näin haluaisi. Ilmaisin vain ajatukseni turvallisuudesta, jonka pohjasin vuosieb taakse. Mutta kyllä, Mavala on tästä lääkeaineesta vapaa, aivan kuten kyseenalaisesti ilmeisesti muistelin 😀 tässä tapauksessa uskomiseni oli siis faktaa.

 7. Åsa-Maria

  Siihen ei kannata luottaa etteikö Suomeen pääsisi vaarallisia tuotteita myyntiin. Kuka sitä valvoo? Kuka tai mikä instanssi tutkii rajalla KAIKKI tuotteet / tuoteselosteet? Tulli varmaan tekee pistokokeita pienelle osalle?

  • Miia Ezen

   Olet oikeassa Åsa-Maria! Mulle tuli tämä nyt kyllä yllätyksenä, koska taas esim. elintarvikkeet mielestäni tutkitaan tarkasti. Aika pelottavaa, että meillehän voi päätyä tuota todella hengevaarallisiakin tuotteita myyntiin tuolta Kiinan suunnalta esimerkiksi.

 8. Meikkajamyös

  Itse olen käyttänyt Eyenvyä ja todella on ripset paremmassa kunnossa. Onko kenelläkään tietoa onko siinäkin samaa haitallista ainetta?

 9. Johanna

  Heippa! Ensin kiitos hyvistä jutuista, kaikki tulee aina luettua ja usemman suosittelemasi meikki sekä ihonhoitotuotteen olen myös ostanut 🙂
  Kävin ostamassa tätä kyseistä ripsiseerumia tämän sun postauksen innoittamana ennen kommenttien lukemista. Nyt kysynkin että uskaltaako tätä laittaa lainkaan silmiin? 🙂
  Syysterveisin! J.

  • Miia Ezen

   Heippa Johanna! Itse laitan tätä silmiin niin ettei sitä valu silmän sisälle. Muuten en osaa oikein tähän vastata, kun että jokainen tekee oman valintansa. 🙁 Yksi teistä olikin jo maahantuojaan yhteydessä ja sieltä oltiin sanottu, että EU lainsäädäntö sallii kyseisen ainesosan tuotteessa sen vuoksi, kun sitä on niin vähän. Itse en ole perehtynyt asiaan, että onko asia juuri näin kuin maahantuoja sanoo. Lopultahan kaiken kosmetiikan käyttö jää kuluttajan oman arvion varaan, koska TUKES ei tutki kaikkia Suomeen tulevia kosmetiikkatuotteita. Voithan tietenkin kysäistä myös maahantuojalta. 🙂

 10. Hyrra

  Hei
  tapasin entisen duunikaverin ja kysyin mitä ripsivärii käyttää kun on paljon pidemmät ripset kuin ennen.
  RevitaLash oikeesti jeesaa .
  Paras yhtä muuta oon kokeillu – aiheutti ihottumaa, käytin kulmkarvoihin – ehkä vähän auttoi.

  • Miia Ezen

   Heippa! 🙂 Joo samaa vaikuttavaa ainetta on näissä molemmissa ainakin, kun netistä katsoin. Eli Trifluoromethyl dechloro ethylprostenolamidea, joka on tuon monelle epäilyttävän aineen Prostaglandin johdannainen. En ole kemisti ja saatan käyttää vääriä sanoja, mutta samoissa aineissa liikutaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä