Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Miten eroon irtoripsistä?

07.08.2018 29 kommenttia

Olen jo pitkään miettinyt, että miten ihmeessä pääsen eroon päivittäisestä ripsirivien käytöstä. Kaikki lähti siitä, kun hankin vuosia sitten ripsien pidennykset. Sen jälkeen en ole osannut katsoa itseäni vuosiin ilman tuuheita ripsiä. Nyt asia on kuitenkin saanut yllättävän käänteen ja toivonkin, että voisin ehkä auttaa muita tämän asian kanssa kamppailevia.

SE ON OMAN PÄÄN SISÄLLÄ

Varmasti nyt tekin katsotte näitä uusia ja vanhoja kuvia, että muutos ei tosiaan ole niin suuri. Omasta itsestä se vaan tuntuu, että yhtäkkiä olisi jotenkin todella laimean näköinen. Näin ei kuitenkaan ole ja siihen omaan peilikuvaankin tottuu muutamassa päivässä.

MUUTA MEIKKAUSTYYLIÄSI

Kirkas ja vaikka tällainen ihan klassisen puna tuo raikkautta ja eloa kasvoille. Kuvissa yksi lempparini, joka on Absolution huulipuna sävyssä Theatre Red* (Taittaa hieman siniseen, joten ei tee hampaista keltaisia. Lisäksi sävy on upean matta ja pysyy tavallisesta huulipunan koostumuksesta huolimatta hyvin huulilla). Vahvempi puna tekee hieman meikatumman näköiseksi kuin nude-puna ja auttaa tottumaan elämään ilman irtoripsiä. Irtoripsien kanssa kun on aina hieman meikatumman näköinen.

Myös rajauksesta kannattaa alkuun tehdä hieman vahvempi ja itse tykkään häivyttää sitä tummalla luomivärillä, joka tekee myös illuusion tuuheammista ripsistä.

KESKITY IHOON

Kauniin tasainen ja kuulas iho tekee meikissä suuren muutoksen ja näin voi epäluonnollisen tuuheat ripset unohtaa. Myös poskipunaa kannattaa lisätä melko runsaalla kädellä – varsinkin, jos huulissa on kunnon punainen puna. Tämän postauksen kuvissa käytin poskipunana huulipunaa. Kuulaasta meikkipohjasta voit lukea TÄSTÄ.

LUONNOLLISUUS ON KAUNISTA

Kuvia luonnollisen kauniista malleista luonnollisten meikkien kera näkyy joka puolella. Jostain syystä vain hurja Instagram-meikki on valloittanut meidän maailman. Itseäni ei enää inspiroi kymmenellä luomivärillä tehdyt taideteokset vaan rakastan simppeleitä meikkilookkeja kauniilla iholla. Ehkä olen jotenkin aivopessyt itseni luonnollisempaan suuntaan ja koitan kokoajan etsiä enemmän sellaista inspiraatiota Youtubesta ja Instagramista laihoin tuloksin.

Tästä saattaa moni teistä olla eri mieltä, mutta mielestäni ripsien pidennykset eivät enää näytä hyviltä oikeastaan kenelläkään. Ne peittävät jokaisen oman persoonallisen kauneuden ja tekevät kaikista saman näköisiä. Eräs asiakkaani sanoi tässä taannoin, että irtoripset näyttävät kuin luomilla olisi karvainen mato. Nyt en halua pahoittaa kenenkään mieltä rakkaat lukijat, mutta olen aikalailla samaa mieltä. Joskus sitä näkee myös, että irtoripset ovat kantajalleen liian raskaan ja laskevat sivuilta liian alas. Se tekee katseesta todella väsyneen. Tämän näette omissa kuvissani alla.

Lopullisena yhteenvetona haluan siis sanoa, että mielestäni omat luonnolliset ripset ovat tarpeeksi arkeen. Juhlissa tai kuvauksissa ripsitupsut tai maltilliset ripsirivit näyttävät tosin kauniilta. enpä olisi uskonut vielä pari viikkoa sitten, että sanon nämä lauseet. Olen niin iloinen, että vihdoin pääsin eroon ripsiriveistä. Siihen liittyen blogiin onkin tulossa erilaisia huippuvinkkejä siitä, miten vain omista ripsistä saa tuuheat näyttämättä silti övereiltä.

P.S. Silmissäni käytin Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance -luomiväripalettia*, jolla on helppo tehdä tällaisia simppeleitä silmämeikkejä.

Kommentit

Kommentoi
 1. Janezki

  Hih, minä olen koukussa pidennyksiin enkä voi ajatella olevani ilman niitä. 😂 Sitten joskus, kun niistä luovun, niin muistan nämä vinkit. 😁 Vielä ei ehkä ole sen aika…

  • Miia Ezen

   Heippa! 😊 Joo ymmärrän sua. Se aika sitten tulee vaan joku päivä. En olis mäkään uskonu pari viikkoa sitten, että näin kirjotan.

 2. Eva

  Jee! 🙂 Hyvä Miia! Luonnollisuus on todellakin POP nyt ja mukavaa, jos täältäkin blogista saa enemmän ja enemmän vinkkejä luonnollisen näköiseen meikkiin.

  • Miia Ezen

   Heippa Eva! Joo niitä vinkkejä tulee. 😍

 3. Markit

  Heissan; Voi tätä ilon ja onnen päivää, tänäänkin 😊. Olen niin kovasti sinua kannustanut ja kehunut huomaamaan, miten nätit silmäsi ovat ilman lisätupsuttimia. Ja nyt sinäkin olet sen nähnyt. Tai olet varmaan nähnyt, mutta kun olet niin tottunut niihin irtoripsiin. Ne vaan pitää pukea aamusella kuten paita. Ja odotan innolla vinkkejä, miten omista ripsistä saa kaiken irti ja millä tuotteilla. Kivaa!!
  Ja juu, kyllä voit niitä lisäkkeitä vielä liimailla, kun oikein lähdet(te) rillustaan elikkä juhlimaan. Vaikka saattaisi tuo kaunis huulipuna silloinkin riittää.
  Olipas tämä hauska uutinen. Mitäköhän seuraavaksi tulee, kun olet alkuun päässyt.😄

  • Miia Ezen

   Hihi.. aattelinkin, että sä varsinkin tuut tykkäämään näistä ”uutisista”. 😉 Ripsivinkkejä tulee ihan pian ja heti alkuun ainakin kaksi postausta. 😀

 4. Eikku

  Aamen!

 5. L

  Olet paljon kauniimpi näin, nyt sen vasta huomaa paremmin😀 Uusia vinkkejä odotellessa me muut tupsuttomat🤗 Karvaa totta on niin eilistä päivää.

  • Miia Ezen

   Voi kiitos! 😍

 6. Emma

  Oi kyllä! Tämän kun muutkin ”karvamatoilijat” tajuaisivat! Itsekin haaveilin vuosia ripsienpidennyksistä koska mielestäni ne näyttivät niin hienoilta, mutta en niitä koskaan piheyksissäni raaskinut hommata. Ja onneksi en koskaan ole hommannut! Kyllä varmasti kauhistuttaisi ja naurattaisi vuosien päästä katsella omia kuvia perhosen toukat silmillä! 😀 myönnän myös käyttäväni juhlissa maltillisia ripsirivejä. Ne todella tuuheat ja kaarevat ripsien pidennykset on kyllä aika hurjat, hienoa jos tämä trendi on laantumassa! Klassiset pidennykset vielä menettelee, mutta tosiaan ne volyymit on aika hurjat.

  • Miia Ezen

   Joo noissa on juuri se ikävyys, että niihin jää niin koukkuun. 🙈 Ei siis kannata hankkia.

 7. Johanna

  Kaunis oot kummin vaan😀😀!!

  • Miia Ezen

   Kiitos Johanna! 😘

 8. Hanna

  Hyvä kirjoitus. Paksut volyymit eivät mielestäni ole kauniit. Niitä jää esim. kaupan myyjällä tuijottamaan ihan siksi, kun silmätuppojen pitäminen on vaan niin ällön näköistä. Ripsien on käsittääkseni tarkoitus korostaa katsetta, eikä syödä se. Sitä paitsi monilla silmät verestävät pidennyksistä jatkuvasti, eikä sekään näytä hyvältä, tuskin tuntuukaan.
  Aloin käyttämään Essencen ripsien valkoista buusteria ja tuli huima ero. Ihana että löytyi tuollainen tällaiselle tynkäripselle.

  • Miia Ezen

   Aa.. hei tota Essencen buusteria pitääkin kokeilla. 😍

 9. Anna

  Irtoripset kuuluvat mielestäni juhlameikkiin, itse käytän irtotupsuja, ne on luonnollisemman kuin ripsirivit. Arkimeikissä olen niin laiska, että taivutan vain kestovärjätyt ripset, jollen laita ripsaria junassa. Ripsienpidennyksiä on monenlaisia ja jos ne on hyvin tehty kantajalleen sopiviksi niin ei ne kyllä huonolta näytä, mutta sit on niitä överipitkiä ja paksuja. Jokainen tyylillään ja loppupeleissä, jos ei mennä äärimmäisyyksiin, niin ihan sama mitä on päällä tai naamassa, kunhan kantaa itsensä itsevarmasti niin on kaunis.

  • Miia Ezen

   Joo tuo on totta, että hyvin tehdyt ja juuri kantajalleen sopivat näyttää kivalta. Usein vaan näkee, että ripsiä on lisätty liikaa ulkonurkkiin ja se tekee väsähtäneen katseen. Näin oli mulla, enkä sillon sitä ymmärtänyt. 🙈

 10. hannamanna

  huippu juttu! täällä kans on säästyny pitkä penni kun pääsin eroon ripsen pidennyksistä ja jatkuvista huolloista ja pakko vinkata kun löysin pelastuksen tähän tilanteeseen. urban decaylla on cannonball niminen ripsari joka erottelee ihanasti ripset ja pitää ne taivutettuna koko päivän!! ihan huippu:)

  • Miia Ezen

   Hihii.. luit ajatukseni. 😀 Tuun kirjottamaan yhen vinkin tuon ripsarin avulla. Jos se on se vedenkestävä?

 11. Eve

  Överiksi on monilla mennyt ripsienpidennykset🙃 Ei näytä kauniilta eikä uskottavalta aivan liian raskaat ripset. Näyttävät suorastaan naurettivilta. Lisäksi monilla on epäsiistinnäköisiä ripsienpidennyksiä koska ne tarvisi ilmeisesti huoltaa useammin. En vastusta mitään mutta kohtuus kaikessa olisi hyvä muistaa!! Meikkaamisessa vähempi on yleensä parempi😉

 12. Marru

  Tosi nätit ripset sinulla. Mietin pidennyksiä lapsia odotellessa, ajattelin, että ne olisi helpot. Onneksi en toteuttanut, helpommin sen päivittäisen ripsarin laittaa ja puhdistaa. Useilla kavereilla on pidennykset ja ne kyllä huomaa, vaikka kuinka ovat hyvän tekijän jäljiltä.

  • Miia Ezen

   Joo kyllähän ne pidennykset aina huomaa, mutta joillakin näyttää ihan hyvältä, jos ne ei ole liian pitkät. 😊

 13. Merkkari

  Muutama vuosi sitten päätin yhtäkkiä poistattaa pidennykset. Olin pitänyt niitä yhtä soittoa vuosia. Tuli olo että ne ovat luonnottomat sekä mauttomat ja että ne on saatava äkkiä pois. En tiedä mistä ajatus tuli, mutta olen ollu päätökseeni tyytyväinen. Kauhulla olen seurannut ripsien poiston jälkeen vallalle tullutta volyymiripsibuumia. Artistien lavameikeissä ne ehkä näyttävät hyvältä, mutta kaikissa muissa yhteyksissä ne ovat lähinnä karmivat.
  Omat ripsesi näyttävät hyvältä, en aluksi edes huomannut eroa 😀

 14. Hannele ☺️

  Itse olen ollut yli 6 kk ilman pidennyksiä ja ihanaa kun voi käydä suihkussa ja saunassa varomatta ripsiä. Alkuun näytti hirveälle mut kyllä ne kasvoi ja silmä tottui. Nyt odottelen jotain vinkkejä ripsariin joka pysyisi hyvin suttaamatta. Nyt käytössä Loreal volume ja tykkään kun se lähtee 40 asteen vedellä mutta ei ole kovin tuuheuttava. Onko sulla antaa tipsejä? Joku tuuheuttava ennemmin kuin pidentävä.

  • Minka

   Essencen Lash Princess on mun suosikki nykyään. Loistava hinta-laatusuhde!
   Mut on ”pelastanut” ripsienpidennyksiltä liima-allergiani. Joskus se vielä vähän harmitti, mutta pitkään olen jo ollut tyytyväinen, kun en ole pidennys-hommeleihin lähtenyt.

 15. Anne

  Ihana Miia, nätti olet noin ja paljon parempi ilman lisukkeita 🙂

 16. Reetta

  Itsehän olen omalla kohdallani sitä mieltä, että lookki näyttää paljon paremmalta (hillittyjen) ripsienpidennysten kanssa. Pidennyksissäkin haen kuitenkin semiluonnollista lookkia, ei saa olla liian pitkät eikä todellakaan liian paksut! Itselläni ei pysy MIKÄÄN ripsari ilman, että lopputulos on panda ja tästä syystä pidennykset on ja pysyy. Omat ripset ovat erittäin vaaleat ja erittäin lyhyet, joten ripsareillakaan ei omia ripsiä saa kunnolla esiin. Myöskään töissä ei voi kuvitellakaan käyttävän meikkiä, ja kuitenkin asiakaspalvelutyö niin haluaa näyttää edes hieman huolitellulta. Tähän riittää oikein hyvin hyväkuntoinen iho, ripset ja värjätyt ja siistyt kulmat. Mielestäni ei yhtään luonnotonta 🙂 Mutta makuasioista ei voi kiistellä, itse kyllä pysyisin ripsarilinjalla jos omistaisin yhtään pidemmät ripset ja olisi olemassa ripsiväri joka ei leviäisi heti tunnin laiton jälkeen!

 17. Milla

  En oo missään vaiheessa ollut ripsienpidennysten fani, musta on koko ajan tuntunu että joskus vielä muistellaan tätä buumia samoin ku jotain viiruiks nypittyjä kulmia 😀 Mutta makunsa kullakin 🙂 Ite tykkään luonnollisesta meikistä ja että ihminen näkyy meikin alta 🙂

 18. Laura

  Todella paljon kauniimpi ilman tekoripsiä! Oon aina sinua seuratessa ajatellutkin, että jättäisitpä ne pois. Monesti se oma luonnollinen silmälook oikeasti istuu kokonaisuuteen paremmin, mutta raskaat ripset laskevat luomea epäluonnollisen alas ja rikkoo harmonian.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä